Halloween træstammer

Få opskriften på små fine halloween træstammer som er lidt Frankenstein monster ish. Det var i hvert fald det Noah, min søn kom frem til.

Halloween træstammer

Halloween træstammer

Halloween træstammer opskrift

 

Her er et bud på nogle små cute træstammer som efter hensigten skulle være uhyggelige. Men jeg synes egentlig de er mere nuttede end uhyggelige. Men måske et par øjenbryn kunne gøre det. I kan jo lege med lokket på jeres egne. Her får I i hvert fald mit bud på halloween træstammer – lavet på den bedste træstamme masse jeg kan komme i tanke om. Marcipanen er rørt op med lidt grøn farve, flormelis og glukosesirup. Jeg har brugt chokolade, krymmel og sukkerøjne til pynt.

Træstammer ala halloween

Opskrift til 9-10 stykker

Samlet tid

1,5 times tid

Ingredienser

 • 150 g mandler
 • 300 g bløde dadler (målt uden sten)
 • 10 stk. Bastogne kiks
 • 1/2 tsk. salt
 • 4 spsk. bagekakao
 • 6 spsk. smør
 • 1,5 spsk. romessens

Marcipan overtræk

 • 400 g marcipan
 • 150 g flormelis
 • 2 tsk. grøn farve cirka
 • 40 g glukosesirup

Pynt

 • Lidt mørk chokolade til enderne (cirka 100-150 g)
 • Lidt chokoladekrymmel som hår og skæg
 • Sukkerøjne

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader og smid mandlerne ind i 10 minutters tid, så de lige får lidt sprødhed og ekstra nøddesmag
 2. Imens mandlerne bager, fjernes stenene fra dadlerne
 3. Kom kiks, salt og kakao i en foodprocesser
 4. Kom de bagte mandler ned i maskinen og kør til mel. Kom så dadler, smør og romessens ved og kør igen.
 5. Del massen i 10 og pres dem sammen og rul dem ud til stænger. Jeg starter med at presse dejen sammen og rulle lidt mens man holder dem på plads. Stil dem på frys imens du fikser marcipanen og smelter chokoladen
 6. Bland marcipan, flormelis, farve og glukosesirup sammen og rul det ud i lidt flormelis. Det skal kunne løftes fra bordet, så det er nemt at rulle over på træstammefyldet.
 7. Når du har en stor firkant af marcipanovertræk, skal det skæres ud i firkanter – så det kan dække en af de her trøffel-stænger. Jeg lægger trøffelstangen på og tjekker om det kan være rundt om, og så skærer jeg ellers marcipanen ud. Rul så omkring dem, forsigtigt og luk enderne sammen af marcipanovertrækket.
 8. Hvis du har pletter af flormelis på dine træstammer, børst da det værste væk. Så kan du pensle dem med et helt tyndt lag af mandelessens eller vaniljeessens (noget uden farve). Så får man det sidste flormelis væk.
 9. Smelt så chokolade over vandbad
 10. Dyp enderne i chokolade, pas på du ikke har chokolade på fingrene, så der kommer pletter på marcipanen. Læg dem på et stykke bagepapir og drys (eller dyp) enderne i krymmel. Måske kun den ene ende, hvis det skal ligne hår.
 11. Nu mangler du sukkerøjnene, de kan sættes fast med en smule glasur eller bare trykkes lidt ned i marcipanen.
 12. Med enden af en teske kan du trykke en bette mund. Du kan også lave en næse med lidt chokolade og krymmel
 13. Sæt dem på køl og nyd dem helt kolde

Bedøm denne ret

Halloween træstammer med dadelfyld

Selve fyldet i træstammerne er helt geniale, hvis jeg selv skal sige det. Det er sådan her jeg altid laver træstammefyld, men også samme dadelmasse jeg bruger til romkugler eller trøfler. Det er lavet på bløde dadler, mandler man bager (for at fremhæve nøddesmagen), bastognekiks eller digestive. Så er der ellers lidt romessens, smør, et nip salt og kakao. Nemt og virkelig godt.

 

Variationer til pynten

Man kan jo skifte den grønne farve ud med hvilken som helst anden farve. Du kan også gøre dem mere eller mindre hidsige i farven. Krymmel kan skiftes ud med farvet krymmel, kokosmel eller finthakkede nødder. Øjene kan man få i en mindre størrelse end dem her. Du kan give dem skæg eller ej, øjenbryn eller ej. Næse eller ej. Leg med det som du synes, måske ungerne synes det er hyggeligt at lege med.

 

Andre halloween lækkerier

Du kan finde en samling her over halloween opskrifter. F.eks. har jeg et bud på en halloween kage som er pyntet som en kirkegård. Der er også halloween pølsehorn og edderkoppe romkugler.

 

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram for flere opskrifter og madbilleder. Jeg sender også nyhedsbreve ud hver weekend. De indeholder mine nemme, grønt og familievenlige madplaner. De er helt gratis og du kan tilmelde dig her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret