Græsk salat med bagte tomater

Reklame for No fairytales

Græsk salat Græsk salat med bagte tomater. Her er min yndlings opskrift på en græsk salat med tortillaschips, yoghurtdressing, bagte tomater og andet godt. Håber meget I er lige så vilde med opskriften som jeg.

Græsk salat Græsk salat Græsk salat med feldsalat, cherrytomater, agurk, rødløg, feta og oliven. Vendt i en oreganoolie, toppet med bagte peberfrugter og tomater. Hele baduljen serveres med tortillas chips og yoghurtdip.

 

Opskrift på græsk salat med bagte tomater

 

Denne her opskrift på en græsk salat med tortillaschips har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer. For den blev simpelthen bare så god. Indlægget er lavet i samarbejde med No fairytales, da de her tortillaschips er lavet ud fra deres fine grøntsagspandekager. Det er første gang jeg laver chips selv, men absolut ikke sidste. Det er langt sundere end købe-nachos, jeg er med på de heller ikke er helt så sprøde og fedtede. Men det er altså tæt på! Mine unger elskede dem og var ikke til at stoppe igen, så hvis du vil have et sundere alternativ til chips, er det perfekt. Der ud over er det jo meget billigere end en pose købte nachos. En pakke pandekager koster 20 kr. og ud af den kan du få 2 hele bageplader fyldt op med chips.

Pandekagerne indeholder 45 % grønt, da de er lavet på enten gulerod eller rødbede og de smager så godt. Chipsne tager 5 minutter at lave og så ska de bages 7 minutter, så det er altså også nemt og hurtigt.

Til de her hjemmelavede chips lavede jeg en hvidløgskrydret yoghurt dip og så denne her skål smukke, fyldige og smagfulde salat. I salaten har jeg både lidt friske og bagte grøntsager, oliven, feta og en oregano-dressing.

Jeg håber du er lige så vild med både salat, oregano-olien, chipsene og dippen som jeg.

Græsk salat

Opskrift til 3-4

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

Salat

 • 1 pose feldsalat (100 g)
 • 1 rød eller gul peberfrugt + lidt olie
 • 10 tomater på stilk + lidt olie
 • 10 cherrytomater
 • 1/2 rødløg
 • 1/2 agurk
 • 50 g feta- eller salatost
 • 50 g sorte gode oliven

Oregano-olie

 • 2/3 dl olivenolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. honning, agavesirup eller 1/2 tsk. sukker
 • lidt salt og peber
 • 1 tsk. tørret oregano

Tortillaschips

 • 2 tortillas pandekager
 • en smule olie + lidt flagesalt

Yoghurt-dip

 • 1 dl græsk yoghurt
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. olie
 • lidt salt og peber
 • 1/2 fed hvidløg

Sådan gør du

Salat

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader
 2. Skyl peberfrugten og tomaterne og skær peberfrugten i mindre tern. Kom begge dele i et ovnfast fad og hæld lidt olie og drys salt hen over. Bag dem i ovnen i 20 minutters tid.
 3. Imens de er i ovnen kan du klargøre salaten:
 4. Skyl feldsalat og kom det i en skål.
 5. Skyl agurk og cherrytomater og skær dem i mindre stykker og kom over salaten. Du kan evt. fjerne kernerne fra agurken, for at undgå det bliver for splattet. I så fald skær agurken over på langs og skrab med en teske kernerne ud. Skær den derefter i skiver.
 6. Fjern skralden fra rødløget og skær det i tynde skiver, kom over salaten.
 7. Dræn feta og oliven og kom disse over
 8. Bland olien sammen med honning, citronsaft, salt, peber og oregano og hæld det over salaten
 9. Tag nu tomater og peberfrugter ud af ovnen og kom over salaten

Tortillaschips og yoghurtdressing

 1. Lav dine chips ved at skære trekanter ud af dine tortillas. Jeg synes det er nemmest at lægge dem oven på hinanden, så du kan skære lidt flere af gangen. Jeg kommer en skål oven på dem (inde i midten) og skærer rundt om den, så der kommer en lille cirkel ud. Den deler jeg i 4-5 trekanter (som en pizza). Nu skærer jeg resten af pandekagen ud i små trekanter.
 2. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 3. Pensl med en smule olie og drys med lidt salt
 4. Bag I ovnen ved 200 grader i 7 minutters tid.
 5. Lav imens din yoghurt dip ved at rive hvidløg og blande det i en skål med resterende. Hæld olien i til sidst og rør forsigtigt rundt

Bedøm denne ret

〈 Chips lavet ud af en tortillas som pensles med olie, drysses med salt og bages i ovnen 〉

〈 Ingredienserne til verdens bedste græske salat 〉

græsk salat

〈 Salaten efter den er samlet, inden de bagte tomater tilføjes 〉

græsk salat med bagte tomater

græsk salat med bagte tomater

〈 Salaten hvor de bagte tomater er i sammen med tortillaschips som kan dyppes i yoghurtdippen 〉

 græsk salat med bagte tomater

Græsk salat med bagte tomater og råvarer der kan skiftes ud

Du kan sagtens ændre lidt i råvarerne til en græsk salat, hvis du har andre grøntsager liggende. Jeg brugte tomater og peberfrugter som jeg bagte i ovnen. Her kan du sagtens nøjes med den ene slags eller bruge gul peberfrugt frem for rød f.eks. Desuden brugte jeg friske cherrytomater, agurk, rødløg og en omgang feldsalat til min udgave af en græsk salat. Her kan du skifte rødløg ud med forårsløg og feldsalat ud med frisk spinat. Desuden har jeg brugt feta og oliven, men er du ikke til dette undlades det blot.

 

Denne salat er lavet som et samarbejde

Jeg har et fast samarbejde med No fairytales, som jeg er vildt glad for og stolt over. Jeg elsker deres tortillas og jeg synes de fungerer glimrende i rigtig mange opskrifter og kombinationer. De er fyldt med grøntsager og er derfor et lidt sundere valg. Desuden er de smukke i deres farve, de er bløde og nemme at arbejde med. Hvis ikke du vil bruge dem som chips til en græsk salat. Så se nogle af mine tidligere opskrifter jeg har lavet med de her tortillaspandekager lige her: fajitas med kylling og skønne dips. Pandekagerne kan også bruges som bund i en pizza, som wraps med laks, avocado og dilddressing. Eller som quasadillas med kylling og cheddarost.

 

Instagram og nyhedsbrev helt gratis.

Følg meget gerne med på min instagramprofil for flere madbilelder, inspiration og opskrifter. Eller modtag mit nyhedsbrev gratis i din email med mine madplaner. Til dette kan du tilmelde dig her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret