Glutenfri chokoladeboller

chokoladeboller uden gluten

glutenfri chokoladebollerGlutenfri chokoladeboller som er virkelig bløde og luftige

 

Glutenfri chokoladeboller

 

Her er endnu en opskrift på glutenfrit bagværk. Jeg er virkelig ofte begyndt at bage glutenfrit frem for almindelige glutenholdige boller. Min mave er langt mere glad for det glutenfrie, jeg bliver slet ikke lige så oppustet og får denne her spændte mave af det. Jeg synes også, det glutenfrie bagværk som de her chokoladeboller er meget hen af de “rigtige”. De første gange jeg bagte uden gluten var det på ingen måde lige så godt. Enten smuldrede det enormt meget, eller også havde det lidt en hø-smag. Men efterhånden som jeg har øvet mig, er jeg begyndt at bage brød, der virkelig minder om almindeligt brød.

 

Glutenfrie chokoladeboller

Opskrift til 10 boller

Bløde, luftige, søde og salte chokoladeboller helt uden gluten. En opskrift på nemme glutenfrie boller med store stykker chokolade.

Ingredienser

 • 5 dl vand
 • 25 g gær
 • 20 g HUSK loppefrøskaller
 • evt. 1 lille tsk. kardemomme
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. agavesirup
 • 50 g smeltet smør
 • 450 g glutenfri mel (jeg er specielt glas for sorghummel og rismel)
 • 60 g mørk chokolade
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

 1. Kom vand og gær i en skål eller røremaskine (jeg brugte en røremaskine) og rør til gæret er opløst
 2. Kom loppefrøskaller i og giv det 10 minutter på røremaskinen, til det har en gele-agtig konsistens. Du kan også bruge en elpisker, hvis du ikke ejer en røremaskine.
 3. Kom så kardemomme, salt, agavisirup og smeltet smør ved og rør igen, bare lige til det er blandet
 4. Kom mel ved og rør igen til dejen er samlet
 5. Hak mørk chokolade og kom ved, vend det sammen med en dejskraber
 6. Form 10 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir – du kan evt. glatte overfladen af bollerne med våde hænder
 7. Kom et stykke husholdningsfilm over efterfulgt at et viskestykke. Lad bollerne hæve i 40 minutter, tænd imens ovnen på 200 grader varmluft
 8. Pisk ægget sammen i en lille skål med en gaffel og pensl bollerne
 9. Bag dem i ovnen i 15-20 minutters tid til de er gyldne og sprøde under bunden

Bedøm denne ret

glutenfrie chokoladeboller 

Fryseegnede og madpakkevenlige

De her glutenfrie chokoladeboller kan sagtens fryses. Så kan de bare komme en tur på brødristeren, og så er de helt perfekte. De er perfekte med et generøst lag smør på og en kop kaffe i den anden hånd. De er også super at have med på farten. Hvis man skal have lidt lækkert med på madpakken eller med på tur, så er det her nogle boller både store og små ville elske.

 

Forlag til ændringer

Du kan også sagtens tilføje lidt nødder eller kerner til bollerne, måske også rosiner hvis du er til det. Ellers kunne kanel være et hit, eller evt. appelsinskal og saft. Der er mange muligheder for at spicy de her chokoladeboller en smule op.

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Hvor ser bollerne bare lækre ud!
  Bruger du det naturligt glutenfri mel, eller den blanding som er baseret på hvedestivelse? ☺️

  Kh Mia

  1. Oftest bruger jeg en blanding mellem rismel og sorghummel, eller rismel og havremel. Første forslag har jeg f.eks. brugt i mine glutenfrie varme hveder https://juliebruun.com/glutenfri-boller/ Lige i denne opskrift har jeg brugt noget mel fra Europantry, som er lavet på rismel, tapiokastivelse og majsstivelse.. Tror jeg nok 😉

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret