Cirkeltræning

Cirkeltræning hjemme på stuegulvet eller ude i haven. Jeg har sammen med SPORT 24 (reklame) samlet en masse øvelser som alle er uden redskaber, og sat dem sammen til et cirkeltræningsprogram. Håber det kan bruges, her er video man kan smide op og følge med på.

cirkeltræning

Cirkeltræning

 

Sammen med SPORT 24 har vi bikset en ret fed video og program sammen til jer. Videoen er lavet således at man kan følge med hjemmefra. Så smid en computer op foran og lav blot øvelserne i samme tempo. Vi har sørget for tiden, så den bipper når øvelsen er færdig. Vi har også lavet en lille teaser i hjørnet, så man kan se hvad næste øvelse byder på. På den måde kommer der ingen overraskelser.

 

Opbygning af cirkeltræning programmet

Cirkeltræning består af en række øvelser, som køres i en bestemt rækkefølge (gerne på en bestemt indstillet tid). Forstået på den måde at man f.eks. træner i 40 sekunder på hver øvelse, holder en lille pause mellem hver – hvor man kan skifte øvelse. Grunden til at man kalder det cirkeltræning er fordi man kan smide øvelserne op i en cirkel. Så man starter et sted og rykker sig videre til næste øvelse i cirklen, ind til man rammer startøvelen. Man kan så tage det antal runder man synes. Man kan lægge det antal øvelser ind i cirklen man synes og man kan indstille på tiden som man synes. Du kan også ændre det at tage tid på hver station til at tælle antal gentagelser i stedet. Så man f.eks. kører 20 gentagelser hver sted. Det er helt optimalt at træne sammen med en ven eller to, så man starter på hver sin øvelse i cirklen.

Video af cirkeltræning

Kan det gøres nemmere eller sværere

  • Gør programmet nemmere ved at sætte arbejdstiden ned
  • Gør programmet nemmere ved at sætte pausetiden op
  • Gør programmet nemmere ved at sætte færre øvelser ind i cirklen
  • Gør programmet nemmere ved at sætte “nemme” øvelser ind i cirklen. Så det f.eks. er øvelser uden vægt eller øvelser uden hop og løb
  • Gør programmet sværere ved at sætte arbejdstiden op
  • Gør programmet sværere ved at sætte pausetiden ned
  • Gør programmet sværere ved at sætte flere øvelser ind i cirklen, så programmet tager længere tid
  • Gør programmet sværere ved at sætte “hårde” øvelser ind i cirklen. Så det f.eks. er øvelser med vægt eller øvelser med hop og løb

 

Se flere træningsprogrammer her

 

Træning i min bog

Hvis du ønsker mere træningsinspiration, har jeg et afsnit i min bog HVERDAGSMAD – som først består af en masse opskrifter og madplaner, men slutter med et kapitel med hjemmetræning. Her er både lidt omkring opvarmning, undgå skader, motivation og en håndfuld forskelle programmer med forskellige hjemmeredskaber, f.eks. karklude. Få fingrene i bogen her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret