Flødekarameller

Her finder du en opskrift på vanedannende lækre flødekarameller. De er dejlig chewy i konsistensen og bliver mere bløde efter, de er taget ud fra køl. Flagesaltet på toppen spiller så godt sammen med den søde smag af flødekaramel. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave dine egne karameller, så kan jeg virkelig anbefale det. De smager bare fantastisk!

flødekarameller

hjemmelavede karameller

Flødekarameller – opskrift på hjemmelavet karamel

 

Mums, de her flødekarameller med salt på toppen blev altså bare gode. Det er faktisk meget nemt at lave hjemmelavet slik. Her kræver det kun lidt af din tålmodighed. Alle ingredienserne (minus salt) skal blot blandes i en gryde og koges op. For at det ikke brænder på, skal man røre konstant i 15 minutters tid – men dét er også det, det kræver! Og bum, så har du altså hjemmelavede karameller. Næsten da.. De skal selvfølgelig lige i en form først og dernæst på køl. Jeg har toppet mine med flagesalt – men er du ikke til en let saltet karamel, kan du bare undlade dette.

Jeg kan godt lide dem med lidt bid i. Sådan er de netop når de har været på køl. Kan du bedst lide bløde karameller – så lad dem blot stå lidt på bordet, så bliver de mere bløde i konsistensen. Server de lækre karameller til fredagshyggen eller i godte fadet til juleaften.

Jeg håber, at de falder i din smag!

Karamel

Opskrift til 7-8 stykker store karameller

Samlet tid

45 minutters tid i alt

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 80 g sukker
  • 1/3 dl glukosesirup eller lys sirup
  • 25 g smør
  • et nip flagesalt

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienser minus salt i en gryde og varm op. Det skal komme op og boble, men man skal konstant røre i det. Det er egentlig super simpelt at lave karamel, det skal blot koge ind i 15 minutters tid. Man skal bare røre konstant, så det ikke brænder på.
  2. Når man synes det har en passende tykkelse og gylden farve, hældes massen over i en form. Drys med lidt flagesalt og kom på køl, til karamellen har sat sig.
  3. Skær efterfølgende firkanter ud af massen.

Bedøm denne ret

flødekaramel

Hvor længe kan hjemmelavet flødekarameller holde sig?

Opbevar karamellerne i køleskabet i en tætlukket beholder – gerne pakket ind i madpakkepapir, så de ikke klistre sammen. Hvis nu det skulle ske, at karamellerne ikke bliver spist med det samme, så vil jeg tro at de kan holde sig en i 14 dages tid. Advarsel – de er svært vanedannende.

 

Forskellige variationer af karamel

Man kan virkelig lave mange forskellige variationer af karameller. Du kan tilføje lige netop det du ønsker. Hvad med flødekarameller med chokolade? Du kan prøve at overtrække karamellerne med chokolade – næsten som hjemmelavede guldkarameller. Flødekarameller med lakrids kunne også være rigtig lækkert! Tilsæt blot lakridspulver til karamelmassen, inden du hælder den i beholderen. Det samme gælder hvis du vil lave saltkarameller. Drys salt i massen efter den er kogt op til den rette konsistens, og rør rundt (ca. 1 spsk salt). Her til vintersæsonen kunne man også eksperimentere med en juleugave af karamel. Tilsæt evt. kanel eller kardemomme til karamellerne.

 

Hvordan laver man hjemmelavede karameller?

Det er som sagt mega nemt. Alle ingredidenserne skal blot koges op. Jo længere tid du lader det koge, jo mere fast bliver konsistenen – jo mere seje bliver dine karameller. Giver du dem ikke så lang tid opkogning, så bliver karamellerne mere bløde og smelter hurtigere på tungen. Ønsker du en mere flydende karamel, kan du bruge min opskrift på hjemmelavet karamel af kondenseret mælk. Den er oplagt at bruge til f.eks. en gang luksus morgenmad – som topping oven på grød eller pandekager. Eller i bagning, f.eks. sådan et lag karamel ovenpå en brownie vil ikke være dumt.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret