Pavlova med daim, bananstykker og flødeskum

Pavlova med en flødeskum, bananstykker, groft hakket daim og friske bær. Denne egentlig ret sommerlige kage er bare så skøn, også selvom det er efterår. Den er meget nem og simpel, og kan justeres så det passer dig. Du kan f.eks. sagtens pynte med mango og passionsfrugt for en mere frisk udgave, eller komme smeltet chokolade og bær i selve flødeskummen. Her kommer opskriften, jeg håber I kan bruge den.

pavlova

Pavlova med daim, flødeskum og bananer

 

Her er en super nem opskrift på pavlova med daim. Pavlova er en marengsdessert med sprød kant og en let blød midte, som er sådan lidt sej i det. Den kan toppes med alt muligt, f.eks. en flødeskum med eller uden bær i. Man kan også lave en flødeskum med flødeost i, sådan en opskrift har jeg med i min nye bog (som er på trapperne). I den har jeg også brugt citronskal, vanilje og jordbær. I versionen her er flødeskummen helt simpel, og så er den toppet med banan og daim.

Jeg spurgte engang ud på min Instagram, omkring det her med bananer i kage, for det skal jeg lige love for at der er delte meninger om. Nogle elsker det, mens andre hader det. Til jer der elsker det – jeg er helt enig. Banan er genialt i desserter. Til jer der hader det, – undlad det blot. F.eks. kan man skifte det ud med blommer, friske bær, passionsfrugt, mango eller andet frugtigt.

Pavlova

Opskrift til 6-8 stykker

Ingredienser

Pavlova bund

 • 4 æggehvider
 • 200 g sukker
 • 1 nip salt
 • 2 tsk. fuldkorns majsmel
 • 100 g mandler

Fyld

 • 1/4 liter piskefløde eller andet alternativ til fløde
 • 100 g daim
 • 2 bananer
 • bær og mynteblade som pynt

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 120 grader varmluft
 2. Pisk æggehviderne stive
 3. Kom mandler i en minihakker eller food processer og hak dem fint.
 4. Kom sukker i skålen med æggehviderne og pisk undervejs. Ved de hakkede mandler, salt og majsmel forsigtigt med rundt.
 5. Smør det ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner en rund bund.
 6. Bag bunden i 70 minutter, sluk så ovnen og lad bunden blive herinde til ovnen er kold (på den måde køler kagen meget langsomt ned).
 7. Lav fyldet ved at piske fløden, skære bananen ud og hakke daim.
 8. Kom flødeskummen på den afkølede bund sammen med bananer og daim. Pynt med friske bær

Bedøm denne ret

pavlova med daim

pavlova med daim

Andre friske og meget nemme desserter

Denne kage er meget nem og simpel at lave, men jeg vil ikke sige den er hurtig. Jo måske i arbejdstid, men den skal bages ret lang tid i ovnen. Men hvis du til gengæld er ude efter hurtige kager, vil jeg lige slå et slag for dette indlæg. Jeg har nemlig for nyligt delt et indlæg med en masse lynhurtige og yderst nemme desserter. Desserter på 15 minutter.

 

Bag din pavlova i god tid inden gæster

Da kagen skal bages ret lang tid (og ved ret lav temperatur), vil jeg ikke anbefale at lave den samtidig med aftensmaden, hvis man f.eks. skal have gæster. Det er lidt besværligt at stege andet i ovnen samme tid. Så vil jeg klart lave bunden inden gæsterne kommer – så den bare står på køkkenbordet. Så kan man samle kagen lige inden den skal spises. Det er det samme hvis den skal bruges til brunchgæster, så vil jeg lave bunden dagen inden og så samle den ved spisning. Så den ikke optager ovnen fra alle de boller mm. der ellers skal bages. Du kan sagtens lave den i god tid inden servering dog.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret