Jordbærlagkage

Reklame for Eva Solo

Her finder du opskriften på den bedste jordbærlagkage! Wow den er god. Hjemmelavet, sprøde og luftige lagkagebunde, skøn jordbærkompot, vaniljecreme, flødeskum – toppet med friske bær og pynte. Den perfekte lagkage til fødselsdagsgæsterne, eller til eftermiddagskaffen, hvis dén lige skal være lidt luksus. Jeg håber, at I kan bruge opskriften!

jorbærlagkage

lagkage med bær

Opskrift på jordbærlagkage

 

Den her lagkage smager så godt, sådan lidt nostalgisk af en ægte farmor lagkage. Den består af 4 forskellige dele, men lad dig ikke skræmme af det – det er faktisk en nem lagkage at lave. Det er virkelig dét værd, at lave sine egne lagkagebunde, da det giver bare det ultimative resultat. Jordbærkompotten er både sød og let syrlig, som spiller godt sammen med den skønne vaniljecreme. Til sidst skal der bare piskes en flødeskum til at toppe med, sammen med ektra jordbærkompot, og slutteligt de friske bær og mynte.

Lagkagen er endnu bedre dagen efter! Den kan sagtens stå 3-4 dage på køl. Den er flottest den første dag, men bliver næsten kun bedre efter en dag eller to på køl. Alternativt kan man samle den og sætte den på køl. Dagen den skal serveres kan man så pynte den. Så du kan med fordel forberede lagkagen dagen før du skal servere den for dine gæster, og blot pynte den på selve dagen. Nu til opskriften, som kommer lige her.

Jordbærlagkage

Opskrift til 8-12 stykker

Samlet tid

1 times tid I alt

Ingredienser

 • 4 store æg
 • 150 g sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 100 g hvedemel
 • 35 g kartoffelmel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt

Jordbærkompot

 • 350 g frosne jordbær
 • 2 spsk. sukker
 • 1,5 stykker husblas

Vaniljecreme

 • 1 vaniljestang + 3 spsk. sukker
 • 2 past. æggeblommer
 • 1 spsk. majsstivelse
 • 3 dl sødmælk

Flødeskum

 • 3 dl piskefløde

Pynt

 • Friske bær og mynteblade
 • evt. små marengskys eller hvad du ellers har liggende

Sådan gør du

LAGKAGEBUNDE:

 1. Lav bundende ved at piske æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
 2. Si mel, kartoffelmel, bagepulver og salt over i den luftige æggemasse og vend det forsigtigt sammen.
 3. Kom i en smurt form og bag i ovnen ved varmluft 165 grader i en god halv times tid, til bunden er let sprød i kanten og virker fast.

 

JORDBÆRKOMPOT:

 1. Kom jordbær og sukker i en gryde og varm op til jordbærrene er bløde. Læg imens husblas i blød i en skål koldt vand.
 2. Når dine bær er bløde, – giv dem en tur med en stavblander.
 3. Pres væsken fra den bløde husblas og smelt det over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Bland det sammen med den blendede jordbærkompot. 

 

VANILJECREME:

 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem på skærebrættet med sukker.
 2. I en skål pisker du det her vaniljesukker, æggeblommer, og majsstivelse.
 3. I en gryde varmes mælken op til den koger.
 4. Hæld mælken over til æggeblandingen i skålen og pisk løbende.
 5. Så skal det tilbage i gryden og røres i, mens det kommer op og koge. Når det er tykt – tag det af varmen og kom på en tallerken. Dæk med film, som trykkes godt ned over cremen, så der ikke er luft (lager sådan en træls skorpe).

 

FLØDESKUM:

 1. Pisk fløden til en let og luftig skum.

 

SAML DIN LAGKAGE:

 1. Del den afkølede lagkagebund i tre.
 2. Smør jordbærkompot mellem hver lag + et lag vaniljecreme.
 3. På toppen kommes et lag flødeskum + jordbærkompot.
 4. Pynt med friske bær og mynte. Jeg havde også lidt marengskys jeg brugte.

Bedøm denne ret

lagkage med jordbær

Lagkagebunden: Måske I næsten kan se hvor lækker sprød og luftig bunden er. Den var på ingen måde tør, helt blød og saftig. Men samtidig med en let sprødhed over sig. Jeg kommer aldrig til at bruge andre opskrifter end denne på lagkagebunde fremover.

jordbærlagkage

Forslag til små ændringer i jordbærlagkagen

Man kan sagtens bruge frosne hindbær frem for jordbær, så du i stedet laver lagkagen med hindbærkompot. Man kan ligeledes pynte med netop den slags bær man ønsker. Man behøver heller ikke bruge marengskys, jeg synes bare det pynter super fint. Brug blot hvad du lige har liggende – det kunne feks. være små chokolade stykker.

Der er ikke meget knas i denne her kage. Den er lidt blød hele vejen igennem. Normalt er det noget jeg ville undgå og derfor komme et sprødt element ind i kagen. Men lige her er det helt perfekt. Jeg synes ikke det mangler noget og jeg synes bare det gjorde den endnu mere nostalgisk og ledte tankerne hen på gamle dage. Skulle du dog have lyst til at komme et knasende element i lagkagen, kunne det f.eks. være valnødder. Evt. hak valnødderne lidt fint og bland det ind i cremen.

Hvis man skulle ændre lidt i smagene i flødeskummen, kan du komme lime eller citronskal her i, for mere syre. Igen synes jeg ikke det mangler, men man kan sagtens prøve lidt forskelligt af.

 

Andre skønne kager og desserter du kan servere for dine gæster

 • En anden kage der er oplagt at servere til en fødselsdag er denne talkage med citron. Det er en citronkage med marcipan og hvid chokolade. Den har et lag lemoncurd mellem og toppet med en hvid chokoladefrosting. Så god og smuk at se på!
 • Hvis vi skulle blive i lagkage afdelingen, så er denne lagkage med chokoladecreme virkelig god. Hjemmebagte lagkagebunde og en lækker chokolade-mocca-creme samt en masse friske bær på toppen. Pynter også virkelig fint på et fødselsdagsbord.
 • Lækker dessert til gæsterne er disse toffifee cheesecake i glas. Toffifee, karamelsauce, digestive kiks og flødeostecreme. Vanvittig lækkert! Kan evt. og pynte disse med friske bær.
 • En anden fin dessert også serveret i glas er disse: luksus gammeldags æblekage med crumble. Smager så skønt og ser bare fint ud når man kan se de forskellige lag i glasset. Her er æblegrød, flødeskum, makroner og en sprød crumble på toppen.

 

Se min kogebog for inspiration til andre søde sager

Kunne du tænke dig endnu mere inspiration til, hvad du kan servere for dine gæster af søde sager? Du kan selvfølgelig finde en masse opskrifter her på bloggen, men kunne du tænke dig at få fingrene i andre opskrifter, så se endelig min kogebog HVERDAGSDAG. Du finder i alt 100 opskrifter, hvor én del af dem omhandler søde sager. Du finder bl.a. lækre muffins med frosting, trifli med bærkompot, kugler mm. Kunne du tænke dig at støtte mig og købe bogen, kan du gøre det på linket der.

 

Opskriften på jordbærlagkage er udviklet i forbindelse med et samarbejde med Eva Solo. Da lagkagen er serveret på det fine lagkagefad fra Eva Solo’s kollektion, Legio Nova. Kopper og tallerkener er fra samme mærke.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret