Hvidkålssalat med creme fraiche dressing

Hvidkålssalat Hvidkålssalat Hvidkålssalat vendt i en cremefraichedressing, toppet med æble, druer, persille og ristede solsikkekerner. En mættende, fyldig og smagfuld kålsalat

 

Hvidkålssalat med cremefraichedressing

 

Her er et bud på en lækker kålsalat, en kåltype jeg bruger alt for sjældent – hvidkål. Jeg laver rigtig ofte både grønkålsalat og spidskålssalat. Men det er som om det stakkels hvidkål bliver glemt og det skal være anderledes nu. For hvidkål er jo virkelig lækkert i salater. Denne her hvidkålssalat er vendt i en cremefraiche-senneps-citron dressing, der er masser af sprød og frisk æble, søde vindruer og frisk persille i. Jeg har desuden toppet salaten med sprøde ristede solsikkekerner.

Du kan sagtens bruge andre slags kerner eller nødder til toppen. Ofte bruger jeg også ristede pinjekerner. Kåltypen kan skiftes ud til en anden hvis du synes og æble kan skiftes ud til appelsin.

Her er mit bud på en super lækker hvidkålssalat. Spis den evt. sammen med fyldt kyllingebryst, sprøde kyllingenuggets eller hjemmelavede veggiedeller.

Hvidkålssalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Salat

 • 400 g hvidkål
 • 1 lille syrligt æble
 • lidt frisk purløg (måske 3 cm af et bundt)
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • 100 g grønne druer (omkring en håndfuld)
 • 2-3 spsk. solsikkekerner

Dressing

 • 3 store spsk. creme fraiche (jeg brugte 18 %)
 • 1 spsk. mayo
 • 1 tsk. sennep
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Skyl hvidkål og snit det fint. Kom det i en stor skål
 2. Vend dressingen sammen i en anden lille skål, smag til med citron, salt og sukker. Hæld det ned til hvidkålen og rør det godt sammen
 3. Skær æbler ud i små tern og skyl og hak persille og purløg. Kom det over kålen.
 4. Kom vindruer over (kan halveres inden)
 5. Rist solsikkekerner på en tør pande, til de har taget lidt farve. Kom dem over salaten

Bedøm denne ret

HvidkålssalatHvidkålssalat

Lidt om at sammensætte den perfekte salat

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hvordan jeg sammensætter den perfekte salat, det kan du læse lige her. Men det handler lidt om at der skal være noget fylde i en salat, noget der er basen, noget der mætter. I dette tilfælde hvidkål. Der ud over skal der være lidt fyld, altså noget der supplerer denne her tunge og mættende base. Her har jeg brugt æble, vindrue, persille og purløg. Til sidst bruger jeg altid noget af det der gør salaten spændende. Dressing, nødder, toppings generelt. På den måde får man fat i kontrasterne. Altså noget fylde, noget der er saftigt, sødt og generelt løfter det tunge. Og til sidst det sprøde salte touch. Så snakker vi altså en god salat, hvis du spørger mig. Denne her hvidkålssalat lever så fint op til det hele, hvorfor den også ender super god.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret