Appelsinkage på mandelmel

Find her en skøn opskrift på appelsinkage på mandelmel. Den er toppet med let syrlig appelsinglasur med revet appelsinskal. Det er en nem kage, som du har klar indenfor 1 time. Perfekt som skole -eller kollega kage, eller bare til eftermiddagskaffen.

appelsinkage på mandelmel

appelsinkage på mandelmel

Appelsinkage på mandelmel

 

Denne her appelsinkage smager af et stykke mere. Den er både sød og syrlig, dejlig svampet, og har en fantastisk smag fra appelsin og mandler. Kagen er nemlig lavet på mandelmel også. Mandelmel er fattigt på kulhydrater, men til gengæld er det rigt på kostfibre, protein og en masse sund fedt. Og det tilsætter bare en skøn smag til kagen. Ovenpå er der en appelsinglasur med lidt revet appelsinskal på. Virkelig god balance i smagene, mums!

Jeg har lavet min i en brødform, men du kan også sagtens lave appelsinkage i springform eller bradepande (lav da dobbeltportion, hvis du vil lave den i bradepande). Kagen giver 10-12 stykker. Så tag den med på arbejde og overrask kollegaerne, eller bag den til weekendens gæster. Du kan sagtens lave kagen dagen før, da den bestemt ikke bliver dårligere af, at stå lidt.

Appelsinkage

Opskrift til 10-12 stykker.

Tip: appelsin kan sagtens erstattes helt eller delvist af citron. F.eks. kan du lave en citronglasur fremfor en appelsinglasur til kagen.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 times tid inkl. køletid

Ingredienser

Kage

 • 130 g smør
 • 140 g sukker
 • 4 æg
 • 100 g mandler
 • 110 g hvedemel
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 økologiske appelsiner (skal fra dem begge og saft fra den ene)

Glasur

 • 150 g flormelis
 • 1/4 dl appelsinsaft, måske lidt mere - prøv dig frem

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Pisk sukker og æg lyst og luftigt
 3. Tilsæt et æg af gangen imens man fortsat pisker
 4. Smelt smør og tilsæt. Vend rundt
 5. Kom mandler i en blender eller food processor og kør til det er som mel.
 6. Kom mandelmel, hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål og rør det sammen. Si det over til den luftige æggemasse og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
 7. Riv appelsinskal her i og pres saften i, vend forsigtigt sammen igen og kom dejen i en springform beklædt med bagepapir eller smurt med fedtstof.
 8. Bag i ovnen i 30 minutters tid til du kan stikke i kagen, som ikke længere er flydende. Der må gerne hænge lidt dej ved gaflen. Den må endelig ikke blive for tør.
 9. Lad kagen køle af på en rist imens du laver din glasur.
 10. Bland flormelis og appelsinsaft sammen i en skål.
 11. Prik med en gaffel i kagen, så der kommer en masse små prikker over det hele, hvor glasuren kan løbe godt ned i. Smør glasuren ud over kagen og riv evt. lidt ekstra appelsinskal også.

Bedøm denne ret

kage med appelsin

Marrokansk inspirerende appelsinkage

Marokkansk gastronomi siges at være kendt for sine udsøgte desserter. Og marrokansk appelsinkage er ingen undtagelse – virkelig en rigtig skøn kage, der smager både sødt og frisk af appelsiner. Den er tilmed meget nem at gå til. Jeg håber, at du vil prøve den af.

Ændringer i appelsinkage på mandelmel

Nedenfor kommer jeg lige med et par forslag til hvad du kan ændre i kagen.

 • Glasur – jeg har lavet glasuren blot med appelsinsaft. Ønsker du at den skal være mere syrlig, kan du erstatte appelsinsaften helt eller delvist med citronsaft. Ellers en anden slags glasur kunne være en yoghurt creme med appelsin eller sirup.
 • Mandelmel – jeg har brugt mandelmel ved at blende hele mandler. Du kan f.eks. blot købe færdig mandelmel i supermarkedet. Hvis du slet ikke ønsker mandelmel, kan du sagtens erstatte dette med hvedemel.
 • Glutenfri – kagen kan sagtens laves glutenfri, så bruger du blot kun mandelmel.
 • Chokolade – appelsinkage med chokolade er bestemt også lækkert. Tilføj da små chokoladestykker i dejen. Det kunne både være hvid chokolade, mørk, eller mælkechokolade.
 • Nødder – ønsker du lidt crunch i din appelsinkage kan du f.eks. tilsætte hakkede mandler eller valnødder. Så kommer der lidt bid og knas i kagen.
 • Marcipan – mmh jeg tror også revet marcipan i dejen kunne tilsætte en skøn smag til kagen! Lidt a la denne citronkage med marcipan og hvid chokolade som også bare er mums.

 

kage med appelsin

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret