Træning i skoven, brug det som et pusterum

Reklame for SPORT 24Hvor træner du?

Rigtig mange træner i fitnesscentre, hvilket der absolut ikke er noget galt med, det gør jeg også selv af og til, og det gør mig ganske glad at være i et. Hvis du ikke helt har det på samme måde, synes jeg det er synd at bruge for meget tid der. Personligt gider jeg kun (så vidt muligt) at bruge min tid på noget som gør mig glad, et sted som gør mig glad. Derfor vælger jeg ofte at træne ude i den smukke natur. Så det er altså ikke fordi jeg opfordrer dig til at droppe træningen, men gør det et sted som gør dig glad.

Mental sundhed

SPORT 24 har på deres blog i denne måned fokus på den mentale sundhed. Sundhed og mental sundhed er nemlig ikke helt det samme, hvis du spørger mig – og det at få det psykiske aspekt med ind i sin sunde livsstil kan være ret svært. Jeg forsøger i indlægget på deres blog at komme med små fif til hvordan man får de positive tanker med ind i den sin træning og sit valg af kost.
Mental sundhed er et ekstremt vigtigt emne, det er noget som jeg tænker rigtig meget over. Så hele min livsstil ikke kun er bygget op omkring antal kilometer i benene, størrelsen på mine benmuskler, kalorieregnskaber og resultater på vægten. Faktisk er min livsstil langt fra, jeg vil bare gerne have det godt i og med min krop. Derfor lever jeg på den måde som gør mig allermest glad, og hvis det er at spise et stykke kage, så skal der dæleme spises kage. Men jeg elsker også at bevæge mig og bruge min krop – hvorfor indlægget her skal handle om at gøre sin træning til noget smukt, befriende og til et pusterum fra hverdagens stress og jag. Og prøv lige at tjekke hvor smukt der er i Risskov om morgenen, fredeligt, frisk luft, og endda morgensol denne dag.

Find et sted som gør dig glad

Måske det er i haven med dine unger rendende rundt omkring dig. Måske det er ude i en skov, hvor udsigten er fantastisk. Vælg en sted som giver dig ro i sindet og et smil på læben. Tag lige en dyb vejrtrækning, kig dig lidt omkring – og brug din energi her under åben himmel den næste halve time.
Det gode ved Risskov f.eks. er at her er masser af plads til at løbe, gå ture, lave øvelser på skovbunden eller i græsset, her er træer til at hænge sin TRX op i, og lidt træningsredskaber til at lave øvelser på.
Jeg har lavet et program til jer, som kan laves alene eller sammen med din træningsmakker. Det tager ca. 30 minutter, hvorfor der muligvis kunne lægges en lille løbetur ind før eller efter programmet. Måske du bare trænger til et lille afbræk fra hverdagen, og så kan det være at de 30 minutter er rigeligt for dig
Rigtig god træning i hvert fald.

Opbygning af programmet

 

 • Programmet er bygget op af 3 runder
 • Hver runde består af 3 øvelser
 • Alle øvelser a 8 gentagelser
 • Hver runde skal tages 3 gange

Runde 1

 • Øvelse 1: tricepsdips med hænder på en bænk og det ene ben løftet
 • Øvelse 2: samme øvelse, men skift blot ben
 • Øvelse 3: armstrækkere med hænderne på bænken

Runde 2

 • Øvelse 1: lunges med bagerste ben oppe på en bænk
 • Øvelse 2: samme øvelse, men skift blot ben
 • Øvelse 3: hop op og ned fra bænken med samlede ben

Runde 3

 • Øvelse 1: gå op på bænken og træk knæet højt op, land i en lunge
 • Øvelse 2: samme øvelse, men skift blot ben
 • Øvelse 3: en maveøvelse, sid på bænken og træk benene opad imens du løfter overkroppen, læg dig lidt ned igen og gentag

Teknik-snak

 • Tænk over at holde brystet fremme ved alle øvelserne og skulderbladene samlet bagpå, så får du en ret ryg
 • Spænd i maven under øvelserne, så du passer på din lænd under træningen
 • Ved tricepsdips: skal albuerne peje bagud og bagdelen skal dyppes lige foran bænken. Jo mere strakte ben, jo sværere bliver den
 • Ved armstræk: hav godt bredt fat og dyp brystet så lang ned som muligt, hold bagdelen nede hele tiden
 • Ved lunges: hav det forreste ben langt fremme, så foden er længere fremme end knæet. Roter hellere lidt ud med foden end ind


Vil du have fat i tøjet?

Psst. tøjet er fra SPORT 24 af mærket Newline og Asics. Det er løbetøj til efterår/vinter, så de her tights f.eks. er dejlig lune og vindtætte.
Kh. Julie

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Jeg har de seneste 4 mdr været forhindret i at løbe pga en hælspore…
  Har været hos fodterapeut som var meget i tvivl om hvorvidt et indlæg ville hjælpe. Lige nu taper jeg hælen op og går i de sko der fungerer bedst.
  Har du gode råd?
  De bedste hilsner Trine

  1. Hej Trine.
   Jeg har selv døjet med en hælspore, det hjalp ret meget at få den tapet op.
   Ellers vil jeg anbefale akupunktur, det kan virkelig også hjælpe 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret