Tærte med kylling

Tærte med kylling og grøntsager, en dejlig mættende tærte som er perfekt til hverdagsaftenerne. Denne er desuden med sprød bacon på toppen, godt med grøntsager og en sprød og fedtet grovbund.

kyllingetærte

tærte med kylling

Tærte med kylling

 

Her er en opskrift på en dejlig mættende og sund tærte med kylling. Jeg har brugt inderfilet til denne tærte, men du kan også brug kogt plukket kylling. Det fordeler jeg finere og smager super skønt. Dog er denne udgavesuper nem, da kyllingen blot er lynstegt og derefter bagt i tærten. Hvis du bruger plukket kogt kyllingekød, kan du købe det færdiglavet eller du kan lave det selv. Det er super nemt at købe det på frost.

Tærte med kylling og bacon

Opskrift til 4-6 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

Tærtebund

 • 150 g hvedemel
 • 50 g havregryn
 • 50 g grahamsmel eller rugmel
 • 1/2 tsk. salt
 • 100 g smør
 • 1/2 dl vand (prøv dig frem med lidt a gangen)

Fyld

 • 300 g kylling (inderfilet)
 • 5 æg
 • 125 g hytteost
 • 1,5 dl fløde
 • salt og peber
 • 1 porre
 • 1 forårsløg
 • 70 g frisk spinat
 • 200 g bacon i tern

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
 2. Lav din tærtedej ved at smuldre smør ned i en skål sammen med mel, havregryn og salt. Sørg for at samle det godt med fingrene.
 3. Kom vand ved og saml igen.
 4. Læg dejen på et stykke bagepapir på bordet, kom et andet stykke bagepapir over. Rul nu herpå med en kagerulle. På den måde hænger der ikke dej fast til rullen. Når dejen er rullet flad, fjernes det øverste stykke bagepapir og bundne rykkes over i en tærteform).
 5. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter
 6. Imens klargøres fyldet: start med at svitse kylling af på en pande, blot lige let og drys med salt og peber
 7. Skyl grøntsagerne og snit porre og forårsløg.
 8. I en skål (brug blot den du lige har lavet dej i) kommes æg, hytteost, fløde, salt og peber, rør det sammen.
 9. Kom kyllingen og grøntsagerne over bunden, og hæld æggemassen over
 10. Kom bacon over og stil tærten tilbage i ovnen
 11. Bag 30-40 minutter til tærten er fast og gylden

Bedøm denne ret

Grøntsager i tærten

Som grøntsager i min tærte med kylling – bruger jeg porre, spinat, squash og forårsløg. Jeg har også lavet den flere gange med broccoli, det smager også skønt. Du kan faktisk også bare bruge en pose frostgrøn, på den måde tager det ingen ting at smække tærten sammen.

 

Nem tærte

Her kommer lige et tip til den nemmeste tærte. Køb en tærtedej, som kommes i et fad og forbages. Hæld en pose frostgrønt over samt en pose frossen kogt kyllingekød. Hæld så æggemassen fra opskriften her over + bacon i tern. Bag tærten i 30 minutter og bum – så er der mad. Verdens nemmeste tærte.

 

Frysevenlig og perfekt til dobbeltportion

Tærten sagtens fryses, så har man til en anden god gang. Jeg laver også ofte dobbeltportion, nu jeg er i gang med tærtedejen. Så varierer jeg fyldet, så man får to tærter med samme bund og samme æggemasse – men forskelligt slags fyld. Det er altså lidt smart, hvis man har lyst til lidt forskelligt. Så fryser jeg bare alt det man ikke får spist. Eller pakker det ned til enten madpakken eller til dagen efter. Et bud på en anden tærte, du kan lave samtidig – som smager lige så skønt er denne lakse tærte eller denne tærte thai inspirerede tærte.

 

Salater du kan servere til denne tærte med kylling

 

Andre gode tærter

tærte med kylling

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret