Skildpadde islagkage

Skildpadde islagkage. En hjemmelavet bagt nøddebund, hvor isen på toppen er en færdigkøbt flødeis som blandes med hakket skildpadde chokolade. Det bliver næsten ikke nemmere det her.

skildpadde islagkage     

Skildpadde islagkage

Her er en opskrift på en seriøst nem og hurtig dessert, hvis der kommer gæster lige om lidt og du skal diske op med noget lækkert.

Islagkage er det vel knap, da der ikke er særlig mange lag i denne her kage. Men en form for iskage er det i hvert fald. Den består af en sprød mandel-kokosbund og så et lag vaniljeis med de her skønne skildpadder i. Det er sådan set det. Virkelig simpelt og virkelig godt.

Opskriften rækker til 8 stykker og jeg vil anbefale at lave kagen den dag den skal spises. Så man bager bunden og lader den køle af og efterfølgende kommer isen henover. Så den spises med det samme. Man kan sagens komme kagen i fryseren igen, hvis man laver den i god tid inden gæsterne kommer. Eller hvis man ikke kan spise det hele. Men på den måde bliver bunden bare også frossen. Jeg synes kagen er klart bedst når bunden er sprød (uden at have været i fryseren) og isen kommer lige fra fryseren. Så et lille tip: saml lige inden den skal spises.

Man kunne sagtens lave isen selv fra bunden, det ville absolut være lækkert. Men denne her metode er bare super nem og overskuelig. Håber det kan bruges.

Skildpadde islagkage

Opskrift til 8 stykker

Ingredienser

Bund

 • 80 g mandler
 • 80 g hvedemel
 • 40 g havregryn
 • 40 g kokosmel
 • 1/3 tsk. salt
 • 3 spsk. kakao
 • 2 æg
 • 50 g blødt eller smeltet smør

Is

 • 1 bakke vaniljeis
 • 2 bakker skildpadde chokolader (4 i hver)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kom mandler, hvedemel, havregryn, kokosmel, salt og kakao i en foodprocesser og kør det til mel. Kom æg og smeltet smør ved og kør igen til det er en samlet masse.
 3. Mas den ud i en springform beklædt med bagepapir (min måler 20 cm i diameter) og bag bunden i 15 minutters tid
 4. Imens kan du lave isen: kom isen i en skål sammen med grofthakket skildpadde (4 styks). Rør det sammen og kom det tilbage i fryseren
 5. Når bunden er taget ud og er kølet af, kan du smøre isen ud her på
 6. Pynt med ekstra skildpadder

Bedøm denne ret

nøddebund til skildpadde islagkage skildpadde islagkage

Andre glimrende sommerdesserter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Ja det kan det faktisk godt 🙂 Det er fordi isen er så sød, så jeg synes ikke det var nødvendigt at gøre bunden sød også. Men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte en smule sukker eller andet sødende til den, hvis du synes det mangler 🙂 Kh. Julie

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret