Porretærte med krydret chorizopølse

Porretærte opskrift med krydret chorizopølse og hytteost. Denne tærte er lavet på den bedste tærtebund og med et saftigt fyld af bl.a æg, hytteost og cremefine samt selvfølelig en masse porre.

porretærte

porretærte
Porretærte med chorizopølse og hytteost

 

Porretærte med chorizopølse

 

Her er min beste opskrift på porretærte. Jeg har brugt denne opskrift til tærtedej, da den altid fungerer for mig. Så kan man skifte fyldet ud lige så tosset man vil. Denne gang faldt valget på en porretærte. Ud over porre, har jeg også kommet stegt chorizopølse i. Det giver både en fedme og en helt masse smag til tærten. Du kan også sagtens bruge bacon eller blot undlade det og evt. komme en porre med i.

Her er nok til én porretærte, omkring 4 gode stykker. Skærer du nogle mindre stykker, kan det række til 6 stykker. Tærten kan sagtens fryses og den kan også gemmes et par dage i køleskabet. Jeg håber du kan bruge min opskrift på porretærte.

 

Porretærte

Opskrift til 4 stykker

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

Tærtedej

 • 100 g grahamsmel  
 • 100 g hvedemel
 • 1 dl olie (jeg bruger olivenolie)
 • 1 tsk. salt
 • 3-5 spsk. vand (prøv dig frem)

Fyld

 • 2 porrer
 • 200 g. chorizopølse
 • 4 æg
 • 125 g hytteost
 • 125 g cremefine eller fløde
 • salt & peber

Sådan gør du

 1. Start med at lav din tærtedej og tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Bland ingredienserne i en skål og ælt det sammen med hænderne
 3. Pres dejen ned i en tærteform med hænderne eller rul den ud på et bord i lidt ekstra hvedemel med en kagerulle
 4. Løft dejen over i en tærteform og pres den let ned i.
 5. Prik i bunden med en gaffel lidt rundt omkring og forlag bunden i 10 minutter inden fyldet kommes på og tærten bages igen.
 6. Skær porre og chorizo i passende stykker og steg begge dele på en pande, så det bliver let brunet og det meste væske fordamper. Kom det evt. over på en tallerken dækket med køkkenrulle, så fedtet fra pølsen begrænses lidt
 7. Kom æg, hytteost, creme fine og krydder i en skål og rør rundt
 8. Kom porre-pølse blandingen over bunden og dæk det med æggemassen
 9. Giv tærten en halv times til i ovnen til den er fast og gylden

Bedøm denne ret

porretærte
porretærte

Hvad kan man servere til porretærte?

Vi laver ofte en salat til, når vi får tærte. Her kommer lidt forslag til salater der er super gode sammen med porretærte:

 

Kan man bruge andre grøntsasager?

Ja du kan sagtens tilføje lidt ekstra grønt hvis du vil. F.eks. lidt broccoli, spinat eller blomkål. Jeg kommer gerne godt med grøntsager i mine tærter. Hvis du ønsker en tærte med masser af grøntsager i – som er meget børnevenlig, så vil jeg anbefale dig at prøve denne grønne tærte. Her har jeg nemlig blendet fyldet, hvilket gør at man ikke aner at man spiser en masse grøntsager. Ungerne elsker det!

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Kan denne bund evt laves på forhånd, så man bare kan komme fyldet i og ind i ovnen dagen efter, eller bliver det ikke godt? Leder efter MEGET nemme løsninger til en uge med aftenarbejde og en mand(typen der mestrer pasta med kødsovs og derudover ikke ret meget andet), der skal lave mad 😅

  1. Jo det kan den sagtens. Du kan også hvis du har god tid en dag lave et par bunde – bage dem og derefter lade dem køle. Så tager du dem op af formen og kommer dem i fryseren.
   På samme måde snitter du fyldet og kommer i fryseposer og fryser det ned.
   Når du så skal samle tærten er det bare at tage den frosne bund op og hælde det frosne grøntsagsfyld + chorizo (som også sagtens kan ryge med i fryseren). Det eneste der skal laves på ny er så æggemassen og så skal tærten ellers bare bages. Mega nemt på den dag man skal spise den 😉

  1. Jeg synes faktisk det plejer at gå meget godt uden 🙂 Ellers kan man jo smøre fadet med lidt smør eller olie for en sikkerheds skyld 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret