Okay tilbage på sundhedssporet Julie

Okay, én ting er at jeg er gravid – det kan komplicere valget om at leve sundt en smule. For ikke at sige fuldstændig spolere idéen om at være sund det meste af tiden. De første (alt for) mange uger af min graviditet har jeg simpelthen været alt for usund, og nu er det altså nok. Hverken mit humør, men hud, min oppustede mave eller mine voksende inderlår magter det mere. Jeg må altså lige tage mig lidt sammen her, og om ikke andet er det sgu da vigtigere nu end nogensinde – nu hvor jeg ikke blot fodrer mig selv, men også et andet lille menneske. Jeg vil sige det var værst de første 12 uger, hvor den sidste måned har været en anelse bedre. Jeg er kommet godt i gang igen med motionen, og spiser da også en masse grøntsager. Meen, det kunne være bedre! Og jeg jeg kan umuligt være den eneste der gerne vil hanke lidt mere op i sig selv og engang i mellem (bare engang i mellem), og tage det sunde valg og takke nejtak.

Jeg ved bare med mig selv at det er absolut fuldstændigt urealistisk at bandlyse alt sukker, gluten, mælkeprodukter og hvad der nu ellers er så forbudt nu i tiden. Jeg orker simpelthen ikke at leve af grøntsagssmotthies, supper, chiafrø, hampefrø, chlorella, hvedegræs, gurkemejerødder og ingefærshots. Det kommer ikke til at ske, og det er SLET ingen kritik af jer, som ren faktisk lever sådan. GID JEG KUNNE og fuld respekt – jeg er bare for glad for lune boller med smør og en lille eftermiddagskage i ny og næ (læs: næsten hver dag)!

Så er du med mig her? En helt almindelig sund livsstil, uden regler – én hvor man faktisk kan holde det?

Jeg er gået lidt i tænkeboks her, og har listet mig selv et par idéer op til hvad man kunne spise på de forskellige måltider. Jeg kunne holde det for mig selv, men mon ikke et par af jer der ude kunne bruge indlægget også ;o) ? For mig handler det rigtig meget om forberedelse, når jeg gerne vil leve sundt. Det er ikke nemt at snuppe det sunde valg, hvis man ikke har købt ind til det, og det er lidt for nemt at køre 3 boller ned, hvis det er det man har liggende. Okay jeg ved godt det er december nu, og måske ikke tiden man beslutter at være sund. Men det her er jo blot i hverdagen jeg opfordrer til at træffe de sundere valg, mens man jo i juleferien og weekenden kan give den lidt mere gas ;o) På billedet øverst ses lidt idéer til at gøre de små snacks og måltider lidt sundere.

Morgenmad

 

 • En smoothie med hjemmelavet müsli og frugt. Du kan jo sagtens skjule nogle af de grønne sunde ting i den, hvis der stadig er frugt og andet velsmagende til at overdøve smagen. Jeg bryder mig heller ikke om at drikke mig mæt, men hvis jeg spiser den med ske og har en masse at tygge på – så er jeg tilfreds. F.eks. kunne din smoothie være disse. Evt. med denne granola over (som er proppet med nødder, kerner og frø)
 • Ristet rugbrød med flødeost, kyllingepålæg, avocado, tomat + 1 blødkogt æg
 • Citronpandekager måske med en sundere chokoladecreme (spar tid og lav den aftenen inden)
 • Rugbrødstoast (min favorit er med myseost og en spejepølse i)
 • Grød (jeg har ikke kunnet få det ned her i starten af min graviditet, men mon ikke snart det kommer), top det med skyr, granola, frugtkompots, frisk frugt osv.
 • Chiagrød med granola og frisk frugt eller bær
 • Havregryn med rosiner, bananstykker og mandler

Mellemmåltider

 

 • En hjemmebagt bolle (jeg kunne godt tænke mig at holde det til én om dagen, så enten her eller til eftermiddagskaffen)
 • Noget af alt fra morgenmadslisten kunne godt gå an her
 • Riskiks med flødeost og hampefrø
 • Frugt, hjemmepresset juice og smoothies. Juicen her på billedet er lavet på: 150 g frisk spinat, 1/2 agurk, en stump frisk ingefær, 1/2 citron og 2 appelsiner
 • Grøntsagsstave med en dip, f.eks. hummus, guacamole eller ærtedip
 • Yoghurt med müsli (foretrækker klart en natural yoghurt, og helst en sødmælksvariant) ;o)
 • En nødde-choko-banan muffin
 • Om aftenen efter aftensmad kunne det være lidt nødder, mørk chokolade, nogle dadler, eller frisk frugt skåret ud (æble, nektariner, appelsiner, melon, vindruer, bær eller mango)
 • Æggemuffins (hvis man har sådan nogle på frost)

Frokost

 

 • Æg og grønt på panden, det jeg oftest laver er først at stege en masse snittet grønt (løg, champignon, peberfrugt, tomater osv.) Blande æg, fløde/mælk, parmesanost, salt og peber i en skål og hælde det ud over grøntsagerne på panden. Røre lidt rundt og spise det med evt. en skive rugbrød og lidt ketchup. Det kan også bare være æggeblandingen på panden og så rå grøntsager ved. Nogle gange kommer jeg også parmaskinke eller chorizopølse sammen med æggeblandingen
 • Hvis jeg gider vente på det, kunne jeg godt finde på at lave en hurtig tærte med alt fra køleren
 • Eller spinatpandekager med tøm-køleskabet fyld
 • Hvis jeg ikke har fået brød endnu, så kunne jeg sagtens lave mig nogle rugbrødsmadder med f.eks. tun, makrel i tomat, pesto og kyllingepålæg, lidt grønt ved siden af (avocado, agurkestave, tomater eller gulerødder) og måske et kogt æg til
 • Spidskålswraps med tunsalat eller laksemouse (en varmrøget laks), måske sammen med lidt agurk og purløg
 • Bønnefritter, en hurtig dip og falafler (Nutana laver de bedste færdiglavede) eller tundeller

Aftensmad

 • Her synes jeg det er nemmest at vælge det sunde, vi får altid en masse grønt her. Jeg er slet ikke på kur og er ikke ude efter at undgå kalorier eller kulhydrater, så jeg spiser hvad det passer mig her. Jeg vil gerne skrue lidt ned for alt for meget brød, i hvert fald hvis jeg har fået meget af det i løbet af dagen. Så meget gerne salater, simreretter, pastaretter (med masser af grønt), supper, tærter, kylling, fisk eller vegetarretter. Se alle aftensmadsretter lige her.

Håber måske du har fået lidt idéer til de forskellige måltider, hvis du gerne vil leve sundt, men stadigvæk helt almindeligt og realistisk ;o) God fornøjelse.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret