Lakridskage

Lakridskage – en opskrift på en næsten lidt konfektagtig kage bagt på mandler med lakridspulver og hvid chokolade i. Den er sød og svampet, og meget nem at bage.

lakridskage

Lakridskage

I weekenden havde jeg en flok veninder på besøg til min fødselsdag. Jeg tror (og håber) ikke at nogen gik sultne hjem. I hvert fald var der enormt meget mad. Bl.a. denne lakridskage som jeg skar ud til små stykker. De blev virkelig gode. Jeg elsker den klassiske konfektkage lavet på mandelmel med lakrids og hvid chokolade og masser af smør og sukker. Så dette var et forøg på at lave den i en sundere version. Faktisk blev det virkelig vellykket. Jeg har beholdt den hvide chokolade, da der bare ikke findes noget sundere alternativ hertil som smager så godt. Dog har jeg sødet med banan og agavesirup. Mandlerne er jo i sig selv sunde og egentlig dejlige fedtede, hvorfor jeg ikke har tilsat ekstra fedtstof. På samme måde er bananerne med til at give den lækre svampede konsistens. Jeg håber du vil elske min opskrift på lakridskage. God appetit :o)

 

Lakridskage opskrift

 • 3 æg
 • 2 bananer
 • 100 g. mandler
 • 1 tsk. lakridspulver (ikke lakridsrodspulver, men ren lakrids – bruger du lakridsrod, skal der lidt mere til)
 • 100 g. hvid chokolade
 • 1/2 dl agavesirup

 

 1. Kom alle 6 ingredienser i en blender og kør godt rundt.
 2. Kom den i en springform/ tærteform og bag den ved 175 grader i ca. 20-25 min. Men kig til den undervejs, den må endelig ikke blive tør.
 3. Pynt evt. med lidt friske bær og lidt hakket chokolade
 4. Cremen jeg har ovenpå er skyr blandet med lidt kanel, vanilje og agavesirup

mandelkage
lakridskage
lakridskage
lakridskage

Andre gode konfektagtige kager

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Mange tak 🙂 Det er vist en skyr med lidt agavesirup, vaniljepulver og vaniljeproteinpulver i 🙂

  1. Hej! 🙂 Jeg brugte en tærteform som er omkring de 30 cm i diameter. Jeg skar en masse små stykker ud og brugte dem til min fødselsdag. Så der blev ca. til 15 små stykker (3*3 cm) Cirka ;o)

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret