Kosttilskud til gravide og ammende
Jeg har netop modtaget disse to forskellige pakker med kosttilskud. En pakke til gravide og en pakke til ammende. Jeg er selv startet op med at teste “amme-pillerne”. Dog vil jeg også lige benytte lejligheden til at skrive lidt om de kosttilskud som også henvender sig til den gravide.
Jeg vil lige være ærlig og sige at jeg er ikke verdens bedste til at tage en masse forskellige piller, jeg bryder mig egentlig ikke vildt meget om at sluge en kæmpe håndfuld piller, jeg glemmer det også lidt for tit, og så synes jeg det er en anelse forvirrende hvor mange forskellige man skal tage. Dog ved jeg også, at det er umuligt for mig at få tilstrækkeligt igennem en sund kost, især her i tiden hvor man ikke kun skal sørge for at få vitaminer til sig selv, men også til en lille baby (hvad end han/hun befinder sig i maven eller i armene). Så selvom jeg synes, jeg spiser forholdsvist sundt og tænker over at få en masse grøntsager, nødder, olier og super foods – så sker det bare også ret så tit at jeg kommer igennem dagen kun på brød og yoghurt med mysli, og uden overhovedet at få nok grøntsager eller fisk. Så for at være på den sikre side, supplerer jeg hver dag med kosttilskud.
Så kommer det smarte! VitaCare har nemlig kontaktet mig (for et lille stykke tid siden) og spurgt om jeg vil teste deres produkter af. Jeg har faktisk ikke selv hørt om mærket før, så jeg gik ind og lurede lidt på hvem de mon var. VitaCare er en del af JemoPharm, som udvikler og producerer naturbaserede lægemidler og kosttilskud i høj kvalitet. Deres egne lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud markedsføres i dag alle under varemærket VitaCare. Men det smarte her, er at de netop har lavet kosttilskud specielt til gravide, hvor de har samlet alt i et kit – så man ikke selv skal undersøge hvilke vitaminer man burde tage. Man slipper både for at købe sig fattig i de forskellige glas & huske sig selv på alle de forskellige vitaminer.
Psst.. hvis det er maden på billedet du er interesseret i, kommer det til sidst i indlægget 😉

Hvilke vitaminer og mineraler bør man tage som gravid?


I indlægget her lægger jeg mest fokus på kosttilskud når man er gravid. Så deler jeg snarest et indlæg der går ud til de ammende. Men hvad indeholder de her kosttilskud, og hvad skal man specielt huske som gravid?
Når man er gravid, er det endnu vigtigere at få dækket sit behov for vitaminer og mineraler. Moderkagen vokser, fosteret tager også godt fra af ens jerndepoter, og ens blodmængde stiger med op til 50 % – så jernbehovet stiger enormt meget under graviditeten. Ikke kun jernbehovet stiger, men især også behovet for b vitamin. Man er rådet til at tage f.eks. folinsyrer under sin graviditet, i hvert fald i de første 12 uger for at fosteret udvikles normalt. Folinsyrer er et b vitamin. b vitamin hjælper til en normal energiproduktion, hvilket er ret vigtigt som gravid og så kan det være gavnligt ift. kvalme. B vitamin kan du få igennem fisk, oksekød, kylling, groft brød, nødder, bananer og æg. Men igen, skal der spises godt til for at dække behovet. Det kan også være en god idé at tage mælkesyrebakterier, for at opretholde en sund tarmflora/fordøjelse, som også er med til at støtte mit immunforsvar. Det sidste jeg har forsøgt at tage jævnligt er fiskeolie, da det virker antiinflammatorisk, så kan det være med til at sikre en normal udvikling af baby. Men altså jeg burde jo sket ikke være stoppet her, både c-vitamin, d-vitamin, magnesium, calcium osv. ville også være godt at tage – men simpelthen fordi jeg ikke har gidet proppe mig med piller fravalgte jeg dem.
Men igen, VitaCare har gjort det nemt nu og samlet hele 23 vitaminer og mineraler i én samt calcium og omega 3. Hver dag skal man så tage en multivitamin, 1 mineral (calcium+magnesium) og så 2 fiskeoliekapsler. Lige nu kan man spare 100 kr. ved køb af tre vitacare mamma produkter hos Apopro.dk
Håber jer der er gravide kan bruge tippet, kosttilskudene kan købes lige her!
Hvis du er nysgerrig på det her med hvad der sker i den gravide krop, så har jeg skrevet et indlæg her omkring typiske “gravidsymptomer”, hvorfor de kommer og hvorfor akupunktur er så fantastisk mod dem.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret