Kaloriefattige opskrifter

Her kan du få lidt udvalgte retter som indeholder knap så mange kalorier. Kaloriefattige opskrifter til dig der søger dette.

Kaloriefattige opskrifter

 

Mad med få kalorier – til jer der har spurgt efter dette, kommer der her lidt udvalgte opskrifter. Opskrifter som alle indeholder en masse grøntsager, og måske knap så store mængder fløde, olie eller lignende. Håber det kan bruges.

 

Jeg tæller ikke selv kalorier

Jeg bliver ofte spurgt om jeg ikke vil dele lidt kalorieberegning på min opskrifter, eller om jeg ikke kan dele nogle mere kalorielette opskrifter på min side. Jeg kommer ikke til at oplyse om hverken kalorier eller fordeling mellem proteiner, fedt og kulhydrater i mine opskrifter. Mest af alt fordi jeg ikke er fortaler for at tælle den slags. Jeg er med på at det nogle gange er nødvendigt og at man har brug for at ligge i kalorieunderskud for at tabe sig. Jeg har heller intet problem i at andre gør det, hvis det fungerer for dem. Jeg kan sagtens sætte mig ind i at det er svært at vide hvilke madvarer der indeholder så og så mange kalorier og at gætte sig frem til hvor meget man mon må spise for at ligge i det her kalorieunderskud – det forstår jeg sagtens. Hvorfor jeg kan se at det giver super fin mening at veje og måle for at være sikker.

Det er bare ikke en metode der ville fungere for mig. Jeg synes bare maden hurtigt bliver noget der enten er forbudt eller noget der er godt, hvilket jeg synes er en skam. Så i min verden er intet forbudt, og jeg vil heller ikke føle det forkert at spise noget bestemt. Jeg sørger blot for at spise mest af det grønne, det sunde (og hvis jeg havde som formål at opnå vægttab): det kaloriefattige. At ens tallerken feks. indeholder 70 eller 80 % grønt. Jeg sørger for at bevæge mig en del og drikke mig mæt i vand frem for alt muligt læskende. Så derfor oplyser jeg heller ikke kalorier.

kaloriefattige opskrifter

Jeg bevæger mig og spiser masser af grøntsager

Jeg vil altså langt hellere dyrke motion og have en generel aktiv hverdag. Jeg sørger for at spise en masse næringsrigt mad, mad som min krop sætter pris på. Så som grøntsager, kerner, nødder, bælgfrugter og den slags. Men jeg går ikke op i at der er mange kalorier i avocado og mandler. Jeg giver mig selv lov til at spise alt og jeg får faktisk aldrig dårlig samvittighed. Hvis jeg først har valgt at jeg nu skal have denne her fastelavnsbolle fra Lagkagehuset, så nyder jeg den også og fortryder absolut ikke. Og nu snakker jeg igen bare for mig selv, det er slet ikke for at sige at sådan skal det være for alle. Men det er sådan mit forhold til mad er.

Se også dette indlæg “Løb, sådan kommer du i gang” eller “motivation til din træning

træning

Det meste på min tallerken er grønt, og jeg foretrækker at drikke vand

For mig handler det nok mere om at det meste jeg spiser er “sundt” altså er næringsrigt mad masser masser af vitaminer, mineraler, fibre og hvad jeg ellers har lyst til at fylde på. At jeg så spiser en masse ved siden af, det er altså også helt ok. En anden ting jeg forsøger, er at drikke primært vand. Heldigvis bryder jeg mig faktisk ikke rigtig om sodavand og drikker sjældent alkohol. Primært drikker jeg vand (og kaffe). Det er ikke for at være hellig og jeg kunne sagtens finde på at drikke saft, et glas vin eller Baileys i min kaffe. Men faktisk foretrækker jeg mest bare vand.

Julie Bruun

Til sagen igen – de kaloriefattige opskrifter

Nå men det jeg egentlig ville sige med det her indlæg er, at jeg vil ikke tælle kalorier eller oplyse om dem. MEN jeg vil gerne dele lidt opskrifter med jer med et lavt kalorieindhold. Det er jo absolut ikke fordi jeg har noget imod at man spiser retter med få kalorier, og dem har jeg også nogle stykker af herinde. Det er mere hele det her fokus på det, at noget er forkert og rigtigt og at man skal veje sin mad – som jeg har det lidt stramt med. Så nu har jeg fundet de her kaloriefattige opskrifter frem til jer som ønsker dette. Håber det kan bruges.

kaloriefattige opskrifter

Salater

Salater er jo oplagt, hvis man gerne vil tabe sig og spise færre kalorier. Jeg elsker selv salater og spiser dem også med både dressing, fetaost, nødder eller kerner osv. Altså råvarer som er sunde nok, men som indeholder ret mange kalorier. Så hvis det er med hensigt at opnå vægttab, vil jeg anbefale at skrue lidt ned her. Jeg vil absolut stadig bruge en form for dressing, da det simpelthen bliver for kedeligt ellers. Hvis man virkelig skal skrue ned for kalorier, synes jeg bare det bliver kedeligt, så i min optik hellere lave mad som har skruet bare lidt ned for det, men som stadig er lækkert og fristende. Jeg tror på det er meget nemmere at holde så, lav det til en livsstilsændring frem for en kortvarig kur.

kaloriefattige opskrifter

Kød og fisk

Det er meget forskelligt hvad vi får til aftensmad hjemme hos os, men ofte står menuen på en form for grøntsager: salat eller tilberedte grøntsager. Sammen med en form for kød eller fisk. Jeg tager ofte lidt mindre af sådan noget som ris, pasta, nudler og den slags. Mest fordi det ikke siger mig det store. Jeg vil meget hellere have masser af grønt og masser af gryderetten, bolognesen eller hvad der ellers bliver serveret til – og så knap så meget af tilbehøret (ris, pasta etc). Det er jo en prioritering, men ved at fylde tallerken godt op med grønt – får du da lidt færre kalorier fra det andet. Her er nogle bud, de kan jo serveres med en af salaterne oven fra.

Vegetarisk

Det kan sagtens være der sidder nogle af jer og læser med her, som gerne vil spise mere kaloriefattigt, men som også er vegetarer. Fortvivl ikke, jeg har også masser af vegetariske idéer. Her er både alternativer til kategorien ovenfor og vegetariske gryderetter.

kaloriefattige opskrifter

Supper og gryderetter som en del af de kaloriefattige opskrifter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Landede lige på din side i forbindelse med min søgen efter inspiration til aftenens måltid – og bliver simpelthen nødt til at tilføje en kommentar til noget af det du skriver…
  “Men jeg vil aldrig selv tælle kalorier, jeg vil ikke måle og veje alt jeg spiser, eller opdele maden i noget som jeg skal have god samvittighed over og noget som er forbudt, eller som bagefter skal give mig dårlig samvittighed. Jeg synes det er lidt en skam, maden bliver ikke nydt på samme måde, hvis alt skal måles og vejes først. Så derfor har jeg bevidst valgt ikke at opfordre jer til at tælle den slags.”

  Dette er da noget af det mest respektløse jeg længe har læst – har du tænkt over, at måske størstedelen af dem, som læser denne artikel netop er folk der har søgt efter kaloriefattige opskrifter i forbindelse med et vægttab? Kan du overhovedet sætte dig ind i, hvor hårdt det i forvejen kan være at skulle tælle kalorier og veje alt du spiser? Det er ikke altid muligt bare at nyde maden – for nogle er det nødvendigt med et vægttab fordi at man simpelthen har livstruende følgesygdomme af overvægt. Jeg er forarget over din fuldstændig forkerte måde at se på dette på, og jeg skal da godt nok ikke benytte nogle af dine sider fremover.

  1. Hej Emilie

   Jeg er frygtelig ked af at jeg har formuleret mig forkert på min blog. Det var da absolut ikke for at være ond, ramme nogle eller få nogle til at blive så rasende som du tilsyneladende er blevet.

   Jeg vil klart læse det igennem og rette, for det er som sagt slet ikke min mening at nogle føler sig ramt af det. Jeg har helt ondt i maven over at læse din kommentar, da jeg virkelig ikke er ude på at støde nogle.

   Jeg er med på at man skal ligge i kalorieunderskud for at tabe sig og at for nogle er det en nødvendighed.Jeg siger heller ikke at jeg synes det er forkert at tælle kalorier for alle. Det er bare ikke det rigtige at gøre for mig. Og jeg synes der er mange bedre måder at tabe sig på / sørge for at man spiser kaloriefattigt end at veje maden.

   Men igen, jeg er meget ked af at du føler dig så ramt. Og at det har skræmt dig så voldsomt at du aldrig kommer igen. Jeg vil bare lige sige undskyld for min måde at udtale mig.
   Venlig hilsen Julie Bruun

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret