Gravidgener – min graviddagbog del 2

gravidgener
gravidgener

Gravidgener – anden del af min graviddagbog

Endnu en lille opdatering på min graviditet, og tusinde tak for jeres søde modtagelse på min graviditetsdagbog del 1. Nu siger datoen 28/9, og jeg er nu 2 uger længere henne end sidst. Stadig helt uvidende på hvor langt jeg selv er henne. Status er at jeg slet ikke har det bedre end sidst, symptomerne har måske ændret sig en smule, men er alligevel lidt de samme.

Mine symptomer og gravidgener pt.

 

 • Jeg kæmper stadig rigtig meget med trætheden og det manglende overskud. Jeg kunne sove døgnet rundt, og kan næsten heller ikke komme igennem en dag uden en lur. Jeg sætter mig ned hver eneste gang jeg ser en mulighed for det, og har faktisk lidt ondt i både min røv og ryg af at sidde og ligge så meget ned
 • Jeg har ikke helt så meget kvalme mere, men har dog stadig en del ting jeg ikke kan få ned. Bløde, cremede ting som grød, risotto og den slags – føj da. Egentlig har jeg bare mest lyst til tømmermændsmad, hvilket jeg også får lidt af. Det er så anstrengende når man egentlig gerne vil leve sundt, og give baby de bedste betingelser for at blive sund og stærk. Men jeg kan ikke! Ikke lige nu. Jeg spiser for at overleve.
 • Jeg har stadig den der tørre og klistrede fornemmelse i munden konstant, derfor drikker jeg vand hele tiden og sørger for at holde munden fugtet med tyggegummi.
 • Jeg er endnu mere oppustet nu end sidst, faktisk er min mave så stor at jeg ikke længere kan holde det skjult. Jeg forsøger at gå i løst tøj og underviser også i lidt større t-shirts end jeg plejer, dødvarmt.
 • Mit manglende overskud resulterer også i en lille smule tristhed, jeg føler mig lidt ked af det hele tiden og kan egentlig ikke helt finde den store glæde lige nu. Det er næsten flovt, for jeg har jo alt i verden at være lykkelig over og intet at være det modsatte over. Jeg har verdens dejligste dreng, og venter endnu et lækkert barn. Mads har spurgt mig om jeg vil være hans resten af livet, vi er så småt gået i gang med boligjagten efter vores kommende hus, jeg har mit drømmejob. Vi er alle sunde og raske! Come on Julie, du kan ikke være trist! Men det er jeg, en lille smule. Tiden skal bare gå lidt hurtige de næste uger.

 

Mine midlertidige løsninger og små tips

Jeg ved ikke om du sidder og har lignende symptomer som jeg, men jeg har fundet lidt småting som kan hjælpe mod gravidgener – eller idéer til mad som måske kan klemmes ned, som trods alt er lidt sundere end pomfritter.

 1. Som sagt kan tyggegummi tage den der tørre og klistrede følelse i munden, – det giver altså en smule fugt
 2. En gåtur om morgenen (en virkelig langsom en) kan få lidt gang i kroppen, den friske luft hjælper lidt mod både kvalme og træthed
 3. I stedet for at spise (hvidt) brød konstant, har jeg bagt lidt stenalderbrød. En måde at få mig selv til at spise lidt sundere – her får jeg da i det mindste en masser nødder og kerner. Om ikke andet kan man vel spise nutella på det, så ryger det i det mindste ned
 4. Natural yoghurt med müsli til de små mellemmåltider, hvor det skal gå lidt stærkt. Den syrlige yoghurt med det sprøde granola, virker for mig.
 5. Undgå at blive sulten, det giver kvalme. Så hav altid en let snack med i tasken. F.eks. er jeg pt. tosset med appelsiner og syrlige æbler.
 6. Akupunktur! Jeg fik en akupunkturbehandling mod alle mine symptomer og HOLD NU OP, hvor det har hjulpet. Det vil jeg anbefale alle med kvalme, træthed, you name it.. Hvis du ønsker sådan en behandling, giver jeg dem selv og du kan booke din tid her. 

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Jeg er selv gravid i 16. uge, og har alle de symptomer du har, og de har også været der lige fra start:( Jeg kaster oveni købet også meget op. Ofte 2-3 gange om dagen. Jeg vil egentlig bare rose dig for at være ærlig omkring de negative ting der, for nogle, følger graviditeten. Jeg har også været enormt trist og følt det helt uoverskueligt at skulle have det så skidt i mange måneder, men har ikke rigtig “mødt” nogen med samme oplevelse. Kan det virkelig være rigtigt, at det er en dans på roser for langt de fleste? For mig har det været et bjerg der skulle bestiges. Jeg har heldigvis lært at håndtere al utilpasheden og efter vi har fået kønnet af vide, har det gjort en hel del for lykkefølelsen. Det er ligesom blevet virkeligt og nu kæmper jeg med glæde for vores lille søn i maven. Nå, men tak i hvert fald. Rart at læse om andre, der har det som én selv. Kh. Sofie

  1. Hej Sofie
   Først stort tillykke 🙂
   Og mange tak for din kommentar, jeg er helt sikker på at det er meget meget få der oplever det som en ren dans på roser 😉 Det er bare de færreste som måske deler hvor hårdt det egentlig er.
   Jeg vil også sige at det er en dans på roser, nu hvor jeg er på den anden side igen af alt det start kvalme og træthed, men det synes jeg nu bestemt ikke det var i starten. Jeg synes det er helt ok at være trist engang i mellem, for det er da mega hårdt ikke at have noget energi og mod på livet. Så jeg håber MEGET du også snart er på den anden side – det er virkelig skønt, og jeg siger dig det er værd at vente på det som kommer ud af det 😉
   Rigtig meget held og lykke med resten af forløbet.
   Kh. Julie

    1. Ok, altså jeg vil gerne selv give en elevbehandling til dig til billige penge – du kan evt. skrive mig en mail (juliebruuns@gmail.com) så vi kan aftale nærmere. Jeg har desværre ikke kendskab til nogle færdigtuddannede akupunktører i Aarhus.

 2. Hej Julie,
  ved godt at det ikke lige har noget med dit indlæg at gøre, men din kjole på første billede ser simpelthen så lækker ud. 😉 Hvor er den fra? 🙂

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret