Gravid dagbog, del 3

gravid dagbog

Gravid dagbog

 

Her er sidste dagbogsskriv lige for nu i rækken af gravid-indlæg (se del 1 her og del 2 her). For efter dette indlæg begyndte det hele nemlig at vende mod noget langt mere positivt. Måske jeg vender tilbage med nye skriv, hvis og når der sker noget spændende igen, men lige nu kører tingene stille og roligt og der er heldigvis ikke så meget at skrive om ;o)
Jeg skrev jo disse indlæg imens jeg var i den hårde periode med mega træthed, mangel på overskud og glæde og en anelse konstant kvalme. Dette skriv er fra den 4. oktober, hvor jeg var 9 uger henne og her begyndte tingene at vende så småt :o) Idag er jeg 19 uger henne og alt er bare helt fantastisk, tak tak tak!!

Tilbageblik i min lille gravid dagbog

gravid dagbog
Nu vender det lige så stille. ENDELIG! Jeg er nu 9 uger henne, det ved jeg da vi spontant tog en beslutning om at blive scannet i mandags. Datoen idag siger 4. oktober.
Sidste uge var en af de rigtig dumme, jeg havde det bare rigtig skidt, var sygt træt og en anelse deprimeret over at mit overskuet og arbejdsglæde bare var flået fra hinanden. Så jeg ringede til min veninde, som jeg læser til akupunktur med, om hun ikke ville komme og rede mig med en behandling med nåle, og hold da op en forskel. En halv time efter behandlingen var det MEGET bedre og det har holdt ved en uge nu. Nogle af mine symptomer er helt væk, mens andre bare er drysset betydeligt ned. Det er så lækkert, det drømmer man slet ikke om.

 

Scanning

Først lige et kort skriv om denne her scanning.. Dengang vi var gravide med Noah, gik vi lidt amok i alle de her købe scanninger, lidt noller – men fristelsen var simpelthen for stor. Vi blev enige om at vi så lige styrer os lidt næste gang. Men altså, når man har det virkelig elendigt og ingen anelse har om hvor langt man er henne og hvor lang tid der så er igen i elendighede, så vil man VIRKELIG gerne vide det. Desuden mente min familie at der helt 100 var 2 styks inde i mavsen, siden den er så stor allerede. Så det ville vi da egentlig gerne undersøge lidt nærmere. Så jeg bookede en tid i mandags, og om eftermiddagen fik vi bekræftiget at der kun er 1, én lille lækker unge på 8 cm, med det fineste lille hjerte der slår. Vi fik en terminsdato der hedder 8. maj, præcis 2 år og 9 måneder efter vores store dreng. 8 er mit lykketal, hvis man kan have sådan et – jeg synes det er et lækkert tal, ok. Så at begge mine unger måske har fødselsdag den 8., ville det være lidt sjovt.

Hvorfor har man kvalme som gravid

Måske du sidder med de samme symptomer som jeg, og er nysgerrig på hvorfor du nu også har det sådan! Og så vil jeg bare opfordre dig til helt klart at få en akupunkturbehandling, det er det bedste jeg har gjort under graviditeten.Men hvorfor har vi kvalme, hvorfor bliver vi svimle, er tørstige, er trætte og har ekstra udflåd? Få en kinesisk forklaring på det hele lige her.

Kvalme og svimmelhed når man rejser sig:

  • Mavens energi kan være “rebelsk” når man er gravid, den burde nemlig søge nedad stille og roligt, men har nu tendens til at søge opad, hvilket giver sure opstød, bøvsen, hikke, og ubehag i maven. Maven (fordøjelsen, tarmene osv.) skal næres af vores blod, men da blodet arbejder lidt ekstra med vores baby, vil maven “skabe sig lidt og råbe op efter den opmærksomhed den plejer at få”. Det er også blodet som skal sørge for vi ikke bliver svimle, men når vi har underskud i blodet, kan det ikke nå hurtigt op til hovedet og f.eks. nære synet, hvorfor det kan sortne for én når man rejser sig.

Tørst og tørhed i munden samt uro om natten:

  • Yin og yang! – ringer det nogle klokker hos dig? Det er noget vi arbejder med i kinesisk medicin, de står nemlig hver især for noget. Yin er den rolige del i os, den der skal dominere om natten når vi sover. Det er vores stille, kølende og nærende del. Yang der i mod er aktiv i vores krop og sind om dagen, hvor vi skal være vågne, aktive og parate. Det er det der varmer og bevæger essenser i os. Så forestil dig at yin er en essens (blod, spyt, sved, tårer osv) imens at yang er det der skal bevæge vores essenser. Der er altså brug for begge dele lige meget i os, men nogle er lidt mere aktive og har svært ved at finde ro (de mangler yin), mens nogle er lidt for rolige og har svært ved at holde energien oppe (de mangler yang) Når man så er gravid går rigtig meget af blodet jo ned til fosteret (yin bliver brugt, hvorfor vi typisk mangler dette) Når vi mangler yin, mangler vi også dens egenskaber, som jo var at berolige og køle, man kan nu opleve tørhed i munden, på huden, tør næse, tørre læber, man kan opleve at have det lidt mere varmt og vågne lettere om natten. Altså alt sammen tegn på mangel af yins egenskaber.

Skal tisse ofte og har måske ekstra udflåd:

  • Som jeg snakkede om i punktet ovenfor, er det så yang der bevæger og transformerer vores væsker (får noget brugbart ud af dem). Men mangler man yang, kan man have svært ved at holde de her væsker inde, hvorfor man kan opleve at have følelesen af at skulle tisse i bukserne, opleve at få mere udflåd eller opleve at skulle tisse mere (man får ikke helt det maksimale ud af den væske og mad vi drikker og spiser, hvorfor en del af det ryger ud igen lidt for hurigt)

Trætheden:

  • Igen et tegn på mangel på yang (det der skulle holde os friske og energiske om dagen), selvfølgelig også fordi blodet skal nære fosteret nu, og vi derfor har mindre af det til resten af kroppen og hovedets brug.

Oppustet, lettere forpustet og en anelse svært ved at få vejrtrækningen helt ned i maven, jeg føler den er ret overfladisk:

  • Her snakker vi en stagnation af energi. Det skal gerne være sådan at vi har et flow af alle vores essenser i kroppen, blodet og energien skal lige som bare flyde og nå ud hvor det burde. Men når man er gravid, kan man (igen primært pga. den manglende mængde blod og energi – som baby ligesom har kapret) opleve at det ikke flyder som det skal. Forestil dig en bæk med vand, er der masser af vand, flyder det jo fint. Men er det noget udtørret, er det svært at sende rundt. Derfor kan man føle f.eks. at man bliver oppustet eller at man ikke får luften og blodet helt ned hvor den burde hver gang. Og den sidste ting, er ikke specielt praktisk når man træner. Jeg oplever at blive forpustet meget hurtigere end normalt samt syre til i musklerne hurtigere end normalt.

Akupunktur mod gravidkvalme

Den behandling jeg fik, gik altså både på at der skulle opløses nogle stagnationer, at mit blod og yin skal næres, at mit yang skal styrkes. Når man er gravid er der så nogle punkter man skal undgå, da man f.eks. kan risikere at sætte en fødsel i gang – det vil vi jo klart helst ikke. Men ellers er der altså ingenting at være nervøs for. Selvfølgelig skal du bruge en uddannet akupunktør, og ikke bare købe dig en bog og prøve selv.

Nå, men alt er godt her nu, i hvert fald meget bedre! 9 uger henne, 3 mere i hemmelig! Jeg hader hemmeligheder og ville ønske jeg kunne dele det med jer NU! Psst.. billedet er nyt (fra dec – 18 uger henne)

gravid dagbog
Følg meget gerne med på min Instagram også, for flere billeder, opskrifter, træning og meget mere.

Kommentarer

  1. Hvor er der sjovt at følge dig. Jeg er også gravid med nummer to (termin 23/5), og forløbet har næsten været ligesom dit. Shit den første tid er træls. Især når man også har en lille en at tage sig af. Synes det kunne være hyggeligt med flere af disse indlæg. Måske bare engang imellem, hvis ikke du føler, der er der store at berette 🙂

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret