Glutenfri chokoladekage med kaffefrosting

Glutenfri chokoladekage som er lavet på en bund af dadler og mandler. Opskriften på selve chokoladekagen bruger jeg selv igen og igen. Jeg synes seriøst den smager mindst lige så godt (faktisk bedre) end de klassiske sukkerfyldte chokoladekager. Denne er så kompakt og lækker. Håber meget I kan bruge min glutenfri chokoladekage opskrift

glutenfri chokoladekage
Glutenfri chokoladekage – ejmen for pokker den her er god. Helt sindssygt god. KAGEN her hjemme, den vi bager igen og igen

glutenfri chokoladekage

 

Glutenfri chokoladekage med kaffefrosting

 

Ud over denne her tunge intense glutenfri chokoladekage indeholder kagen jo også en top. Den er lidt mere (okay noget mere) usund end selve kagen. Den er nemlig lavet på flormelis, smør, kaffe og kokos. Den smager virkelig også godt, og er som man næsten kan regne ud ret sød og fedtet. Så jeg synes det er helt perfekt at selve chokoladekagen så ikke også er vildt sukkersød.

Kagen er faktisk den samme som jeg har i dette indlæg – som sagt én jeg bager igen og igen. Men på den anden kage er toppen sådan et drømmekage-fyld. Hvor det i denne kage har mere smag af kaffen. Begge fyld er virkelig lækre. Her får I opskriften på den udgave med kaffefrosting. Den giver omkring 10 stykker glutenfri chokoladekage.

Chokoladekage med kaffefrosting

Opskrift til 8-12 stykker

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Chokoladekage

 • 90 g mandler
 • 230 g bløde friske dadler (udstenede)
 • 2 æg
 • 1 lille spsk. kaffepulver opløst i 3 spsk. vand
 • 50 g smør
 • 2 store spsk. kakao
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1/3 tsk. salt

Kaffefrosting

 • 150 g flormelis
 • 40 g kokosmel
 • 2 spsk kaffe (blandet)
 • 1 nip salt
 • 35 g blødt smør

Sådan gør du

 1. Start med at bage kagen (før du laver din topping): tænd ovnen på 180 grader varmluft
 2. Blend mandlerne til mel i en blender, food processer eller minihakker
 3. Udsten dadlerne (smid stenene ud) og kom dadlerne ned i blenderen til mandelmelet sammen med resterende ingredienser – giv den en tur til det hele er blendet ud
 4. Kom det i en kageform beklædt med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 25*25 cm)
 5. Giv kagen 20-30 min (hold øje, da ovne kan være ret forskellige) Den skal ikke hænge fast på en gaffel, hvis du stikker i den – men den må bestemt heller ikke få for meget.
 6. Lad kagen køle af imens du laver din top
 7. Lav først den stærke kaffe, tag 2 spsk. fra og kom det i en skål sammen med flormelis, kokosmel, salt og smør. Rør det godt sammen og kom det oven på den afkølede kage. Stil det hele på køl igen, kagen er klart bedst helt kold.

Bedøm denne ret

glutenfri chokoladekage

sund chokoladekage

Fødselsdagsfejring eller anden festlige lejlighed

Skal du servere denne glutenfri chokoladekage som en del af en fødselsdag, så snup også opskriften på de her lækre kanelsnegle eller de her bløde chokoladeboller. Det kan også være du hellere vil bage glutenfrit, så har jeg en opskrift her på de bedste glutenfri varme hveder. Hvis du mangler flere gode fødselsdagskager, så prøv denne citronkage med hvid chokolade, denne gulerodskage med ostecreme eller min mormors opskrift på makronkage

 

Frysevenlig glutenfri chokoladekage

Denne glutenfri chokoladekage her kan i øvrigt sagtens fryses. Faktisk er det ligefor den kun bliver bedre af det. Jeg vil nok fryse kagen alene og så laver denne her frosting den dag du skal servere den.

Lav også meget gerne kagen i god tid inden servering, den er klart bedst helt kold. Så den skal helst i køleskabet nogle timer inden servering. Frostingen skal også lige nå at sætte sig, så smid også bare den på noget tid inden servering

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hejsa 😃
  Ville lige sige tusind tak for de fedeste opskrifter både de søde og salte, du er en stor inspiration for mig…. 😊 bruger mange af dine opskrifter da jeg synes de er så let at gå til….
  ville lige høre ang kagen her, kan man godt bruge mandelmel istedet for at blende mandler eller bliver det FOR fint i det?
  Mvh Bettina 😊

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret