Fish n chips med pastinakfritter og chilimayo

Reklame for Fregat fisk

Her er en opskrift på fish n chips lavet på havtaske og pastinakker. Det er serveret med en chilimayo og lime.

fish n chips
fish n chips

Fish n chips

 

Denne her måde at spise fisk på er altså ikke helt ringe, fisk kan nemt være så sundt, så sundt, så det er helt kedeligt. Men jeg siger det bare, – det kan også sagtens være sprødt, snasket og ret syndigt.

 

Fish n chips på havtaske

Her har jeg lavet en omgang fish n chips ud af havtaske og pastinak. Havtaskefileterne indeholder en del væde, og det kan godt gøre, at paneringen vil springe af ved tilberedning. Derfor er det en god idé at optø dem i køleskab i 12-24 timer inden tilberedning og så duppe dem tørre inden de steges. Jeg har paneret havtasken i rasp og majsgryn og stegt den i en masse smør, så den er helt sprød udenpå og saftig inden i.

 

Fritter til

Desuden har jeg lavet pastinakfritter til (som i rigtige friturestegte fritter) og en chilimayo til som dip. Retten kommer altså til at fungere ret meget som fish´n chips og tilfredsstiller i den grad ens smagsløg, hvis man har lyst til tømmermændsmad. Hvis du nu ønsker det en smule sundere, kan fritterne sagtens laves i ovnen frem for at blive friturestegt. Det ville helt sikkert også være lækkert, men så bliver de knap så sprøde og fedtede.

Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af, den rækker til 3 af de her havtasker og også fritter til ca. 3 personer. Start med at frituresteg dine fritter, så kan fisken laves imens de ligger og drypper af på køkkenrullen.

Fish n chips

Ingredienser

Fritter (bør laves først)

 • 2 store pastinakker
 • 1 æg
 • 1/2 dl rasp (gerne pankorasp)
 • 1/2 dl majsgryn
 • en håndfuld persille
 • godt med salt og peber
 • en gryde med ca. 1 liter fritureolie

Fisken (havtaske)

 • 3 stk. havtasker (fra frost) jeg har ladet dem tø op i køleskabet et døgn inden brug.
 • 1 æg
 • 1/2 dl rasp (gerne pankorasp)
 • 1/2 dl majsgryn
 • en håndfuld persille
 • godt med salt og peber
 • 2 spsk. olie + 2 spsk. smør til stegning
 • lime til servering

Chili mayo

 • 1 dl god mayo
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 cm. af en frisk rød chili

Sådan gør du

Fritter: 

 1. Start med at sætte en gryde over med vand, få det op og koge
 2. Skær pastinakkerne i kvarte – “pomfritstørrelse” (over på midten, halver på langs, halver igen)
 3. Smid dem i det kogende vand og giv dem små 10 minutter
 4. I mellemtiden sætter du en anden gryde på komfuret, som fyldes med fritureolie og tændes på middelvarme
 5. I en skål slår du et æg ud
 6. I en anden skål blandes rasp, majsgryn, hakket persille og salt og peber
 7. Tag nu de kogte pastinakker (lidt a gangen) og vend dem i æg, så rundt i den anden skål med rasp, og så ned i frituregryden (som lige har stået 6-7 minutter for at blive
 8. Bland de 3 ting og server til fisk og fritter
 9. varm), det må ikke være alt for varmt, så de bliver helt svedne. Men det skal alligevel være sådan at det sprutter lidt idet du kommer fritterne i. Giv dem 30 sekunder på den ene side og vend dem, så de har fået olien over det hele. Efter 1 lille minut skal de op og lægges på køkkenrulle
 10. Fortsæt på denne måde til alle fritterne har fået en tur

Fisk:

 1. Start på samme måde ved at slå et æg ud i en skål og lav samme rasp-majsgrynsblanding i en anden skål
 2. Tag en pande frem og kom smør/olie på den og tænd den på middelvarme
 3. Tag nu en fisk a gangen, dup den tør med et stykke køkkenrulle, fjern evt. hinder og vend den i ægget og derefter i den anden skål og kom den over på panden
 4. Giv fiskene ca. 2 minutter på hver side
 5. Server med fritterne, mayoen og gerne en ordentlig squeeze limesaft

Chilimayo:

 1. Bland de 3 ting og server til fisk og fritter

Bedøm denne ret

fish n chips
fish n chips

Fish n chips i samarbejde med Fregat

Til denne Fish n chips har jeg brugt japansk havtaske fra Fregat, et firma som handler med både fersk og frossen fisk. Jeg har tidligere lavet et par opskrifter med Fregatfisk, bl.a. et fiskefad med grønt, og den bedste sauce på citronskal, hvidvin og fløde – det kan I lure på lige her. Fregats japanske havtaske er fanget i Stillehavet og er ikke en truet fiskeart. Den lever på dybt vand og ernærer sig primært af skaldyr. Fregat har også opdrættede fisk og skaldyr, som er økologiske eller ASC-certificerede. Deres frosne fisk indfryses lynhurtigt, så cellestrukturen i fiskens kød forbliver intakt, hvilket er med til at bibeholde den gode smag og konsistens, og sikrer dermed også en bedre holdbarhed. Alt i alt virkelig lækre kvalitetsfisk.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Den her ret glæder vi os til at prøve i aften!:) i diverse grøntafdelinger sagde de dog; at pastinak ikke er i sæson. Så kan man måske bruge sødekartofler? Og tror du man nogenlunde kan følge opskriften alligevel?:)

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret