Efterårsmad – 8 skønne varme retter til efterårshyggen

Jeg synes nu også der er noget virkelig hyggeligt og helt fantastisk ved efteråret. Det lidt køligere og mørkere vejr, de smukke brunlige og orange nuancer i naturen, tid til at spise grød om morgenen, tænde stearinlys, finde tæpper frem og spise lune retter til aften. Man kan begynde at gå i lette striktrøjer, smide et par gummistøvler på ungerne og plaske i vandpytter, faktisk få lidt frisk luft ind, når man åbner vinduerne og have brug for den varme dyne omkring en om natten.

Jeg synes let ikke september og oktober månederne er så tossede endda, og har også glædet mig til at spise lidt tungere og varmere mad igen. Jeg har her fundet frem til en række efterårsretter, som er hyggelige og emmer af efterår. Retter med grøntsager i sæson, retter som er lette at lave, som kan passe sig selv – og retter som kan spises i en skål med ske i sofaen. Håber også i har jahatten på over vejret, og måske føler jer fristet til at gå en tur i skoven og se på smukke gyldne blade som knitrer når man træder på dem.

Måske blive godt våd og kold af regnen, og så hjem under tæppet til de her retter.
Grøntsager som bl.a. er i sæson lige nu: blomkål og broccoli, tomater og champignon. Desuden gulerødder, rødbede, hokkaidogræskar, spidskål og æbler

8 skønne efterårsretter:

 

  • Græskarsuppe med karamelliserede græskartern. En gærskarsuppe skal jo helt sikkert med på listen over efterårsmad! Denne variant er ret ny her på stedet, og er den bedste græskarsuppe jeg nogensinde har smagt. Den har de her søde bløde græskar i sig, en stærk rød karrypaste og en fyldig cremet og blød flødeost som kontrast.

  • Chili con carne. Denne her ret er en lidt hurtigere variant af den klassiske chili con carne, den går ud til alle jer med en travl hverdag, børn der tager ens tid eller bare til jer der heller ikke besidder verdens største tålmodighed. Ikke desto mindre er retten vildt lækker med et strejf af mocca og chokolade.

  • Boller i karry. Her rammer vi en af de retter jeg har lavet flest gange herinde fra bloggen. Jeg elsker bare boller i karry, sådan virkelig meget. I denne her version har jeg tilsat lidt ekstra grønt og så er saucen lavet på kokosmælk. Desuden kan du gøre din boller i karry endnu mere interessant ved at komme lidt forskellige toppings over. Se min version her

  • Gullashsuppe. Denne her suppe smager mest af alt af skiferie, I ved sådan en virkelig hyggelig træhytte på løjpen med tyrolermusik og folk som vader rundt i skistøvler og smiler til hinanden. Det er hvert fald det jeg tænker på, når jeg skovler ind. Suppen er fuld af grøntsager og med oksekød

  • Italiensk suppe med masser af fyld: skært oksekød, chorizo, kartofler og godt med rødvin. Denne her suppe minder en smule om den ovenfor. Dog går mine tanker her ikke til skiferie, men mere til Italien. Her er smagen rødvin, tomat og timian – hvor gullashsuppen smager mere af paprika og spidskommen. Bare prøv begge, så går du ikke glip af noget ;o)

  • Indisk simremad med blomkål og kartofler. Denne ret smagte jeg oprindeligt hos Stinna, og det var virkelig lækkert. Jeg prøvede den med kylling for at gøre min mand glad, men jeg vil faktisk anbefale den uden. Det synes jeg var bedst.

  • Indonesisk kylling i fad. Kan måske diskuteres om det er efterårsmad, – alt efter hvad du topper den med, måske ananas og mango er lidt mere eksotisk og knap så efterårsagtig. Men jeg elsker bare denne ret! Har ikke så meget andet at sige end at den skal prøves! Måske lyder det skørt med bananstykker i retten, men jeg synes det er et mega lækkert modspil til den stærke sauce

  • Vietnamesisk suppe med kylling. Sidste anbefaling i denne omgang. Suppen her er dejlig spicy med en chilisate, som kan gemmes i køleskabes og bruges igen i andre vietnamesiske retter. Den er med inspiration fra Lele.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret