Chiapudding med mangokompot og sukkerfri granola

Reklame for AXA

chiapudding
chiapudding
Chiapudding

De her små morgensnacks chiapudding er super hurtige at bikse sammen, de mætter og smager så skønt. De kan spises hjemme eller tages med på farten. Jeg sætter altid chiafrøene i blød om aftenen, så de har god tid til at suge en masse væske til sig og blive luftige og cremede i sin konsistens. Næste dag blander jeg lidt græsk yoghurt i og smager dem til med vanilje og lidt agavesirup.

 

Serveret med mangokompot

Selve mango”kompotten” er blot lavet ved at blende lidt optøet frossen mango sammen med en smule revet appelsinskal. Denne kommer jeg blot på et lille glas og lader den stå i køleskabet et par dage, så tager man bare et par skefulde af den hver morgen. Og granolaen er jo lavet for os her, så alt i alt tog det 5 minutter at bikse de her sammen. Til denne opskrift er der nok til 3 mindre glas.

 

Opskrift på chiapudding med mangokompot

 

Chiayoghurt

 • 2,5 spsk. chiafrø
 • 1,5 dl vand
 • 5 store spsk. græsk yoghurt eller skyr
 • 1/2 tsk. vanilje
 • 1 spsk. agavesirup

Kompot:

 • 150 g frossen mango
 • skal fra 1/2 appelsin og 1 spsk. af saften

Toppings:

 • en lille håndfuld granola fra AXA
 • 1 passionsfrugt
 • 1 par jordbær

 

Fremgangsmåde

 

 1. Om aftenen: Kom chiafrø i en bøtte og hæld vand over, så frøene dækkes. Stil bøtten i køleskabet natten over
 2. Næste morgen: Bland nu de cremede frø (inkl. væsken de har opslugt) sammen med græsk yoghurt og smag til med vanilje og agavesirup.
 3. Kompot: Tag den frosne pose mango op af fryseren, hvis du har tid lad den tø lidt op – ellers kan det være din blender alligevel kan klare det. Kom mango i en blender, minihakker eller foodprocessor, giv den en tur sammen med lidt appelsinskal og saft
 4. Toppings: Kom lidt kompot i et glas, kom chiayoghurt hen over og top med granola og evt. frisk frugt (jeg brugte passionsfrugt og jordbær)Sukkerfri granola

Jeg har fået tilsendt et par pakker granola fra AXA, for at teste deres nye sukkerfrie variant. De har lanceret to pakker, én med kakao, mandler og tørret blåbær & én med hasselnødder, cashewnødder og tørrede æblestykker. Begge er uden tilsat sukker.
De er lavet på havregryn, rugflader, bygflager og ristet kokos. Jeg er rigtig positiv over både konsistens og smag i de her granolaer, de er enormt sprøde som en normal sukkerfyldt granola og så smager de virkelig skønt. De er ikke super søde, men det er jeg egentlig heller ikke vildt meget til. Man kan jo selv smide lidt agavesirup over eller blot spise dem sammen med f.eks. frugt der søder, en grød som er sødet eller f.eks. en chiayoghurt som denne med lidt vanilje og sirup i.

Andre morgenmadsopskrifter

Kommentarer

  1. Hej Jenni. Det ved jeg desværre ikke -jeg regner ikke på den slags. Men der findes en kalorietabel på nettet, hvor du kan indtaste ingredienser og mængde i – hvis du gerne vil vide det 🙂 Kh. Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret