Bountykage

Bountykage med en bund af mandler og dadler. En creme af flødeost, skyr og kokosmel og med et lag mørk chokolade på toppen

bountykage

Bountykage

 

Bountykage: Er du til kokos og chokolade, og har du ikke noget imod at kagen faktisk er ganske sund (sukkerfri og glutenfri) så tror jeg måske du bør læse med her.

Som sagt er kagen uden sukker (dog har jeg brugt almindeligt mørkt chokolade – men her kan man sagtens bruge sukkerfrit), den er glutenfri og så er der ellers knald på smag og fylde. Jeg er selv ganske tilfreds med resultatet og håber I har lyst til at prøve den af.
Der bliver 8 stykker ud af opskriften, måske 6 hvis man er den meget sultne og grådige kagespiser. God fornøjelse..

 

Opskrift på bountykage

Bund:

 • 100 g. mandelmel (almindelig mandler kan sagtens bruges)
 • 15 bløde dadler
 • 1/2 tsk salt

Smørrelse:

 • 2 spsk mandelsmør

Creme:

 • 100 g. flødeost
 • 4 dl skyr
 • 2 tsk flydende sød (honning, sirup, kokossukker eller hvad du ellers foretrækker kan sagtens erstatte sød)
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 2 dl kokosmel

Chokolade:

 • 100 g. mørk chokolade (80%)
 • skallen fra 1 appelsin
 • 1 spsk kokosolie

 

 1. Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel. Pres dem godt sammen med mandelmelet og lidt salt og form en bund i en springform (jeg beklædte min med bagepapir). Bruger du mandler, blendes disse til mel først.
 2. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er lidt gylden.
 3. Cremen laves blot ved at blande alle ingredienserne hertil i en skål
 4. Når bunden er kølet lidt ned smørres den med mandelsmør og så kommes cremen på
 5. Stil nu kagen i fryseren en times tid, så den sætter sig
 6. Imens kan du lave chokoladen ved at smelte den over et vandbad, rive appelsinskal ned i og komme lidt kokosolie i. Rør godt rundt og lad chokoladen køle lidt af (den må ikke stivne)
 7. Så kommes chokoladen ellers over kokoslaget

bountykage
bountykage

Lignende opskrifter

Er du også vild med chokolade og kokos, skal du prøve min bedste glutenfri chokoladekage med kaffefrosting. Jeg har også en klassisk brownie, cookies med chokolade eller en chokoladelagkage. For kokosopskrifter prøv mine kokostoppe, krydderkage med kokosskum, eller disse bountykugler

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Du kan evt. bruge laktosefri flødeost. Kokosmælken er jo mælkefri, så det kunne være en mulighed? 🙂 Og så noget laktosefrit chokolade også..

 1. Hej! 🙂
  FOR POKKER DA den ser bare lidt for lækker ud til ikke at skulle prøve selv! 😀
  Men lige et lille spørgsmål. Nu ved jeg at mandelmel bliver brugt meget fordi det bl.a. ikke suger for meget i forhold til kokosmel. Men nu ligger det desværre således, at jeg har nøddeallergi (for ALLE nødder)! Men vil du ikke mene, at jeg godt kan erstatte mandelmel med kokosmel samt kokossmør/olie i stedet for mandelsmør? 🙂
  Mvh

  1. Tak 🙂 Åh, jo tænker i hvert fald at bunden bliver ok med kokosmel (måske kokosfibermel) tænker det binder bedre. Kokossmøren vil jeg nok droppe, tror faktisk det bliver lige en tand for vammelt 😉 Måske bare droppe det lag 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret