Æggekage med laks og spinat

Her er en opskrift på en æggekage med laks og spinat. Én med masser af grøntsager, men alligevel med godt med chili gouda ost, hvilket gør den cremet, fyldig og fuld af smag. Hvis I ikke har prøvet at bruge chili ost i en æggekage, så prøv det lige.

æggekage med laks

Æggekage med laks og spinat

 

Det er alt for sjældent vi får æggekage her hjemme. En skam, og noget som skal laves om på. Det er jo super lækkert, nemt og sundt. Lige på en rugbrød og med lidt salat til, hvis man spiser det som aftensmad. Ej men altså, glimrende aftensmad eller frokost. Denne her er med laks og spinat.

Den kan sagtens fryses, hvis man ikke får spist det hele. Ellers er den også rigtig god på madpakken. En æggekage kan sagtens spises kold også.

Her er nok til 4, hvis man netop får en rugbrød og lidt salat til.

Ingredienser

 • 7 æg
 • 80 g chili gouda ost
 • salt & peber
 • 1-2 tsk garam masala
 • en god håndfuld frisk spinat
 • 1 peberfrugt
 • 100 g røget laks
 • frisk persille og purløg til pynt

Sådan gør du

 1. Hak osten i små stykker eller riv den grovt på et rivejern.
 2. Hak spinat og peberfrugt samt laksen i småstykker.
 3. Kom det hele i en skål og rør godt rundt.
 4. Kom lidt olie på en pande og skru op, så panden er godt varm. Kom så æggemassen på panden og lad den stå 5 minutter ved høj varme. Skru efterfølgende ned, så den bager færdigt i 10-15 min ved svag varme.
 5. Server æggekagen med frisk persille og purløg

Bedøm denne ret

æggekage med laks

Andre opskrifter der minder om

Se også min ovnbagte æggekage med kartofler og min æggekage på pande med broccoli, cherrytomater og cheddarost. Begge opskrifter på æggekage som også er meget nemme og gode. Jeg har også en opskrift på en tærte uden bund, eller dvs. med en grøntsagsbund som består af revet gulerod og kartoffel samt revet ost og rasp. Den er næsten også lidt æggekage agtig. Den kan man også spise på rugbrød, hvis man vil.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Jeg har lidt forskellige højdepunkter på min profil, så man f.eks. kan blive madpakke inspirereret. Eller se med i vores nybyg, træning eller få tips og opskrifter til børnevenlig retter. Ellers kan du tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret