Råcreme og frugtsalat

Råcreme til frugtsalat, ejmen hva’ – så bliver det da ikke meget bedre. Det her er jo en klasse dessert, som jeg har fået virkelig mange gange i løbet af mit 31 årig lange liv. Jeg husker også vi fik denne snack som børn og jeg elsker den lige så højt idag som dengang.

Det er meget nemt at lave sin egen råcreme, og den smager tusinde gange bedre end dem man køber. Vælg det frugt du ønsker og server en omgang abemad som dessert.

Vaniljeråcreme
Råcreme er et must til en omgang frugtsalat. Denne opskrift er helt klassisk med flødeskum og en æggesnaps pisket helt luftig

Råcreme og lækker frugtsalat

 

Her er en helt klassisk opskrift på råcreme, som er cremet, luftig, blød og sød. Den smager simpelthen fantastisk og komplimenterer den friske, syrlige og sprøde frugt så godt. Vælg blot den slags frugt ud du elsker allermest. I min frugtsalat er jordbær, banan og appelsin et must. Faktisk også meget gerne vindruer, som jeg har glemt i denne skål. De må lige med næste gang.

Det er super nemt at lave sin egen vaniljeråcreme. Denne portion giver en ordentlig skål fuld og rækker til omkring 8 portioner. Jeg håber I kan bruge mine råcreme opskrift.

Råcreme

Opskrift til 8 portioner

Her er en opskrift på en stor portion vaniljecreme. Jeg vil mene her er nok til 8 portioner, alt efter hvor meget råcreme du kommer på hver portion. Ift. frugt har jeg her skrevet mængder også passende til cirka 8 portioner. Hvis du tilføjer nogle af de frugter jeg har skrevet nederst, kan du jo nøjes med et enkelt af hver af de ovenstående

Forberedelsestid

10 minutter + 10 minutter til at lave frugtsalat

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

Vaniljeråcreme

 • 5 pasteuriserede æggeblommer
 • 4 spsk. sukker
 • 1 stor spsk. vaniljesukker
 • 4 dl piskefløde eller cremefine 38 %

Frugtsalat

 • 2 æbler
 • 2 bananer
 • 2 pærer
 • 2 appelsiner
 • friske bær, f.eks. jordbær og blåbær
 • evt. anden slags frugt, f.eks. vindruer, blommer, nektariner eller mandariner.
 • evt. mørk chokolade til toppen

Sådan gør du

 1. Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det luftigt med en elpisker (tager 3-4 minutter)
 2. Kom fløden i en anden skål og pisk også denne til en let flødeskum (tager også omkring 3-4 minutter)
 3. Bland begge dele sammen og rør forsigtigt rundt
 4. Server til frugtsalaten og evt. hakket mørk chokolade

Bedøm denne ret

råcreme

Andre idéer til nemme desserter

Hvis du elsker frugtsalat med råcreme og chokolade, vil du måske også synes om en af disse desserter, som alle er nemme.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Her har jeg også delt en video af denne omgang abemad med råcreme, hvor ungerne og jeg smækker opskriften sammen. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret