Rødbedebøffer

rødbedebøffer

rødbedebøfferRødbedebøffer er lækre vegetariske bøffer som er lavet på bl.a. revet rødbede, spidskommen, tahin og havregryn. De er dejligt krydrede, saftige og et glimrende alternativ til den klassiske oksekødsbøf

 

Rødbedebøffer

 

Jeg brugte de her rødbedebøffer i burgere sammen med de her sindssygt lækre briocheboller. Det blev virkelig godt! Burgerne kommer også på bloggen her meget snart, men nu kan I starte med bøfferne, som altså heller ikke er helt værst.

De her rødbedebøffer er super gode, da de er saftige og krydrede. De smager måske ikke helt som oksekødsbøffer, men det var egentlig heller ikke min plan. Det er et rigtig godt alternativ til de klassiske bøffer, hvis man gerne vil undgå eller skære ned på kødet. Jeg er på ingen måde vegetar, men dog er jeg heller ikke den helt store kødspiser (modsat min mand som elsker kød). Jeg kan sagtens undvære kødet en del aftener om ugen, og hvis der både stod de her og “rigtige” bøffer på bordet, ville jeg til enhver tid vælge disse. Jeg er til gengæld ganske sikker på at Mads aldrig ville vælge de her rødbedebøffer frem for oksekød.

Alle er selvfølgelig helt velkomne til at snuppe opskriften her, men jeg er måske klar over at den ikke går 100 % hjem hos alle jeres mænd derude (og de mænd som læser med her). Men hey, hvis I tør at skifte bøfferne ud, så lov mig at prøve de her. Jeg håber I kan lide dem

Rødbedebøffer

Opskrift til 10 styks

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 200 g rødbede
 • 80 g havregryn
 • 1 god tsk. salt
 • 1 nip cayennepeber eller chilipulver
 • 1 god tsk. spidskommen
 • 3 æg
 • 2 spsk. mel
 • 1 stor spsk. tahin (gerne med top på)

Sådan gør du

 1. Start med at rive rødbederne groft på et rivejern. Kom det ned i en skål, gerne med væsken (så det ikke presses fra)
 2. Kom resterende ingredienser ned til rødbeden og bland det hele sammen
 3. Steg i rigeligt med olie

Bedøm denne ret

rødbedebøffer   rødbedebøffer

Serveringsforslag

De her rødbedebøffer kan sagtens fryses. Så kan du bare snuppe dem op af fryseren, I skal bruge til burgere. De er glimrende at have med på madpakken, og de er glimrende på en rugbrødsmad også. Det behøver ikke at være i burgere jo. De kan også sagtens spises i spidskålsblade eller salatblade som på billedet. F.eks. med denne denne ærtedip med mandler og parmesan i også

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Det ser lækkert ud. Vi øver os i at spise mere vegetarisk, men indtil videre har vi brugt forskellige af de her måltidskasser for at få inspiration https://holdhus.dk/maaltidskasser/
  Kan man erstatte spidskommen med noget andet? Jeg har det virkeligt svært med kommen.
  Jeg tror også jeg vil prøve dine Pandekager med veggiedeller 🙂

  1. Hej Josefine. Du kan sagtens bare undlade det, det er kun for smagens skyld det er med (fordi jeg ELSKER det) 😀 Dejligt mine opskrifter kan bruges. Kh. Julie

 2. Hej Julie
  Tak for opskriften. Jeg får måltidskasser leveret hvor mange af ingredienserne tilfældigvis var med, hvorfor jeg prøvede din opskrift af. De smagte jo overraskende godt, så tak for det 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret