Drømmekage

drømmekage drømmekage  Drømmekage er jo helt undervurderet, jeg havde nærmest glemt at den fandtes. Lige ind til vi var til eftermiddagskaffe ved min dejlige mormor sidste uge. Der blev jeg lige mindet om den fantastiske kage og måtte straks bage den selv. Opskriften stammer mere eller mindre fra min mormor. Jeg brugte lige en anelse mindre sukker og tilføjede også lidt salt, da jeg synes det er et must i alle kager. Men ellers er dette vist mest min mormors drømmekage.

 

Drømmekage – min søde mormors fantastiske opskrift

 

Jeg har aldrig bagt drømmekage før. Sådan helt seriøst, selvom jeg er 31 år og har brugt helt vanvittigt mange timer i et køkken. Generelt har jeg ikke bagt specielt meget kage. Ikke de helt klassiske sukkerfyldte kager. Jeg har bagt utrolig mange “lidt-sundere” kager, både fordi jeg har arbejdet på en sundhedscafé i sin tid, hvor vi lavede rigtig meget af den slags. Men også fordi det var sådan min blog startede, som en “sund blog”. Men altså, jeg er på ingen måde hverken sukker- eller kalorieforskrækket. Jeg har et helt vildt afslappet forhold til mad og spiser alt. Jeg får heldigvis hurtigt en tilfredshedsfølelse af sukker, og kan kun spise et enkelt stykke alligevel. Men jeg spiser sukker hver eneste dag. Denne her drømmekage smager helt fantastisk, men den er også ret tung og sød. Så igen, et enkelt stykke synes jeg er rigeligt. Det er lidt en anden sag med min kæreste, som lige kørte 4 stykker ned, da han kom hjem efter arbejde til sådan en omgang.

Her er drømmekage nok til 18-20 stykker og den er snasket, fedtet og helt perfekt. Den kan sagtens fryses ned.

Drømmekage

Opskrift til 18-20 stykker

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

Bunden

 • 225 g sukker
 • 4 æg
 • 2 dl mælk (havredrik kan sagtens bruges)
 • 50 g smør
 • 325 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1/3 tsk. salt
 • 2 tsk. vaniljesukker

Fyld

 • 125 g smør
 • 150 g kokosmel
 • 250 g brun farin
 • 1/2 dl mælk

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Pisk æg og sukker luftigt sammen
 3. Lun mælk og smør, så smørret lige smelter – uden det er varmt
 4. I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen
 5. Kom melblandingen og det lunede mælk ned til æg og sukker og pisk det hele sammen.
 6. Kom det i en smurt bradepande eler springform (min måler 25*25 cm)
 7. Bag ovnen i små 20 minutter imens du laver toppen (til den er bagt lige nok til at kunne holde til at få smurt det her lag på sig)
 8. Kom ingredienserne her til i en gryde og rør rundt til det er smeltet sammen
 9. Kom fyldet over kagen og smør det forsigtigt ud
 10. Bag kagen yderligt 5 minutter til toppen er gylden. Her kan du evt. skrue lidt ekstra op for varmen (jeg skruede op til 225 grader)

Bedøm denne ret

 

drømmekage

drømmekage

Lignende opskrifter

Se også min opskrift på en chokoladekage med drømmekagetop – den er nemlig også fuldstændig vanvittig lækker. Det kan godt være det er min debut med klassisk drømmekage. Men den chokoladekagevariant dér, den har jeg til gengæld bagt utrolig mange gange.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret