Glutenfri chokoladekage med kaffefrosting

glutenfri chokoladekage  glutenfri chokoladekage Glutenfri chokoladekage som er lavet på en bund af dadler og mandler. Opskriften på selve chokoladekagen bruger jeg selv igen og igen. Jeg synes seriøst den smager mindst lige så godt (faktisk bedre) end de klassiske sukkerfyldte chokoladekager. Denne er så kompakt og lækker.

 

Glutenfri chokoladekage med kaffefrosting

 

Ud over denne her tunge intense glutenfrie chokoladekage indeholder kagen jo også en top. Den er lidt mere (okay noget mere) usund end selve kagen. Den er nemlig lavet på flormelis, smør, kaffe og kokos. Den smager virkelig også godt, og er som man næsten kan regne ud ret sød og fedtet. Så jeg synes det er helt perfekt at selve chokoladekagen så ikke også er vildt sukkersød.

Kagen er faktisk den samme som jeg har i dette indlæg – som sagt én jeg bager igen og igen. Men på den anden kage er toppen sådan et drømmekage-fyld. Hvor det i denne kage har mere smag af kaffen. Begge fyld er virkelig lækre. Her får I opskriften på den udgave med kaffefrosting. Den giver omkring 10 stykker glutenfri chokoladekage.

Chokoladekage med kaffefrosting

Opskrift til 8-12 stykker

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Chokoladekage

 • 90 g mandler
 • 230 g bløde friske dadler (udstenede)
 • 2 æg
 • 1 lille spsk. kaffepulver opløst i 3 spsk. vand
 • 50 g smør
 • 2 store spsk. kakao
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1/3 tsk. salt

Kaffefrosting

 • 150 g flormelis
 • 40 g kokosmel
 • 2 spsk kaffe (blandet)
 • 1 nip salt
 • 35 g blødt smør

Sådan gør du

 1. Start med at bage kagen, tænd først ovnen på 200 grader
 2. Blend mandlerne til mel i en blender, food processer eller minihakker
 3. Udsten dadlerne (smid stenene ud) og kom dadlerne ned i blenderen til mandelmelet sammen med resterende ingredienser – giv den en tur til det hele er blendet ud
 4. Kom det i en kageform beklædt med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 25*25 cm)
 5. Giv kagen en lille halv time (hold øje, da ovne kan være ret forskellige) Den skal ikke hænge fast på en gaffel, hvis du stikker i den – men den må bestemt heller ikke få for meget.
 6. Lad kagen køle af imens du laver din top
 7. Lav først den stærke kaffe, tag 2 spsk. fra og kom det i en skål sammen med flormelis, kokosmel, salt og smør. Rør det godt sammen og kom det oven på den afkølede kage. Stil det hele på køl igen, kagen er klart bedst helt kold.

Bedøm denne ret

glutenfri chokoladekage

sund chokoladekage

Fødselsdagsfejring eller anden festlige lejlighed

Skal du servere denne chokoladekage som en del af en fødselsdag, så snup også opskriften på de her lækre kanelsnegle eller de her bløde chokoladeboller. Det kan også være du hellere vil bage glutenfrit, så har jeg en opskrift her på de bedste glutenfrie varme hveder.

Denne glutenfrie chokoladekage her kan i øvrigt sagtens fryses. Faktisk er det ligefor den kun bliver bedre af det. Jeg vil nok fryse kagen alene og så laver denne her frosting den dag du skal servere den.

Lav også meget gerne kagen i god tid inden servering, den er klart bedst helt kold. Så den skal helst i køleskabet nogle timer inden servering. Frostingen skal også lige nå at sætte sig, så smid også bare den på noget tid inden servering

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret