Efterårstortillas med græskar og kikærtefyld

Reklame for No Fairytales

Tortillas smurt med en flødeoste-purløgscreme med et mix af bagte græskar, sprøde kikærter, skalotteløg, hvidløg og friske krydderurter. Et sundt og nemt efterårsmåltid.

 

Tortillas med græskar-kikærtefyld

 

Her er en opskrift på noget, der passer ganske perfekt til årstiden. Lækre varme grøntsagstortillas med et fyld lavet på bl.a. bagte kikærter og græskar. Hokkaido er jo overalt i supermarkederne nu og de smager bare så godt. Jeg har skåret en masse små tern ud af græskaret og kommet dem på en bageplade sammen med kikærter, skalotteløg, hvidløg og friske krydderurter. Det hele er vendt rundt med olie, salt, peber, chili og agavesirup og bagt i en halv time, til kikærterne blev sprøde og græskarerne bløde.

Selve pandekagerne er fra No Fairyales. Det er deres lækre grøntsagstortillas, som jeg har brugt mange gange før. De smager rigtig godt, er et vildt nemt tilbehør til maden og så er de endda ganske sunde. De indeholder nemlig 45 % grønt, enten gulerod, rødbede eller som her med peberfrugt og chili. De kan virkelig bruges til mange ting, f.eks. som bund i en meget nem pizza. Som wraps til f.eks. laks og avocadofyld, som quasadillas med fyld og endda som chips, serveret til f.eks. en salat. Jeg er vild med dem og derfor har jeg også været rigtig glad for det her samarbejde, hvor jeg udvikler opskrifter for dem.

Denne gang blev det så til de her efterårstortillas og jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af. Der er nok fyld til 4 styks.

Tortillas med græskar og kikærtefyld

Opskrift til 4 tortillas

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

Fyld

 • 200 g græskar
 • 230 g drænede kikærter
 • 1 skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • lidt friske krydderurter (jeg brugte 4 g rosmarin og 4 g timian)
 • 3 spsk. olie
 • 1 tsk agavesirup
 • salt, peber
 • lidt cayennepeber eller chilipulver

Flødeoste-purløgscreme

 • 1 stor spsk. flødeost
 • 1 stor spsk. cremefraiche
 • 1 tsk. hakket frisk purløg
 • 1 tsk. citronsaft
 • salt og peber

Tortillas

 • 4 gulerodstortillas

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft og rengør så græskaret.
 2. Skær det i tern (behold bare skrællen på) og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 3. Dræn kikærterne og kom dem på bagepladen også
 4. Hak løg, hvidløg og friske krydderurter og kom ved
 5. Hæld olie, sirup, salt, peber og chili over og vend det hele rundt. Giv det 30 minutter i ovnen
 6. Imens det er i ovnen blandes dressingen sammen
 7. Varm pandekagerne et minuts tid til sidst og fyld med dem cremen og fyldet

Bedøm denne ret

Tilgængelighed:

De friske grøntsagstortillas kan findes på køl hos Bilka, Føtex og Netto landet over. De koster 20 kr. pr pakke og findes som orange lavet på peberfrugt og chili, som gule lavet på gulerod og i en flot pink farve lavet på rødbede. Dem med peberfrugt og chili har jeg brugt her og de har en lille smule stærk smag. Det er helt perfekt til os voksne, men ungerne her hjemme synes de er lidt for stærke (eller Noah gør). Til gengæld elsker de begge to de andre to varianter, som er noget mere søde i smagen. Så hvis man har små børn, vil jeg anbefale dem med rødbede eller dem med gulerod.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret