Chiagrød med mango og passionsfrugt

Chiagrød ChiagrødChiagrød lavet på kokosmælk, rørt op med vanilje og lidt yoghurt. Sammen med lidt blendet mango, mysli og frugt. Den perfekte lille morgenmadsservering

 

Chiagrød med vanilje og yoghurt

 

Denne her chiagrød lagde jeg på min instagram for et par uger siden og efterspørgslen på opskriften var ret så stor. Så nu har jeg endelig fået den griflet ned, så I også kan være med. Jeg serverede denne her morgenmad som en del af min fødselsdagsbrunch. Jeg synes nemlig den er så fin, især når den anrettes i små glas, så man kan se de forskellige lag. Der ud over er den vildt nem at lave og så smager den bare mega lækkert.

Selve chiagrøden er lavet på kokosmælk og er efterfølgende blandet op med vanilje og yoghurt. Selve mangoen er fra frost, hvor jeg blot har varmet det op i en gryde og efterfølgende blendet det til mos. Mÿslien er købt, men hvis du har lidt tid og overskud er det jo kun bedre at lave den selv. Sådan en har jeg en opskrift på her.

Jeg har pyntet min chiagrød med kiwibær, passionsfrugt og lidt ekstra kokos. Det her friske og syrlige pust spiller bare helt perfekt til den søde og cremede chiagrød. Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af.

Chiagrød

Opskrift til 6 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

Chiagrød

 • 30 g chiafrø
 • 1 dåse kokosmælk (jeg bruger ikke light)
 • 1 spsk. vaniljesukker eller lidt vaniljepulver og ekstra agavesirup
 • 150 g creme fraiche eller yoghurt

Mangokompot

 • 300 g frossen mango

Fyld

 • Valgfri mysli
 • 12 kiwibær
 • 3 passionsfrugter
 • evt. ekstra kokosflager

Sådan gør du

 1. Kom chiafrø og kokosmælk i en bøtte og rør det godt sammen, stil det på køl nogle timer – gerne til dagen efter
 2. Bland det op med vaniljesukker og yoghurt
 3. Lav din kompot ved at komme mango i en gryde og varme det op til det er blødt. Tag stavblenderen frem og giv det en tur
 4. Kom lidt mangokompot i bunden af glassene og kom så chiagrød over
 5. Top med en håndfuld mysli på hver
 6. Kom 1/2 passionsfrugt over hver
 7. Skær kiwibærerne over og kom 4 halve på hver
 8. Top evt. med ekstra kokos

Bedøm denne ret

Chiagrød  Chiagrød  Chiayoghurt Chia

Lav gerne din chia grød dagen før

Jeg blander de her chiafrø op med væsken, som sagtens kunne have været vand, mælk eller mandeldrik og stiller det på køl i nogle timer. Oftest blander jeg det om aftenen, når jeg skal spise morgenmaden næste dag. Frøene suger utrolig meget væske, så der skal godt med væske til dem og så skal de have lidt tid til at suge væsken. Dagen efter blander jeg det op med vaniljesukker og yoghurt. Du kan sagtens lade frøene stå i en bøtte med kokosmælken nogle dage (måske 4-5 dage) og så blande den mængde op med yoghurt du ønsker at spise.

Mango kan sagtens skiftes ud med andre frugter

Du kan sagtens skifte det her mangokompot ud med f.eks. rabarberkompot, kogte hindbær, jordbær, blommekompot eller lignende.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret