Vegetar lasagne

Linselasagne Vegetar lasagne med en dejlig krydret tomatsauce med røde linser, en ostesauce lavet på blendede cashewnødder, citronskal og manchego ost. Selvfølgelig lasagneplader og revet ost på toppen. Et alternativ til den kødfyldte lasagne (som ellers også hitter herhjemme).

 

Vegetar lasagne med cashew-ostesauce

 

Denne linselasagne er lige så nem at lave som en klassisk lasagne, den er bare uden kød. Faktisk er den også uden komælksprodukter, da ostesaucen er lavet på manchego ost. Jeg prøver nemlig for tiden at undgå komælksprodukter, da min helsemamma Tina siger at det kan være roden til min dumme hud. Så hun har introduceret mig til min nye ven fåreosten Manchego – og den er faktisk ganske glimrende. Hvis du bruger glutenfrie lasagneplader, er den også helt uden gluten. Selve ostesaucen er nemlig lavet på udblødte blendede cashewnødder. Så en super sund lasagne, som smager virkelig forrygende.

Du kan sagtens bruge ostesaucen her til en klassisk oksekødslasagne. Du kan omvendt også sagtens bruge denne tomatsauce med linser og så lave dig en klassisk monaysauce med mel, smør og mælk. Eller du kan selvfølgelig gøre det allernemmeste, at købe dig til en monaysauce. Hvad end du vælger, håber jeg du kan bruge lidt inspiration herfra. Sådan en hjemmelavet cashew-oste sauce som her er altså virkelig lækker.

Ostesaucen kan også bruges til andre retter. Undlad f.eks. selve osten der i, så det mere bare bliver en cashewfløde – og brug den i diverse pastaretter og gryderetter frem for almindelig fløde. Stinna har en opskrift på en klassisk cashewfløde lige her.

Vegetar lasagne

Opskrift til 6 personer

Et bud på en vegetarisk lasagne som smager forrygende og er nem at lave.

Start med at lægge cashewnødderne i blød som det første. De skal være i en skål overdækket med vand gerne 30 min inden de blendes. Så lad dem ligge imens du laver din tomat-linessauce.

Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Så kan den også blive varm imens du laver både tomatsauce og ostesauce.

Ingredienser

Tomatsauce

 • 3 små gulerødder
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • olie til stegning
 • 1 tsk salt + lidt peber
 • 1 spsk. oregano
 • 1 god tsk. paprika
 • 1 drys cayennepeber
 • 1,5 dl linser
 • 2 dåser hakket tomat
 • 1 dåse vand (400 ml) + 1 bouillonterning
 • 1 spsk balsamico

Ostesauce

 • 70 g cashewnødder + 2 dl vand
 • skal fra 1 økologisk citron
 • 1/2 tsk. revet muskatnød
 • 1 lille tsk. salt + lidt peber
 • 75 g revet ost (parmesan eller manchego ost hvis du undgår ko-mælksprodukter)

Andet

 • Lasagneplader
 • Ekstra ost til toppen (ca. 50 g)
 • Evt friske krydderurter til servering

Sådan gør du

Tomatsauce

 1. Husk at starte med at lægge cashewnødder i blød i vand inden du laver tomatsaucen her, så de kan ligge og blive bløde imens.
 2. Toatsauce: hak gulerødder, løg og hvidløg fint. Du kan enten bruge et rivejern til gulerødderne og hakke løg og hvidløg i hånden. Eller du kan komme det hele i en minihakker og give det en tur.
 3. Kom olie i en stor gryde eller wok. Svits grøntsagerne og krydderierne af.
 4. Tilsæt linser, hakket tomat, vand, en bouillonterning og balsamico, og rør det rundt.
 5. Lad det simre imens du laver din ostesauce

Ostesauce

 1. Hæld nu vandet fra dine cashewnødder, som gerne skal være blevet lidt mere bløde.
 2. Kom dem i en blender sammen med 2 dl nyt vand, revet citronskal, revet muskatnød, salt, peber og ost – blend det godt sammen

Samle, samle, samle

 1. Tag et ildfast fad frem og start med at komme lidt tomatsauce i bunden
 2. Kom så ostesauce over
 3. Kom så lasagneplader over
 4. Forfra, ind til det hele er brugt og dit øverste lag er enten tomatsauce eller ostesauce
 5. Riv en masse ekstra ost ud over toppen og bag i ovnen i 35-45 minutter, ind til pladerne er bløde

Bedøm denne ret

〈 Ingredienser til vegetar lasagne 〉

vegetarisk lasagne

〈 Tomatsaucen, cashew-ostesauce og lasagneplader. Klar til at samle lasagnen 〉

vegetar lasagne

〈 Lasagnen er samlet og toppet med ost – klar til at komme i ovnen 〉

vegetarlasagne Vegetar lasagne

Serveringsforslag og alternativer

Server din lasagne til en let salat, jeg foreslår min yndlings tomatsalat, gulerodssalat med kanelolie eller min spidskålssalat med frisk dild og avocado.

Alternativer til denne vegetar lasagne kunne være at skifte grøntsagerne ud med dem du har i din grøntsagsskuffe. Hvis du f.eks. har porre, squash, auberginer eller peberfrugt liggende, kan dette sagtens bruges. Du kan selvfølgelig også skifte linserne ud med hakket oksekød, hvis du ønsker en mere klassisk lasagne. I så fald brug lidt mindre vand, måske 100-200 dl dl frem for de 400 ml. Lasagnepladerne kan sagtens skiftes ud med glutenfrie plader også.

Frysevenlig og madpakkevenlig.

Denne vegetar lasagne kan sagtens fryses og blot tages op den dag man ønsker at spise den. Den kan også sagtens pakkes ned og tages med på jobbet. Den kan både gå an kold, men er klart bedst lunet.

Instagram og nyhedsbreve

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil, hvor jeg deler en masse madinspiration og opskrifter, lidt hjemmetræning, indretning og også lidt om morlivet. Lidt en blandet landhandel af det der ligger mit hjerte nær. Ved at tilmelde dig her, kan du også få mine madplaner sendt direkte til din indbakke helt gratis hver weekend.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret