Citrontærte med glutenfri bund

Reklame

citrontærte citrontærte  Citrontærte med en sprød og glutenfri bund. En syrlig og frisk bagt citroncreme og en luftig marengs, helt uden sukker.

 

Citrontærte

 

Denne citrontærte, også kaldt tarte au citron er en fransk klassiker som jeg bare elsker. Denne her er endda ok sund, da den er uden både gluten og hvidt sukker. Jeg har i stedet brugt noget glutenfrit mel fra Europantry, som netop er tiltænkt tærter. Det fungerer sindssygt godt i denne her citrontærte. Bunden blev sprød og chewy og består af kun 4 ingredienser. Dette tærtemix er blot en af de mange slags mel, som Europantry forhandler. Jeg har også tidligere brugt deres lyse melblanding til både disse pølsehorn og til de her chokoladeboller. Det er ret billigt og virkelig godt at bage med, det har givet mig rigtig gode resultater i alle de ting jeg har bagt ind til nu.

Citroncremen er meget intens i sin citronsmag (jeg kan personligt ikke få for meget citron). Den er lavet på æg, smør, agavesirup og citron. Selve marengsen er også uden hvid sukker, men er i stedet lavet på æggehvider og igen agavesirup. Det fungerer glimrende og smagen er fuldstændig lig en almindelig marengs. Dog er konsistensen ikke hundrede procent det samme. Det er en smule mindre fast og lidt sværere at arbejde med denne her sukkerfrie version. Men jeg synes klart det er det værd ift. hvor meget bedre det er for kroppen.

Alt i alt en citronkage som blev utrolig vellykket og én jeg skal bage igen og igen

Citrontærte uden gluten og hvidt sukker

Opskrift til 8 stykker

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Bund

 • 160 g mel (jeg bruger den fra Europantry som hedder Pajskalsmix)
 • 1/3 tsk. salt
 • 40 g kokossukker
 • 75 g smør

Citroncreme

 • 3 økologiske citroner (både skal og saft)
 • 5 spsk. agavesirup eller akaciehonning
 • 2 æg
 • 1 æggeblomme
 • 50 g smør

Marengs

 • 3 æggehvider
 • 100 g agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

 1. Start med at lave bunden ved at samle de 4 ingredienser til en klump dej
 2. Pres bunden ud i en springform beklædt med bagepapir og bag den ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter (ovne er forskellige, men bunden skal være fast)
 3. Imens bunden er i ovnen kan du lave din citroncreme: riv skal og pres saft fra citronerne ned i en gryde
 4. Kom agavesirup, æg og æggeblomme ned til citronen
 5. Tænd for middelvarme og rør rundt i cremen i 5-7 minutter til den bliver tykkere.
 6. Kom smør ved og rør rundt til dette er smeltet.
 7. Hæld cremen over den varme bund og bag yderligt 10-12 minutter
 8. Imens kan du lave din marengs: Kom æggehvider i en skål og pisk dem stive med en elpisker, så skålen kan vendes på hovedet uden det ryger ud
 9. I en gryde kommer du agavesirup i og skruer op for varmen. Rør rundt ind til det koger. Når det bobler, giver du det lige to minutter mere og slukker så.
 10. Hæld forsigtigt din varme sirup ned til æggehviderne imens du stadig pisker. Pisk i 10 minutters tid, så det bliver en så tyk og klistret masse som muligt. Husk nu også din bund (med creme) ide i ovnen.
 11. Kom den forholdsvis stive marengs (den bliver aldrig helt så stiv som en marengs med sukker) i en sprøjtepose og sprøjt så små toppe over hele kagen.
 12. Tag en gasbrænder frem og giv kagen en lille tur, så den bliver smuk og gylden
 13. Pynt evt. med spiselige blomster og nyd den.

Bedøm denne ret

citrontærte

Glutenfri tærtebund

Sådan her ser bunden ud inden den bliver bagt. Den består kun af glutenfrit mel, smør, lidt salt og kokossukker (hvorfor den får den lidt mørke farve i det).

citrontærte

søde tærtebund

glutenfri citrontærte

Rabatkode

Jeg har fået en lille rabatkode til jer, så I kan få melet ovre hos Europantry endnu billigere nu. Med koden “bbglutenfrit” får I 20 % rabat. Det er virkelig noget lækkert mel at bage med, så jeg vil da anbefale at hoppe over og lure på det lige her.

Kommentarer

 1. Mums, jeg har lige bagt og smagt citrontærten, og den smager vanvittigt godt 🙂 – tak for en rigtig god opskrift!

 2. Hmmm
  Den melblanding/type kan jeg slet ikke opstøve.
  Hvor køber du den.? Eller hvile erstatninger kan du pege på?
  Mvh

  1. Jeg køber den på nettet. Men du kan bruge rismel, havremel eller sorghummel i stedet. De 3 typer glutenfri er mine favoritter 🙂

  1. Hej Helle. Jeg har faktisk ikke lige prøvet, men det tænker jeg helt sikkert godt du kan. Måske halv del hvedemel og halv del mandelmel ville være super lækkert 😀

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret