Tomatsalat med jordbær og balsamicoglace

Tomatsalat med jordbær, mozzarella, frisk basilikum og en hjemmerørt balsamicoglace

 

Denne her salat er virkelig min favorit salat her i sommertiden. Jeg har spist den MANGE gange siden jeg lavede den første gang. Den er virkelig nem og bare ubeskrivelig god. Jeg spurgte på min Instagramprofil, hvad jeres yndlings sommersalater mon er. Én af jer svarede at en kombination med tomater, jordbær og frisk basilikum var favoritten. Det lød alt for lækkert, så jeg gik straks selv i gang.

Kom lidt blød mozzarella ved og så lavede jeg en balsamicoglace. Kombinationen er bare lige i øjet og jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af.

Jeg har spist salaten sammen med grillet laks. Men den ville også være perfekt sammen med de her kyllingenuggets eller sammen med falafler.

Tomatsalat med jordbær, basilikum og balsamicoglace

Opskrift til 4 personer

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

Salat

 • 10-15 cherrytomater
 • 10-15 jordbær
 • 1/2 rødløg
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 kugle mozzarella
 • lidt salt og peber

Balsamicoglace

 • 2/3 dl balsamico

Sådan gør du

 1. Start med at lave glacen ved at komme balsamico i en gryde. Skru godt op for varmen, så det lige kommer op og koge et øjeblik. Skru ned til middelvarme, så det simrer let i 7-8 minutter. Så skulle det gerne være tyknet og dejlig klistret. Imens kan salaten klargøres
 2. Skær tomater i halve og skær også jordbær i mindre stykker. Kom begge dele i en skål
 3. Hak rødløg fint og kom ved.
 4. Smuldr mozzarellaen over. Til denne findes der et lille tip: kom pakken med mozzarella i en skål (uden at åbne den). Kom kogende eller meget varmt vand ned over pakken og lad den ligge i 5 minutter. Derefter kan pakken åbnes og er klar til brug
 5. Pynt med basilikum og kom glacen over
 6. Drys med lidt salt og peber

Bedøm denne ret

  

Kommentarer

 1. Klargør melon og avocado???? Sådan står der sidst, med disse ingredienser er ikke med i opskriften ej heller på billedet. Er det en fejl, eller skal der også avocado og melon i retten?

  1. Åh mange tak for din kommentar. Det er da en fejl den sætning var kommet frem. Den er slettet nu og tak for at være opmærksom 🙂

 2. Hvor er det sjovt. Denne salat kombination har jeg lavet i efterhånden mange år og netop i dag har jeg fotograferet salaten til min egen blog. Den er nemlig bare god og altid et hit så jeg kan godt forstå du er vild med den.

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret