Spinatsalat med quinoa og smørstegt blomkål

spinatsalat

spinatsalat

Spinatsalat med stegt blomkål

 

Spinatsalat med kogt quinoa, en citrusdressing, smørstegte blomkål og friske blåbær og granatæblekerner – mums. Denne her salat er både mættende og fyldig og samtidig dejlig frisk. Den er lavet sammen med Tina, som står bag bloggen og shoppen Tina Lykkegaard.

Tina og jeg var sammen en dag for et stykke tid siden hvor vi udviklede en række ultrasunde opskrifter. Tina går meget op i hvilke madvarer der er super fantastiske for vores fordøjelse og vores hud. Jeg går rigtig meget op i at lave sundt mad som smager virkelig godt. Så vi matchede vores evner og interesser og kom frem med 3 smoothies-opskrifter og 2 salater. Det her er så den ene salat og den blev virkelig god. Alle de andre opskrifter har jeg delt herinde. Så det her er det sidste skud. Se den anden salat her – som er en lækker spidskålssalat. Se også vores grønne smoothie, vores pinke smoothie og vores orange smoothie.

Denne spinatsalat er (sjovt nok) lavet på en bund af frisk spinat. Her kunne du også sagtens bruge frisk grønkål eller spidskål. Så har vi brugt kogt quinoa, som igen kan erstattes af f.eks. speltkerner, bulgur eller couscous. Vi har stegt lidt blomkål i smør og drysset med salt, for at give lidt fylde og mæthed til salaten. Og så bare fordi bagte elementer er super lækre i salater og gør den meget nemmere at fordøje. Dressingen er en simpel citrusdressing og salaten er smagt til med søde blåbær, en cremet fed fetaost og friske syrlige granatæblekerner. Vi synes den sidder lige i skabet.

Her var nok til 2-3 personer som en mættende frokost. Spises den sammen med f.eks. lidt kylling, nogle falafler eller lidt fisk til aftensmaden rækker den til 4 personer.

Spinatsalat med bagt blomkål

Opskrift til 2-4 personer

En lækker mættende spinatsalat med quinoa, smørstegte blomkål, granatæblekerner og blåbær.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Salat

 • 3 håndfulde spinat
 • 1 dl quinoa (målt inden det koges)
 • 1/4 blomkålshoved + 1 god spsk. smør + et godt drys salt
 • 2 spsk. fetaost
 • 1 håndfuld blåbær
 • 1/4 granatæble

Dressing

 • 1/3 dl olivenolie
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1/3 tsk. salt (vi brugte maldon flagesalt)

Sådan gør du

 1. Skyl spinaten og kom den i en skål
 2. Kog quinoa i en gryde (efter anvisning på pakken)
 3. Skyl blomkål og skær det ud i tynde skiver. Steg dem på en pande i smør og drys med salt til de er gyldne og let sprøde
 4. Bland dressingen sammen i en skål
 5. Kom den kogte quinoa ned til spinaten, kom blomkål ved og hæld dressingen over.
 6. Smuldr med feta og pynt med friske blåbær samt kernerne fra granatæblet

Bedøm denne ret

Du kan evt. tilføje lidt avocado hvis du synes. Det ville smage super lækkert her i og avocado er jo også et virkelig sundt supplement til en salat. Ellers kunne man smide lidt ristede pinjekerner over salaten. Her er lidt om hvorfor vi har valgt netop de her råvarer:

spinatsalat

Lignende opskrifter:

Er du vild med en spinatsalat som denne, kan du få andre lignende fyldige salater, som er perfekte til frokosten og madpakken lige her. Se denne salat med sprøde kikærter og bagte peberfrugter. Eller denne spinatsalat med peberfrugtpesto og bulgur

Kommentarer

 1. Tak for en fantastisk lækker opskrift! Jeg elsker blomkål og har længe ledt efter en god salat at komme det i. Jeg har næsten levet af denne i to uger i streg – ja, så lækker er den. Jeg tilføjer lidt ristede solsikkekerne og undlader olien i min salat 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret