Chokoladesmoothie som er ganske sund

ChokoladesmoothieChokoladesmoothie som er virkelig lækker, cremet og tyk – spises med granola på.

 

Chokoladesmoothie uden sukker

 

Man skulle næsten ikke tro at denne her chokoladesmoothie er sund. Den smager så syndigt og lækkert og sundhed er ikke lige det man spores ind på her. Granolaen er denne her opskrift, en sprød og virkelig lækker en af slagsens.

Denne chokoladesmoothie kan laves dejlig tyk og cremet og derved fungere som yoghurt. Det er den mest optimale version, hvis man ønsker at spise det med ske og granolaen ovenpå. I så fald følger man bare opskriften her. For en mere drikkelig udgave kan man droppe avocadoen i opskriften og i stedet tilføje 1 dl vand ekstra. Jo mere væske man kommer i, jo mere kakao-drik bliver den.

Opskriften rækker til 2 skåle med chokoladesmoothie

Chokoladesmoothie

Opskrift til 2 skåle

Den lækreste tykke og cremede chokoladesmoothie, som spises i en skål med sprød granola hen over. Denne her morgenmad tager 5 minutter og smager virkelig skønt

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

1 minut

Samlet tid

6 minutter

Ingredienser

  • 4 bløde dadler uden sten (dem man køber i papæske)
  • 1 banan
  • 1 avocado
  • 2 små spsk. kakao
  • 6-7 stk. mandler eller cashewnødder
  • 5 isterninger
  • 2 dl havremælk eller vand (3-4 dl hvis du ønsker en drikke konsistens)
  • evt. en halv håndfuld edamammebønner, spinat eller grønkål på frost (jeg brugte edamammebønner)

Sådan gør du

Fjern stenene fra dadlerne og kasser dem. Kom dadlerne og alle de andre ingredienser i en blender og kør rundt til det er helt blendet ud.

Bedøm denne ret

 

chokoladesmoothie  chokoladesmoothie

Chokoladesmoothie er børnevenlig og en nem måde at give dem noget sundere “slik”

Denne chokoladesmoothie er yderst børnevenlig og i hvert fald noget begge vores unger slubrer i sig. De får helt klart en oplevelse af at have fået noget sødt og lækkert. Men i virkeligheden får de egentlig en ganske sundt (næsten) måltid her. I de her smoothies er det nemlig ret nemt at gemme lidt grøntsager. Du kan enten komme lidt spinat, ærter, edamammebønner eller endda lidt blomkål i – uden at det smages. Dadlerne, kakaoen og bananen skal nok give den sødme som dækker over den sunde smag. Så hvis man har tid om morgenen, er det her slet ikke en dum morgenmad til hele familien. Avocadoen er også med til at mætte rigtig godt og er super sund.

 

Små forslag til ekstra smagsoplevelser

Denne her chokoladesmoothie kan også sagtens laves i lidt andre versioner. F.eks. kan du tilføje en sjus stærk kaffe, meget gerne et espressoskud. Det giver den lækreste iceblend – lidt ala den jeg har en opskrift på her. Du kan også tilføje appelsinsaft og skal for et lidt frisk touch til chokoladesmoothien. Ellers ville lidt kanel eller kardemomme måske også være godt.

 

Følger du mon med på min Instagram?

Ellers er I meget velkomne, det foregår lige her. På min profil deler jeg en masse madbilleder, tips og hverdagsretter. Jeg har bl.a. et højdepunkt som hedder “smoothies” – her har jeg samlet en masse inspiration til sunde og lækre smoothies. Jeg deler også en masse træning, lidt bolig og mine madplaner. Håber I vil kigge forbi.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret