Venindetræning – inspiration til øvelser

venindetræningVenindetræning – øvelser du kan lave med din træningsmakker

 

Venindetræning – inspiration til glimrende makkerøvelser

 

Her er et bud på nogle øvelser som er super effektive og faktisk rigtig sjove at lave sammen med sin veninde, eller hvem man nu plejer at træne sammen med. Jeg har nedenunder videoen skrevet lidt omkring hver øvelser. Hvilke muskler man træner, hvordan man kan gøre det nemmere eller svære. Hvad man skal huske på under øvelserne, for at udføre dem helt korrekt. Osv. Har I nogle andre spørgsmål, så bare fyr løs.

Videoen er lavet sammen med min fars firma SPORT 24. Jeg synes vi har fået lavet en rigtig fin lille venindeøvelses-video her. Se også den jeg lavede med dem tidligere, hvor der var fokus på at blive klar til løb. Træningsøvelser med en elastik for balder, core og lår

 

 

Planke med hold af fødder:

Den første øvelse, hvor den ene står i en planke, den anden står nede ved fødderne og holder disse. Her gælder det om at slippe skiftevis højre og venstre fod. Den der står i planken, skal stå helt stille. Så selvom makkeren skal distrahere og skabe ubalance, skal man selv holde sig helt stabil. Skift enten ben højre og venstre fod, eller slip samme fod et par gange i streg for at gøre den uforudsigelig. Skift plads med din makker når den i planken ikke kan længere.

Denne øvelse udfordrer core. Den er god da den er uforudsigelig for den der ligger i en planke. Derfor træner man sine reflekser, sin balance og sin evne til at aktivere musklerne.

Det man skal tænke på i øvelsen: Den der ligger i en planke skal spænde helt op i hele kroppen. Ned med bagdelen og op med skulderbladende. Det er vigtigt man ligger helt lige. Den der står og holder fødderne skal rette op i overkroppen. Frem med brystet og tilbage med skuldrene. Kom godt ned i benene.

Gør den nemmere: Den der ligger i planke kan komme ned og støtte på albuerne i stedet for på hænderne. Makkeren følger med og stiller sig på sine knæ. Makkeren kan også tage ved længere oppe af skinnebenene. Så gøres vægtstangsarmen kortere for den der ligger i planken. Slip forsigtigt og fortæl evt. fortæl når man slipper. Gør den sværere: Sæt tempoet op, forvir ved at slippe tilfædigt. Slip pludseligt. Den der ligger i planken kan prøve at lukke øjnene.

Planke, hvor makkeren skal forsøge at skubbe en ud af balance

Her gælder det igen om at blive liggende. Spænd hele kroppen og kæmp for ikke at blive væltet. Her træner man igen core, men også skuldre.

Gør den nemmere: Kom evt. ned på albuerne eller sæt knæene i. Skub knap så meget og lav lange skub i stedet for. Skub samme sted, så man ved hvordan man skal reagere. Gør den sværere: Stå på hænderne og fødderne. Løft evt. Det ene ben. Lav lidt mere hurtige, hårde og uforudsigelige skub. Skub forskellige steder

 

Kast en tung bold – den der ligger ned laver en maveøvelse. Den der står op laver en squat

Her træner den der ligger primært core (mave og lænd) samt forside af lår. Den der står op træner mest ben.

Her er det vigtigt for den der ligger ned at skyde brystet frem og trække skuldrebladene tilbage. Man må ikke krumme i ryggen. Er det umuligt for en at lade være, så sæt hellere fødderne i. Det at holde fødderne løftet gør øvelsen super hård for forside af lårerne. Brug mavemusklerne til at holde igen på vej ned, og skubbe sig op igen fra liggende.

For den der står skal man på samme måde rette sig op. Brystet frem, skuldrene tilbage. Spænd i maven og kom godt langt ned i en squat. Bagdelen skal godt tilbage og godt langt ned. Sørg for det altså er måsen der kommer ned og ikke brystet, det holdes højt.

Gør øvelsen sværere: kast hårdere. Stå længere væk fra hinanden. Tag hænderne over hovedet med bolden når man er nede og ligge. Hold som sagt fødderne løftet. Gør det nemmere: ryk tættere sammen. Aflever bolden frem for at kaste. Sæt fødderne i. Den stående kan undgå at lave en squat.

 

venindetræning

Den søde dame på videoerne er min fys-veninde Lykke, som også har en blog. Den kan I tjekke ud lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret