Spidskålssalat med friske krydderurter

spidskålssalat med friske krydderurter

spidskålssalat med friske krydderurter

Spidskålssalat med friske krydderurter

 

Spidskålssalat med friske krydderurter vendt i en citrusdressing, toppet med cremet avocado og fetaost samt sprøde ristede solsikkekerner.

Denne salat er lavet i samme omgang som denne her blåbærsmoothie jeg delte forleden. Det var nemlig en dag hvor seje Tina Lykkegaard var på besøg – hvor vi sammen udviklede en række lækre sunde opskrifter til jer. Tinas fokus lå på at gøre opskrifterne super sunde, mens mit lå på at få dem til at smage virkelig skønt. Ud kom 3 smoothies og 2 salater og jeg glæder mig til at dele de sidste med jer også. Faktisk startede det hele ud med dette indlæg, hvor Tina nemlig har samlet hendes allerbedste tips og tricks til en sund hud og en god fordøjelse. Det håber jeg I har lyst til at læse med på.

Tilbage til denne spidskålssalat med friske krydderurter. Spidskålssalat er generelt min favorit type salat for tiden. Jeg elsker bare spidskål, da det er mildt i smagen og egentlig også i konsistensen. Det super så meget god smag til sig fra en lækker dressingen og det er hverken hårdt eller groft at tykke på, som andre kåltyper kan være. I denne spidskålssalat har vi brugt godt med friske krydderurter, da det er super sundt og de smager virkelig godt. Som fylde eller fedme til salaten, har vi kommet avocado og feta i. Du kunne sagtens tilføje lidt frugt også, evt. æble, pære eller appelsin. Det giver både lidt sødme og enten sprødhed (æble) eller saft (appelsin).

Denne her spidskålssalat med friske krydderurter kan sagtens gemmes og spises dagen efter. Kom det i en bøtte og tag det evt. med på arbejde dagen efter. Håber opskriften kan bruges, den rækker til en skål fuld som denne. Nok til frokosten til 2 personer.

 

Spidskålssalat med friske krydderurter

 • 1/4 spidskål
 • 1 håndfuld græsk feta
 • 1 avocado
 • 2 spsk. purløg (klippet i små stykker)
 • 2 spsk. frisk dild (hakket)
 • 2 spsk. persille (hakket)
 • 1-2 spsk. solsikkekerner

Dressing:

 • 1/3 dl olivenolie
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1/3 tsk. salt (jeg brute Maldon flagesalt)
 • 1 tsk. sennep
 • 1 tsk. honning
 1. Bland dressingen sammen
 2. Rengør spidskålet og snit det fint. Kom det i en skål og vend det sammen med dressingen
 3. Kom feta, avocado og friske krydderurter ved
 4. Rist solsikkekerner på en tør pande og kom over

Hvis du mangler noget at servere sammen med denne spidskålssalat med friske krydderurter, foreslår jeg hjemmelavede falafler. Eller købte, hvis det skal gå lidt mere tjept – her har Nutana (Urtekram) de bedste, hvis du spørger mig.

 

Hvorfor lige de her råvarer?

Nu skal vi fortælle dig hvorfor de her 4 ingredienser er “heaven” for dig og din krop:

 • spidskål: (alle typer kål generelt) virker afgiftende på vores lever og hjælper kroppen med at nedbryde brugte hormoner, så de ikke laver ravage i kroppen. Kål kan for nogle give ubehag i maven, så start stille ud, og se hvordan maven reagerer. Får du ubehag af kål kan det hænge sammen med, at du har brug for ekstra støttende mælkesyrebakterier. Det har Tina skrevet en del om her. Super stofferne der er i kål er dog er sarte, så kål må kun varmes ganske kort eller svitses ganske let i omkring 2 min. eller bruges rå som vi gør her.
 • avocado: indeholder sunde fedtstoffer som hele kroppen har behov for. Kroppen bruger bla. fedt til dine hormoner, din hukommelse, din koncentration, bevarer huden fugtmættet indefra og meget andet godt. Avocado indeholder også E-vitamin som er en kraftig antioxidant og som kun kan optages sammen med fedtstof. Derfor er avocado en rigtig god kilde til ungdoms vitaminet: E-vitamin!
 • persille: afgifter vores system og virker blodrensende. Persille kan bruges i utallige retter, salater, men også smoothies. Persille indeholder også en del klorofyl som hjælper kroppen med at transportere ild rundt til alle celler i kroppen. Det kan gavne dig, hvis du er energiforladt og uoplagt.
 • solsikkekerner indeholder store mængder E-vitamin, som er kilden til at holde kroppen ung og ikke mindst huden.

spidskålssalat med friske krydderurter

spidskålssalat med friske krydderurter

For flere madbilleder og inspiration til sundt mad – følg endelig med ovre på min Instagramprofil her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret