Paprikagryde med oksekød

paprikagryde

paprikagryde

Paprikagryde med hakket oksekød

 

Paprikagryde er en virkelig god hverdagsret. Den er nem at bikse sammen, og den passer sig selv ret meget af tiden. Den smager så godt og er perfekt til børnefamilier.

Denne her udgave er lavet på oksekød, men jeg tænker sagtens dette kunne skiftes ud – enten med kylling. Eller den kunne laves i en vegetar udgave, så du f.eks. kommer røde linser i i stedet. Så bliver det lidt som indisk dahl i konsistensen, men blot med andre grøntsager og krydderier. Det kunne jeg selv godt tænke mig at prøve af med retten her.

Lav gerne en kæmpe portion og frys så reste ned. Så har man til en anden god gang. Jeg serverede min paprikagryde med ris og friske krydderurter. Måske en alt cremefraiche og en squeze limesaft også vil være ret lækkert.

God fornøjelse med den

Paprikagryde med hakket oksekød

Opskrift til 4-6 personer

Paprikagryde med oksekød, cherrytomater, champignon og peberfrugt. Denne gryderet er perfekt til hurtige hverdagsaftener. Lav en stor portion og kom resten i fryseren

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

20 min

Samlet tid

30 min

Ingredienser

 • 2 spsk. olie til stegning
 • 1 spsk. karry
 • 1 spsk. paprika
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 knsp. cayennepeber eller chilipulver
 • 450 g hakket oksekød (4-7 %)
 • 1 peberfrugt
 • 1 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 200 g champignon
 • 200 g cherrytomater
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 500 g fløde (alternativt madlavningsfløde eller 3 dl piskefløde og 2 dl vand)
 • Server med pasta eller ris og evt. friske krydderurter

Sådan gør du

 1. Kom olie i en dyb pande eller wok og svits krydderierne af
 2. Tilføj den hakkede oksekød og vend rundt til det har taget lidt farve
 3. Hak grøntsagerne i ønsket størrelse, jeg lod mine være lidt store – så der er lidt bid i retten
 4. Kom grøntsagerne ned til kødet og vend det hele rundt
 5. Tilføj tomatpuré og fløde og lad det simre i 20 minutters tid, imens du koger enten pasta eller ris til

Bedøm denne ret

paprikagryde

Jeg lavede oprindelig retten i samarbejde med Santa Maria. Vi optog nogle videoer og jeg lavede mad med deres skønne krydderier. Se også en af de andre opskrifter jeg lavede her: red thai coconut curry

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret