Myslibarer uden sukker

myslibarer uden sukker

Myslibarer uden sukker  Myslibarer uden sukker, med chokolade – genial snack til den søde tand, når du gerne vil undgå sukker. De her er lavet på poppet quinoa og blandede nødder.

 

Myslibarer uden sukker, med chokoladeovertræk

 

De her quinoabarer er sindssygt gode. De er fra min veninde og dygtige kollega Emmas ebog. Den er proppet med skønne opskrifter og nu har jeg fået lov til at dele denne opskrift med jer.

De er vildt nemme at bikse sammen og så er de helt perfekte til den søde sult. Jeg spiser dem især om aftenen, efter aftensmaden når man (jeg) begynder at trænge alvorligt til sukker. Her tilfredsstiller de min søde tand fuldstændig, selvom der egentlig er en ret begrænset mængde sukker i. Der er lidt agavesirup i og så mørk chokolade på toppen. Du kan jo sagtens bruge helt sukkerfri chokolade.

Mylibarer

Opskrift til 12 barer

Her er den perfekte snack til den søde tand, hvis du gerne vil spise noget lidt sundere. De her myslibarer er uden hvid raffineret sukker, hvis du vælger en sukkerfri chokolade. De har en virkelig god og sprød konsistens.

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

15 min

Samlet tid

25 min

Ingredienser

 • 1 æggehvide
 • 3 spsk. kokosolie eller smør
 • 3 spsk. agavesirup eller ahornsirup.
 • 1 godt nip salt
 • 50 g poppet quinoa (kan fås i en helsekost)
 • 100 g blandede nødder (jeg bruger mandler, pistacienødder, pekannødder og morbær)
 • 100 g mørk chokolade som overtræk (evt. sukkerfrit)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
 2. Pisk æggehviden luftig i en skål og smelt kokosolien/smørret
 3. Bland den smeltede kokosolie sammen med den piskede æggehvide og tilsæt også sirup og salt. Rør det sammen
 4. Hak dine nødder groft
 5. I skålen kommer du poppet quinoa og de grofthakkede nødder, morbær eller hvad du ellers ønsker at bruge. Bland det sammen
 6. Smør det ud på en bageplade, så det stadig hænger sammen og danner en firkant
 7. Bag I ovnen i 15-20 minutter til det er sprødt, men ikke brændt
 8. Kom chokoladen over. Jeg brækkede blot små stykker, lagde dem oven på g lod dem smelte. Så kunne jeg derefter smøre det ud. Du kan også smelte chokoladen først.
 9. Stil på køl til chokoladen er stivnet. Skær det ud i barer.

Bedøm denne ret

Myslibarer uden sukker
myslibarer

Emma og hendes virkelig fantastiske ebog:

Jeg vil fra hjertet anbefale alle at få fingrene i Emmas ebog. Jeg brugte den i starten mest pga. hendes fine træningsvideoer, som kan laves hjemme. De er nemlig lavet sammen med yndlings Malene, som har det studie jeg selv underviste i i Aarhus. Så jeg elsker at træne til de her videoer.

Opskrifterne der i mod brugte jeg ikke så meget i starten. Jeg bruger egentlig generelt sjældent andres opskrifter. Men så ville jeg alligevel lige kigge dem igennem om der var noget jeg skulle lave derfra. Inden jeg fik set mig om var jeg i gang med 7 af Emmas opskrifter. De er alle sindssygt gode og jeg har fået lov til at dele en af dem med jer. Jeg har valgt de her myslibarer uden sukker, som jeg ind til videre har lavet 4-5 gange.

Nødder frem for havregryn, som opskriften oprindeligt sagde

I Emmas opskrift bruger hun havregryn frem for nødder. Første gang jeg lavede dem, ville jeg egentlig følge hendes opskrift – men havde ikke mere havregryn. Så ved en “fejl” brugte jeg nødder i stedet. Det blev så godt at jeg har brugt samme version hver gang. Måske jeg skal prøve dem med havregryn også, men nødderne gør bare noget virkelig godt for myslibarerne.

Lignende opskrifter:

Hvis du er vild med myslibarer og gerne vil prøve en noget mere usund udgave, som til gengæld smager som en bid af himlen. Så prøv de her myslibarer med karamel. Jeg har også en opskrift på virkelig gode granolabars med peanutbutter og chokolade lige her.

Kommentarer

  1. Hej Sarah. Ja, det er meget blødt i det man skal presse / smøre det ud på bagepladen – og det smuldre også nemt hvis man spiser det lige efter det er bagt. De skal helt klart lige stå og trække i køleskabet, så chokoladen størkner godt. Derefter er de noget nemmere at arbejde med 🙂

 1. Er det ikke forkert at kalde dem “uden sukker”. De ser fine ud, men er smask fyldt med sukker.

  1. Hej Emil
   Jo du kan have ret. Dog er der langt mindre sukker i de her end købe myslibarer. Jeg har agavesirup i dem og mørk chokolade. Det er det eneste – men de er selvfølgelig ikke hundrede procent frie. Du har ret 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret