Spinatboller

fuldkorns spinatboller

grove spinatbollerSpinatboller – min opskrift på de bedste havregrynsboller med spinat og kerner. Denne opskrift bruger jeg igen og igen.

 

Spinatboller med masser af havregryn og kerner

 

Spinatboller som er fulde af sundhed, men alligevel er helt bløde og saftige. De her spinatboller blev simpelthen så gode, bløde inden i og sprøde uden på. De er med masser af havregryn, solsikkekerner og græskarkerner. Jeg har brugt en blanding af grahamsmel og hvedemel, hvilket gør dem lidt grovere – men alligevel dejlig bløde og lette pga. hvedemelet.

Jeg har desuden brugt en metode, hvor jeg hælder olie over i en ny skål og dejen over i denne. På den måde kommer olien ikke som sådan ind i bolledejen, men ligger sig uden om dejen. Det gør dem vildt lækre sprøde og fedtede.

De her spinatboller kan sagtens fryses. Så lav du endelig en kæmpe portion og frys dem ned. Så kan man jo altid snuppe et par stykker op når man skulle få lyst.

 

Spinatboller

Opskrift til 14 boller

Spinatboller som er fulde af sundhed, men alligevel er helt bløde og saftige. De her spinatboller blev simpelthen så gode, bløde inden i og sprøde uden på. De er med masser af havregryn, solsikkekerner og græskarkerner. Jeg har brugt en blanding af grahamsmel og hvedemel, hvilket gør dem lidt grovere – men alligevel dejlig bløde og lette pga. hvedemelet.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

1 time og 20 min

Samlet tid

1 time og 35 min

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 3 dl lunkent-varmt vand
 • 1 tsk. salt (jeg brugte flagesalt fra Maldon)
 • 1 spsk. honning, sirup eller sukker
 • 50 g solsikkekerner
 • 50 g græskarkerner
 • 100 g havregryn
 • 150 g grahamsmel
 • 350 g hvedemel
 • 100 g spinat (frisk)
 • 1/2 dl olie (jeg brugte olivenolie)

Sådan gør du

 1. Kom gær, yoghurt, vand, salt og honning i en skål eller røremaskine og rør til gæret er opløst
 2. Kom så solsikkekerner, græskarkerner, havregryn og mel ved og rør igen. Først forsigtigt, så melet ikke sprøjter ud over det hele. Skru derefter op til høj omdrejning og giv den små 10 minutter så dejen slipper kanterne og bliver helt smidig og elastisk.
 3. Skyl spinaten og kom den ned til dejen, giv det lige et par minutter mere så spinaten blandes godt ind i dejen
 4. Hæld olien i en ny skål og kom dejen herned i. Lad den hæve på køkkenbordet i skålen i 60 minutter.
 5. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, gør dette 45 minutter inden du skal bruge ovnen hvis du bager med bagestål, og blot 15 minutter inden du skal bruge ovnen hvis du bager med almindelige bageplader. Se nedenfor:
 6. Nu skal bollerne formes og over på en bageplade. Eller, hvis du har: over på en kombispade beklædt med bagepapir, som skubbes ind på et bagestål.Hvis du bruger en ganske almindelig bageplade, kan du med skeer tage en “klat” dej over på bagepladen, så du undgår at røre ved dejen. Gør det ind til du har 12 boller på bagepladen. Kom bagepladen ind i ovnen (i midten) og bag i ca. 18-20 minutter.Hvis du har et bagestål med tilhørende kombispade og dejskærer: hældes dejen ud på et bord (dejen er kørt godt rundt i olien). Med dejskæren skærer man sine boller og lægger dem forsigtigt over på kombispaden med bagepapir på. Gør det ind til du har 12 boller. Skub bagepapiret med bollerne på ind på bagestålet og bag bollerne 12-14 minutter.

Bedøm denne ret

 

spinatboller

spinatboller

Forslag til servering

De her spinatboller er perfekte til morgenbordet, til en frokost med f.eks. lakserilette eller hønsesalat i. De ville også være super gode at have med på madpakken. Man kunne jo pakke fyldet der skal ind i bollerne ned i bøtter ved siden af. På den måde samler man sin sandwichbolle på arbejdet eller i skolen og alt er frisk og godt.

Bollerne kan sagtens laves i hånden og på røremaskine. Jeg bruger altid min røremaskine, fordi det er så meget nemmere. Men hvis du har en masse muller i armene og lidt frustration der skal ud gennnem hænderne – så giver du den bare gas med håndkraft. Jeg har desuden brugt et bagestål og tilhørende kombispade og dejskærer. Igen, kan du sagtens bruge ganske almindelige bageplader med bagepapir. Jeg har beskrevet begge metoder i opskriftens fremgangsmåde.

Babyvenlige & børnevenlige

Lige en anden ting, de er vildt gode til små børn og babyer også. Begge mine unger spiser dem i hvert fald med glæde. Man kan ikke smage spinaten her i. Den giver bare lidt ekstra sundhed og saftighed til bollerne. Skær dem ud i små bidder og smør dem med most avocado. Så har du de perfekte hapsere til de lidt større babyer.

Instagram:

Følg også meget gerne med på min Instagramprofil hvor jeg deler flere opskrifter, billeder og madinspiration.

Kommentarer

  1. Hej Camilla. Det tænker jeg faktisk sagtens du kan ja 🙂 Tror mængden er den samme. Det er vel cirka lige vandet 🙂

 1. Jeg har lige lavet bollerne, og de fik næsten 10 minutter mindre end hvad opskriften siger og de er nærmest brændte og helt matte og tørre. De ser slet ikke ud som på dine billeder. Hvad jeg har gjort forkert?😬

  1. Åh øv, det lyder underligt. Ja det er et godt spørgsmål. Ovne er meget forskellige, så tænker godt det kan variere 5-10 minutter alt efter ovn. Men jeg synes alligevel det du forklarer lyder underligt ift. det jeg oplever. Jeg vil gerne prøve dem igen for at være helt sikker på at opskriften er korrekt. Dog har jeg kun fået henvendelser og billeder af fine boller efter min opskrift. Så det lyder da lidt skørt. øv i hvert fald, er ked af opskriften ikke fungerede.

 2. Hejsa 😃
  Tak for dit hurtige svar.. ja så godt at du også havde en opskrift på broccoliboller….
  det kan være jeg prøver begge og ser hvad for en opskrift jeg bedst kan lide… 😊
  Knus Bettina

 3. Hejsa ☺️
  Tak for en super dejlig blog du har, bruger mange af opskrifterne… og de smager bare fantastisk hver gang.
  Jeg ville bare lige høre om man kunne bruge broccoli i dejen i stedet for spinat eller ?..

  Knus Bettina

  1. Nej det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg skyllede de friske blade og kom dem blot i. Efter dejen havde kørt på røremaskinen, var det rørt godt ind i dejen og fungerede super fint for mig 🙂

  1. Ja det er mest for at få et surmælksprodukt, så skyr, græsk yoghurt, creme fraiche osv. ville virke. Og ellers kan det sagtens undlades 🙂 Og blot erstattes af vand

 4. Jeg spørg måske dumt, men kan jeg riste bollerne? Jeg tænker i forhold til, at der er spinat i som så bliver genopvarmet? Jeg ved nemlig ikke om risteren får bollerne op på 75 grader hele vejen igennem.. eller er det forkert at tænke sådan her?
  Opskriften skal helt klart prøves også selvom jeg skal spise dem kolde dagene efter 😀

Vis alle kommentarer (13)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret