Nyfortolkning af en cæsarsalat

Nyfortolkning af cæsarsalat

 

Denne her nyfortolkning af en cæsarsalat blev virkelig lækker. Egentlig startede jeg lidt omvendt her og lavede en form for pesto/ tapenade som jeg tænkte skulle være en del af en salat. Pestoen er lidt hen i retningen af en dressing til en cæsarsalat. Den er nemlig med parmesanost, balsamico og frisk rosmarin. Dog har jeg bl.a. undladt de her sardiner som ellers er i en klassisk cæsardressing. I stedet har jeg tilføjet en masse ekstra friske krydderurter. Hvis du vil en klassisk version af en cæsarsalat, som virkelig også er for lækker – har jeg en lige her.

Til denne her pesto, har jeg kogt en masse perlebyg og vendt det sammen. Desuden havde jeg lidt kyllingenuggets til overs fra dagen inden. Her kan du sagtens blot stege lidt kylling i olie og drysse med med krydderier. Dog vil jeg lige påpege at de her kyllingenuggets er fuldstændig vanvittigt gode.

For at gøre retten lidt sundere og grønne, bladede jeg de pestovendte perlebyg og kylling samen med salat og cherrytomater.

Håber du har lyst til at prøve salaten af

 

Cæsarsalat med et twist

 • 1 dl perlebyg + godt med vand
 • 1 lille romaine salathoved
 • 15-20 cherrytomater
 • 200 g kyllingebryst + olie, salt og peber

Dressing:

 • 1/2 dl olie
 • 15 g parmesanost
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 spsk. citron- eller limesaft
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 kvist frisk rosmarin
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld basilikum

 

 1. Hvis du vil lave de rigtige kyllingenuggets, som jeg har brugt på billedet – så skal disse laves først. Hop over i den opskrift og kig hvordan du gør. Ellers kan du blot stege kyllingebryst i lidt olie og drysse med salt og peber. Skær dem ud i skiver som her
 2. Kog perlebyg efter anvisning i rigeligt med vand
 3. Skyl salat og cherrytomater og snit i ønsket størrelse og kom det i en skål/ fad.
 4. Lav din dressing ved at komme alle ingredienserne i en minihakker og kør rundt
 5. Når dit perlebyg har kogt, blandes det rundt sammen med dressingen og lægges oven på salaten og tomaterne.
 6. Vend det forsigtigt rundt og anret med kyllingen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret