Lun indisk kikærtesalat

Lun indisk kikærtesalat

 

Her er et bud på en lækker frokostsalat eller et tilbehør f.eks. falafler eller indiske madbrød. Denne her kikærtesalat smager bare så godt. Desuden er den super nem. Jeg elsker når salater har et lunt element i sig. Her er det kikærterne der er ristede og dejlig krydrede og sprøde. De er i selskab med frisk persille, friske cherrytomater og feta. En virkelig god kombination.

Her er nok til 2 som frokost eller hvis du serverer noget ved siden af.

En indisk lun kikærtesalat som er et glimrende tilbehør til aftensmaden, f.eks. hvis man serverer falafler ved siden af eller steger lidt kylling. Den er super nem at lave, da der ikke skal hakkes og snittes alverdens. På 15 minutter er denne krydrede og mættende salat klar.

Lun indisk kikærtesalat

Opskrift til 2

Salaten her var en af de her opskrifter og den smager bare så godt. Desuden er den super nem. Jeg elsker når salater har et lunt element i sig. Her er det kikærterne der er ristede og dejlig krydrede og sprøde. De er i selskab med frisk persille, friske cherrytomater og feta. En virkelig god kombination.

Forberedelsestid

7 min

Tilberedelsestid

8 min

Samlet tid

15 min

Ingredienser

 • 3 spsk. olie til stegning
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1/2 tsk. stødt koriander
 • 1/2 tsk. garam masala
 • 1/4 tsk. stødt ingefær
 • 1/4 tsk. gurkemeje
 • smag til med salt og peber
 • 1 dåse kikærter
 • 150 g cherrytomater
 • 1 håndfuld frisk persille (jeg brugte bredbladet)
 • 50 g feta eller salatost

Sådan gør du

 1. Start med at rist alle krydderierne godt af i olien
 2. Snit løg og hvidløg og kom ved
 3. Dræn dåsen med kikærterne og kom dem på panden. Vend det rundt ved høj varme i nogle minutter og skru derefter ned og lad det blive let sprødt i 7-8 minutters tid
 4. Halver cherrytomaterne og kom dem i en skål sammen med hakket persille og smuldret feta
 5. Kom kikærteblandingen ned over og rør det hele let rundt

Bedøm denne ret

Denne salat blev lavet i samarbejde med Santa Maria, hvor vi skød et par videoer og jeg udvikle opskrifter med deres lækre krydderier. De andre to opskrifter var en thai gryderet med kylling og grønt. Samt en paprikagryde med hakket oksekød

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret