Kyllingenuggets

Kyllingenuggets
KyllingenuggetsKyllingnuggets er pludselig blevet vores nye familiefavorit. Det smager så godt.

 

Kyllingenuggets med den sprødeste panering og den mest saftige kylling

 

Kyllingenuggets er jo nærmest noget vi aldrig får, tror faktisk aldrig jeg har prøvet at lave det før. Men oh my god, sådan helt seriøst. Wow det her var godt. Min aften peakede igår, da den forestilling jeg havde i mit hoved rent faktisk blev indfriet i virkeligheden. Kender I ikke det at man forestiller sig hvor lækker denne her ret må være, og så er den faktisk sket ikke lige så lækker i virkeligheden. Det sker ret tit her, men ikke denne gang. De her kyllingenuggets var langt bedre end hvad jeg havde forestillet mig.

Begge unger og Mads var helt vilde med det og når ens børn spiser 3 portioner, så er det en ret som skal laves igen. Min søster og mor var også på besøg, og de var helt enige i at de her kyllingenuggets var bomben. Så de skal jo nærmest laves hver uge fra nu af.

Her blev til 12 stykker kyllingenuggets, svarende til ca. 4 personer (2 voksne og 2 børn) alt efter hvad man får til. Håber du vil prøve opskriften af – god fornøjelse.

 

KYLLINGENUGGETS

Opskrift til 4

Virkelig gode, sprøde, fedtede og smagfulde kyllingenuggets som bare skal laves igen og igen.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

25 min

Ingredienser

MARINADE

 • 3 fed hvidløg
 • 1 stor spsk. tørret spidskommen
 • 1/3 tsk. tørret chili eller cayennepeber (evt. mere hvis du ønsker dem stærkere)
 • 1 spsk. brun farin eller sukker
 • 1 stor tsk. salt + lidt peber
 • 1/2 dl olie
 • 1/2 dl vand
 • 1 dl mel
 • 2 store spsk. tomatpuré

DESUDEN

 • 600 g kyllingebryst
 • 1,5 dl pankorasp
 • 1 dl olie til stegning (brug 1/2 dl olie pr. gang)

Sådan gør du

 1. Riv hvidløg ned i en skål og kom resterende ingredienser herned. Rør det godt sammen
 2. Skær dine kyllingebryst i 4 stykker og vend dem rundt i marinaden
 3. Kom rasp i en skål og vend de marinerede kyllingestykker rundt i raspen, så de dækkes helt
 4. Tag en pande frem og kom 1/2 dl olie på, skru op for varmen (jeg skruede mit komfur op ti 7 – det kan komme op på 9).
 5. Tag nu de panerede kyllingestykker og læg dem på panden, vend dem efter 4 minutters tid. Jeg kunne have ca. 6 stykker kylling på panden i første omgang. De skal være gyldne-brune og sprøde og kyllingen skal være gennemstegt, uden de bliver tørre. Hold øje, komfurer virker forskelligt. Så det er ikke sikkert de 4 minutter på hver side passer til dit komfur.
 6. Når første omgang er stegt, lægges kyllingenuggets over på en tallerken. Kom endnu 1/2 dl olie på og steg de sidste 6 stykker.

Bedøm denne ret

Kyllingenuggets
Kyllingenuggets

Genial marinade:

Marinaden og paneringen skal også forsøges på alt muligt andet end lige kylling, for den sad lige i skabet. Overvejede at skifte pankorasp ud med cornflakes. Overvejede også at bage dem i ovnen frem for at stege dem på panden. Det vil jeg evt. prøve næste gang, og så alligevel ikke. For godt med olie og en varm pande gav den lækreste sprøde panering.

De her kyllingenuggets kan sagtens fryses, så har du til en anden god gang. Jeg serverede dem sammen med en guacamole og salaten på billedet. Den deler jeg også en opskrift på snart.

 

Bbq marinerede blomkål:

Opskriften på de her kyllingenuggets kom sig faktisk af denne opskrift på bbq marinerede blomkål. Den marinade der er brugt til de her blomkål er nemlig helt vildt lækker. Den med med tomatpuré, hvidløg, krydderier, lidt sukker, mel og vand. Når blomkålene bages i ovnen bliver marinaden nærmest karamelliseret og smagen af hvidløg og krydderier træder virkelig lækkert frem. Så jeg tænkte at denne her marinade da må kunne bruges til andre ting. Så det er stort set den jeg har vendt de her lækre kyllingenuggets i. Her har jeg blot tilføjet pankoraspen og så har jeg stegt dem i rigeligt med olie frem for at bage dem i ovnen. Hvis du er vild med de her kyllingenuggets, så prøv også de bbq marinede blomkål

 

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter, boliginspiration samt lidt mere privat

Kommentarer

 1. Er der med vilje der er væsentligt mere spidskommen i denne opskrift end i marinerede blomkål?

  1. Hej Lis-Ann
   Ja, mængden af kylling er noget større end mængden af blomkål. Men ja, jeg synes også godt den kunne trække noget mere krydderi, da blomkålen suger noget mere smag end kylling gør. Men hvis det er, kan du sagtens skrue lidt ned for mængden 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret