Kardemommesnurrer med marcipan

kardemommesnurrerkardemommesnurrerKardemommesnurrer er helt fantastiske, især hvis de er sprøde, fedtede og dejligt snaskede. Denne her opskrift på kardemommesnurrer sidder lige i skabet og jeg håber I får lyst til at bage nu

 

Kardemommesnurrer med marcipan

 

Kardemommesnurrer er simpelthen bare så hyggelige, så pæne og så sindssygt lækre i både smag og konsistens. De minder på en måde lidt om kanelsnurrer, og så bare alligevel slet ikke. Jeg er klart mest til kardemommesnurrer må jeg konstatere.

For et par uger siden var vi i København og besøge Mads familie. Min søde svigerinde havde købt kardemommesnurrer fra Juno the bakery med til kaffen en af dagene. De her kardemommesnurrer var bare helt vanvittigt gode, snaskede, fedtede og sprøde. Jeg har siden hen slet ikke kunne slå dem ud af hovedet. Så uden overhovedet at have deres opskrift, gik jeg i gang med at skabe noget lignende. Måske er mine ikke lige så pæne og perfekt snoet som deres. Men jeg synes faktisk de smager mindst lige så godt.

Jeg havde en halv rulle marcipan i skuffen, som jeg tænkte kunne være et perfekt match med denne her kratige kardemommesmag. Det var SÅ godt. Dejen til de her kardemommesnurrer er den samme som jeg bruger i mine kanelsnegle. Den bruger jeg faktisk altid hvis der skal bages en form for sødt bagværk, f.eks. horn eller fastelavnsboller. Jeg synes nemlig denne her dej er helt perfekt, og kunne ikke se nogen grund til ikke bare at bruge den igen. Jeg lavede blot en smule mindre portion

Remoncen er så til gengæld en del anderledes. Jeg har jo brugt det her marcipan, og ellers godt med smør, honning, lidt kanel, lidt salt og godt med kardemomme. De blev helt vanvittigt gode. De er med masser af fyld og derfor godt snasket. Desuden blev mine kardemommesnurrer dejligt sprøde og alligevel helt bløde og saftige. Her var nok til 20 kardemommesnurrer. Jeg håber så meget I har lyst til at lave dem.

Opskrift på de fantastiske snurrer

Opskrift til 20 styk

Ingredienser

Dej

 • 2,5 dl mælk
 • 55 g smør
 • 20 g gær
 • 1 lille tsk. salt
 • 50 g honning, sukker eller brun farin (jeg brugte honning)
 • 450 g hvedemel
 • 1 tsk. kardemomme (brug bare stødt kardemomme her)

Remonce

 • 130 g blødt smør
 • 60 g honning, sukker eller brun farin (jeg brugte honning)
 • 100 g marcipan
 • 2 spsk. kardemomme (jeg knuste selv kapslerne og endte med 2 spsk.)
 • 1 spsk. kanel
 • 1 nip salt

Pensling

 • 1/2 dl kogende vand
 • 50 g brun farin
 • 1 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. knuste kardemommekapsler

Sådan gør du

Dej

 • Start med at lave din dej: lun mælk og smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen til smørret er smeltet. Det skal kun være lunt og ikke brændvarmt
 • Kom det i en skål eller røremaskine sammen med gær og rør rundt ved lav omdrejning (så det ikke sprøjter ud over det hele) til gæret er opløst.
 • Kom salt, honning, mel og stødt kardemomme i skålen og rør rundt, start ved lav omdrejning, så det ikke sprøjter. Skru gradvist op og se om du kan give maskinen fuld gas i 5 minutters tid til din dej slipper kanterne og er helt blød og jævn.
 • Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i 60 minutter

Remonce

 • Imens kan du lave din remonce. Start med at fikse de her hele kardemommekapsler – fiks 1 tsk. mere end de 2 spsk. man skal bruge til sin remonce. Den sidste spsk. skal nemlig bruges til pensling. Den grønne skal skal af og de små sorte korn indeni skal knuses. Det er nemmest at bruge en morter. Både i starten til at presse skallen af, – sorter den væk og giv igen de små sorte korn en tur. 
 • Kom 2 spsk. af kornene ned i en skål sammen med smør, honning, marcipan, kanel og salt og rør det sammen. Gem de sidste knuste kardemommekapsler til toppen

Rulle-snurre metode

 • Når dejen har hævet, skal den rulles op på et bord. I en kvadrat, så tynd som muligt uden den sprækker. Brug blot lidt ekstra mel hertil.
 • Smør så remoncen ud over det hele 
 • Fold den sammen i 3 lag
 • Skær en masse strimler (mine var ca. 1 cm bredde). på billedet har jeg ikke skåret helt igennem, fordi jeg oprindelig troede man snoede dem som man laver kanelsnurrer. Men jeg endte med at skære helt igennem.
 • Så skal de snoes, twist dem rundt så mange gange du kan uden de går i stykker. Sno rundt om to fingre, list forsigtigt fingrene ud og fold enden under og op i midten af snurren. Jeg linker til en video nedenfor.
 • Læg alle snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Imens kan du tænde ovnen på 200 grader

Pensling

 • Imens de efterhæver og ovnen bliver varm, kan du lave din pensling. Bland det kogende vand med brun farin i en skål, så sukkeret opløses
 • Bland I en anden skål sukker sammen med knuste kardemommekapsler

Bag

 • Nu skal de bages. Kom pladen med snurrer ind i ovnen og giv dem 8-9 minutter (ovne er ret forskellige, men giv dem til de er gyldne)
 • Tag pladen ud og pensl med det samme snurrerne med denne her brun farin – vand blanding
 • Drys med kardemommesukkeret

Bedøm denne ret

kardemommesnurrer

Lidt kardemomme-snak:

Selve kardemommen lagde jeg et par videoer op af på min story på Instagram. Måske du fulgte med, jeg fik i hvert fald virkelig mange gode råd. Jeg har nemlig altid blot brugt stødt kardemomme, men tænkte at de her snurrer fortjente bedre. Så jeg købte hele kardemommekapsler, og stod ellers der og lurede lidt på dem og tænkte hvad hulan man gør ved sådan nogle. Den grønne skal gik jeg ud fra man ikke kunne spise og begyndte så at sortere. Men sikke et arbejde. Det er desværre det langt de fleste af jer skriver, man er nødt til. Så væk med skallen og så skal de små sorte korn knuses (mortes) så godt man kan. Med mindre man køber dem færdigtknust, – jeg ved ikke om de mister smag på den måde. Men det skal have et forsøg næste gang. I dejen her brugte jeg bare en teskefuld stødt kardemomme, simpelthen fordi jeg ikke magtede at sortere flere hele kapsler. Hvis I gør, så brug endelig de her kapsler. For det smager af meget mere.

Hvis I også er til sødt bagværk som de her kardemommesnurrer. Så prøv endelig min opskrift på verdens skønneste chokoladeboller eller hvad med en opskrift på et sundere bananbrød.

 

Video på kardemommesnurrer

Jeg fandt en video i indlægget her. Og seriøst, prøv lige at se hvor smukke hendes kardemommesnurrer er! Jeg har stadig meget at lære. Hvis dine bliver gudesmukke og du smider dem på instagram for at prale lidt (det skal man). Så tag mig endelig, så jeg kan se dit mesterværk ;o)

kardemommesnurrer

Kommentarer

 1. Du skriver: @2 spsk. kardemomme (jeg knuste selv kapslerne og endte med 2 spsk.)”
  Skal det ikke ende med 2 tsk pulver??

 2. Jeg har nettop valgt denne opskrift grundet de store mængder kardemomme. Jeg tester dem i morgen! Og er sikker på kardemomme mængden er passende!

 3. Har prøver at bage dem en enkelt gang med stor succes. Og derfor tænker jeg at gentage det. Men tror du, at de kan koldthæves? Ellers skal jeg nemlig meget tidligt op og bage! 🙂

  1. Hej Lærke. Ihh dejligt den har været en succes. Ja jeg tror faktisk godt du kan bage dem koldhævet. Så vil jeg bare bruge koldt vand og mindre gær 🙂

  1. Hej Bara.
   Åh jeg bliver da helt i tvivl når du spørger på den måde og kan da egentlig godt se det lyder af meget. Jeg vil meget gerne lige lave dem igen for at tjekke efter. Men måske jeg vil ændre det til 2 spsk. frem for 3. Men synes alligevel 3 tsk. er lidt for lidt. Men har nok brugt 3 spsk. uden top. Men får den testet igen 🙂

 4. Kære Julie
  Jeg har prøvet at bage dine kardemommesnurrer nu, og de blev bare vildt lækre!
  Jeg havde ikke noget mælk, så brugte mandelmælk i stedet, det fungerer rigtig fint. Og jeg glemte at putte kanel i remoncen, så dryssede det ovenpå sammen med sukkeret i stedet for, og det smager bare lækkert.
  Tak for en rigtig god opskrift!

Vis alle kommentarer (12)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret