Chokoladelagkage

lagkage
fødselsdagskage

Chokoladelagkage med den lækreste bløde skum

 

Denne her chokoladelagkage er noget af det lækreste jeg har smagt meget længe. Den endte ud helt perfekt. Lidt tung måske, hvis altså du er ude efter helt luftige lette bunde. Men hvis du er ude efter chokoladebunde som har den lækreste smag – sådan virkelig den perfekte smag (synes jeg). Bunde som er en smule sprøde i kanten og alligevel bløde og på ingen måde tørre, så har du din kage her!

Cremen er let og luftig, den er fløjlsblød og et perfekt macht til bundene. Kagen er toppet med friske bær og chokolade, en rigtig fødselsdagskage.

Kagen er bedst helt kold, når den lige har sat sig. Så kom den gerne i køleskabet i nogle timer inden servering. Du kan også sagtens bage bundene og fryse dem ned. Så er det super nemt næste gang du skal bage chokoladelagkage. Så snupper du bare bundende op af fryseren og laver en ny creme her til.

Her er nok til 8 gode stykker chokoladelagkage. Helt ideel hvis du står og skal bage dig en fødselsdagskage. Jeg håber meget du kan bruge opskriften på min ultimative chokoladelagkage.

 

Chokolade lagkage

Opskrift til 8

En chokoladelagkage som er virkelig lækker. Tunge, søde, let salte og intense chokoladebunde. De er en smule sprøde i kanten og alligevel bløde og på ingen måde tørre. Cremen eller chokolade-flødeskummen er let og luftig, den er fløjlsblød og et perfekt macht til bundene. Kagen er toppet med friske bær og chokolade, en rigtig fødselsdagskage.

Forberedelsestid

20 min

Tilberedelsestid

15-45 min (alt efter hvor mange forme du har)

Samlet tid

1 time ca.

Ingredienser

Lagkagebunde:

 • 350 g mel
 • 200 g sukker
 • 6 spsk. kakao
 • 1 lille tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 æg
 • 2 dl kaffe (2 dl vand med 2-3 spsk. kaffepulver i)
 • 130 g smør

Chokoladecreme:

 • 350 ml piskefløde
 • 75 ml sukker
 • 4-5 spsk. kakao
 • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt

 • Friske bær, jeg brugte hindbær og blåbær
 • Chokolade, jeg brugte en lille snickersbar og en bueno. Andre gange jeg har bagt kagen har jeg brugt toffifee

Sådan gør du

 1. Start med at lave dine bunde: tænd først ovnen på 200 grader varmluft
 2. Lav en kop stærk kaffe med 2-3 spsk. pulver og 2 dl vand (så kan den nemlig lige nå at køle lidt af) og stil også smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt
 3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, sukker, kakao, salt, bagepulver og vaniljesukker)
 4. I en anden skål blander du æg, kaffen og det bløde smør
 5. Kom den våde blanding over til den tørre og rør godt rundt
 6. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Du skal ende med 3 bunde. Du kan enten bage dem én af gangen eller hælde hele skålen med dej i og bage en høj kage, som du efterfølgende skærer igennem til 3. Du kan også bage 1/3 først og efterfølgende de sidste 2/3. Kom springformen i ovnen og bag til der ikke længere hænger dej ved, når du stikker i kagen. De må endelig ikke blive for tørre. Hvis du bager dem af 3 omgange, er de allerede færdige efter ca. 15 min.
 7. Imens bundene bager, kan du lave cremen: kom alle 4 ingredienser i en skål og pisk med en elpisker til du har en lækker skum.
 8. Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle af. Du kan lige skære dem til, så deres overflade er helt plan. Den smule du tager af toppen kan du jo passende lige teste undervejs ;o)
 9. Nu skal kagen samles. Læg en bund på den tallerken du ønsker at servere på, smør den med et lag creme. Kom en ny bund på og creme igen. Så den sidste bund og creme igen
 10. Top med de friske bær og chokoladebarerne skåret i mindre stykker
 11. Stil meget gerne på køl en times tid inden servering

Bedøm denne ret

 

Kaffe i lagkagen

I lagkagebundende har jeg brugt en sjus kaffe, da indlægget er lavet i samarbejde med Mocca Master. Hvis du er til en kraftig smag af kaffe, vil jeg anbefale at bruge 3-4 spsk. kaffepulver i. Hvis du blot lige vil have en snert af kaffesmagen, brug 2 spsk. Jeg har tidligere lavet opskrifter i samarbejde med Mocca Master, da jeg elsker at bruge kaffe i mine opskrifter. Både når vi snakker søde sager og nogle aftensmadsretter. Se f.eks. denne chokoladekage med moccaganache jeg har bagt tidligere, eller denne chili con carne, hvor kaffen giver et virkelig skønt twist.

Mocca Master har i samarbejde med Prolog kaffebar  lavet en hyggelig lille video, der viser hvordan rigtig god kaffe bliver til, samt hvor vigtig en rolle fine keramikkopper har for helhedsoplevelsen af kaffen. Det kender man vel også selv lidt. Kaffe i et papkrus eller plastikkrus er bare så fesen. Mens kaffe på ens yndlingscafé i flotte kopper bare spiller maks. Se videoen her:

chokolade lagkage
chokoladelagkage

Kommentarer

  1. Hej Anne
   Åh undskyld mit sene svar.
   Hmm tja, det tror jeg faktisk jeg ville gøre ja. Bare for at være sikker på de ikke når at blive tørre 🙂 Håber ikke mit svar kommet alt for sent

 1. Hej Julie.

  Kan man lave bundende dagen før, og lade dem stå i køleskabet, eller vil de blive tørre af dette ? 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret