10 af mine grønne favoritter


Hvis du følger med på min Instagram, så du måske igår at jeg spurgte til jeres grønne livretter.
Jeg har været nede med sygdom i 9-10 dage nu og det tager altså lidt på kroppen og energien. Jeg har hverken fået løbet eller dyrket nogen form for motion. Mit overskud til aftensmaden og sundt mad generelt er heller ikke prangende. Vi har lidt spist for at overleve, det sidste stykke tid, og har bestemt ikke fået lækkert sundt mad hver dag.
Men nu begynder jeg at savne det. At passe på mig selv og min krop. Selvfølgelig også ungernes, men den smule energi jeg har haft er blevet brugt på dem. Så det er nok i virkeligheden min egen krop som trænger mest. Jeg savner at have tiden og overskuddet til at lave lækkert sundt mad, og jeg savner følelsen af at spise noget ordentligt næringsrigt mad.
Så jeg spurgte jer hvilke retter der er jeres favoritter. Det er altid godt med lidt ny inspiration jo, og tak – sikke mange fine svar og idéer jeg fik. I forlængelse af det, tænkte jeg at jeg ville dele mine egne favoritter herfra stedet. 10 grønne retter som vi laver igen og igen. Retter som er nemme, som smager godt og som netop er sunde og mættende. Håber I kan bruge en eller flere fra listen, og har jeg ikke taget din favoritret med – så kommenter endelig her under.

Grønne favoritter

 

 1. Lækre salater som tilbehør til f.eks. kylling, fisk eller falafler. F.eks. de her: bagt rødbedesalat i marokkansk dressing eller en gulerodssalat på samme måde med den marokkanske dressing. Det kunne også være denne blomkålssalat i cremefraichedressing med æble og nødder.
 2. De her salater kunne så være serveret til f.eks. kyllingebryst med fyld (denne version er nok min favorit)
 3. Bowls af diverse grøtsager og f.eks. kylling eller igen, falafler. Du kan jo enten købe dig til gode falafler, eller lave dine egne. En af mine favoritbowls er de her fajitasbowls med både friske grøntsager og et fajitasmix på panden. Og ellers for at gøre brug af falaflerne, er der de her bowls med bagte gulerødder også et hit.
 4. Carbonara i en grønnere version
 5. Aloo gobi (en indisk ret med masser af blomkål og andre gode sager)
 6. Boller i karry med ekstra grønt
 7. Indonesisk kylling i fad
 8. Spinatpandekager med fyld
 9. Thaisuppe med kylling, nudler og masser af grønt
 10. Chili con carne med godt med bønner og grøntsager, sammen med en guacamole

Kommentarer

 1. Din indonesiske kylling i fad er også vores favorit af dine opskrifter ?
  Ellers er vi også ret vilde med dine spinatvafler med pulled chicken. ?

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret