Squashspaghetti med pesto og laks

squashsalat
squashspaghetti

Squashspaghetti vendt i pesto med varmrøget laks

Squashspaghetti er jo egentlig “bare”squash, som jo ikke rigtig smager af så meget. Men når man strimler det på denne her måde, bliver det lidt spaghetti agtigt. Så kan man vende det i den smag man bedst kan lide. Det kunne være guacamole, det kunne også være en rød pesto (som f.eks. denne peberfrugtpesto). Det kunne også være en baslikumspesto som her, som enten kan laves selv, eller købes færdiglavet. Det har jeg gjort, da min frokost gerne bare må være nem.
Jeg har ud over squashspaghetti og pesto, tilføjet edamamebønner, avocado, varmrøget laks og hjemmesyltede rødløg. Igen kan man købe sig til de her rødløg og så er det skisme en nem ret det her. Man kunne også skifte laksen ud med kylling eller sprød ristet chorizopølse. Hvis der er andre grøntsager du elsker, så bare i med det.
Her var nok til 2 personer som hovedmåltid – især hvis vi blot snakker til frokost. Eller til 4 som tilbehør, hvis det er i blandt lidt andet. Hvis nu man f.eks. får brød og dips til, og evt. en anden lille salat til kunne det være en super aftensmad. En “salat” som også er nem, og som kunne passe her til er de her bagte bbq blomkål. De er nemlig varme og krydrede og fungerer derfor super godt som modspil til denne friske og kolde salat.
Her kommer opskriften, jeg håber I kan bruge det,

Squashspaghetti vendt i pesto med laks

 

 • 1 stor squash eller måske 2 små
 • 3 spsk. basilikumspesto
 • 1 dl edamammebønner (pillede, fra frost)
 • 1 håndfuld syltede rødløg
 • 1 avocado
 • 100 g varmrøget laks
 • 1 spsk. pinjekerner (ristede)
 1. squashen skal strimles til spaghetti, dette gøres på et jern der hedder spiralizer
 2. Vend din squashstrimler rundt i pesto og kom det i en skål
 3. Kom de frosne edamammebønner i en skål og hæld kogende vand over, så de tør op. Hæld vandet fra igen og kom bønnerne over squashen sammen med de syltede rødløg (ikke eddiken de ligger i)
 4. Kom avocado og laks over salaten (laksen pilles af skindet, som smides ud)
 5. Top med de ristede pinjekerner (skal blot lige ristes af på en tør pande)


squashpasta
Besøg meget gerne min instagramprofil for flere nemme opskrifter og hverdagsmad

Kommentarer

 1. Hvilken spiralizer bruger du? Jeg synes det er svært at vælge den rigtige, hvor kniven er skarp, den er nem og rengøre, og hvor der ikke går en masse af grøntsagerne til spilde.

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret