Salat med sprøde kikærter og bagte peberfrugter

salat kikærter
salat kikærter

Salat med sprøde kikærter og bagte peberfrugter

Her er et bud på en virkelig hurtig salat som egner sig helt perfekt til et frokostmåltid. Jeg lavede frokostsalaten her til Stinna og jeg forleden, hvor hun kom og overnattede hos mig i Silkeborg. Det er så hyggeligt når man får overnattende gæster, det er sådan lidt barndomsagtigt at sove sammen. Hun kom fordi søndag eftermiddag (på Mads fødselsdag), så menuen søndag aften stod på bøffer, hjemmelavet bearnaisesauce og rødvin. Og til de skarpe, er Stinna ikke vegetar? Haha, jo – derfor lavede vi netop rigeligt med grøntsagstilbehør og salater. Bl.a. denne her salat med sprødekikærter og primadonna ost (en af mine yndlings).

Salaten er perfekt til en frokost, da den mætter rigtig godt. Den ville være endnu mere perfekt sammen med veggiedeller eller falafler. Veggiedellerne jeg linker til her er mine yndlings grøntsagsdeller – de er med spinat, mango chutney og tahin. Kikærterne er også bloggens bedste, de er ret klassiske og bare helt perfekte.
Jeg synes ofte det kan være lidt en udfordring at få kikærter sprøde, men denne løsning virker. At vende dem i en cremet tahinmarinade og bage dem i ovnen. Det er åbenbart vejen til de perfekte sprøde kikærter

 

Salat med kikærter – opskrift

 

 • 1 dåse kikærter
 • 2 gode tsk. tahin
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1/2 tsk. salt og lidt peber
 • 1/2 tsk. paprika
 • 2 peberfrugter
 • 1 stor håndfuld frisk spinat + 1 spsk olie og et drys salt
 • 15 cherrytomater
 • 1 avocado
 • 50 g primadonna ost

 

 1. Dræn dåsen fra væsken og kom kikærterne i en skål
 2. Kom tahin, hvidløg, salt, peber og paprika i skålen og vend det hele rundt – kom kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir
 3. Skær peberfrugterne ud i tern og læg dem på bagepladen ved siden af kikærterne. Bag det hele ved 200 grader i små 15 minutter
 4. Skyl spinaten og kom den i bunden af en stor skål. Hæld olien over og drys med en smule salt
 5. Halver cherrytomater og skær avocado i tern. Kom begge ting over spinaten
 6. Kom de bagte peberfrugter og kikærter over
 7. Skær osten i små tern og top salaten med disse

salat kikærter

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret