Sunde og nemme hverdagsretter i samarbejde med Santa Maria

For lidt tid siden havde jeg nemlig Santa Maria på besøg, da vi skulle filme lidt videoer med deres nye krydderier. Jeg har glædet mig helt vildt til at se det endelige resultat af de her videoer, og så har jeg faktisk også glædet mig til at give jer de her opskrifter, da jeg synes de alle tre sidder lige i skabet.

Jeg synes denne her kampagne passer helt perfekt til mig, da jeg er storforbruger af krydderier. Jeg elsker virkelig når maden smager af noget og vi bruger enormt mange krydderier her hjemme. Det er bare nemt og simpelt at tilføje lidt krydderier for at få liv i triste eller kedelige retter, eller bare i super enkle retter uden særlig mange råvarer. Med et lager fuld af lækre krydderier gør det både madlavningen sjovere og langt mere spændende.

Nu nævnte jeg lige de her nye krydderier fra Santa Maria, det er nemlig sådan at de har lanceret helt ny emballage til deres krydderier som er yderst praktiske og nemme at bruge. De nye her kan man åbne med én hånd (“okay, hvornår skal jeg få brug for det” tænker du så – men hvis man som jeg ofte laver mad med en unge hængende på armen eller har gang i mange ting på en gang og f.eks. den ene hånd nede i en dej eller fars – ja så er det faktisk ret så brugbart). Der ud over er der kommet en skrå åbning på, hvilket gør det lettere at anvende og måle, når det skal ud på en teske f.eks. – så drysser det ikke ud over det hele. I låget er der nu lavet nogle mål til en teske, så man ikke behøver at have skeer frem, nu kan man blot hælde krydderierne ned i låget og måle af på den måde. Den sidste ting som gør de her krydderier ret smarte, er deres nye topmærkat, som gør det lettere at finde krydderierne i en skuffe (hvis man da har dem til at stå op)

Nu til retterne

 

Den første er en thairet med kylling, bønner, rød karrypaste og kokosmælk. Den er dejlig krydret og alligevel med lidt sødme, den er fyldig og cremet og alligevel med bid fra både kylling og grønt. Den kan laves på 30 minutter og er optimal at lave kæmpe portioner af, da den fungerer glimrende som restemad og kan gemmes i fryseren.
Den anden ret er en indisk lun kikærtesalat som er et glimrende tilbehør til aftensmaden, f.eks. hvis man serverer falafler ved siden af eller steger lidt kylling. Den er super nem at lave, da der ikke skal hakkes og snittes alverdens. På 15 minutter er denne krydrede og mættende salat klar.
Den sidste og tredje ret er en paprikagryde med oksekød. Den kunne minde lidt om en bolognese i konsistensen, men smagen er alligevel lidt anderledes. Retten her er også nem, og den står og passer sig selv på komfuret. Den er på samme måde som thairetten yderst restevenlig og god til fryseren. Den er også god til hvis man er mange mennesker og maden gerne må være nem.

Jeg håber selvfølgelig I har lyst til at prøve opskrifterne af – jeg linker til de forskellige opskrifter nedenfor. God fornøjelse med dem

〈 Red thai coconut curry 〉

Se opskriften lige her.

〈 Lun indisk kikærtesalat 〉

Se opskriften lige her.

〈 Paprikagryde med hakket oksekød 〉

Se opskriften lige her.

Kommentarer

  1. Dine opskrifter ser mega lækre ud. Jeg vil gerne prøve en af dem med kylling, men er i tvivl om fiskesauce. Kan man købe det færdig og i bekræftende fald, hvor kan man få det.

    1. Tak skal du have 🙂 Ja jeg køber det altid færdigt, det står næsten altid bare ved siden af soyasauce. Man kan få det alle steder tror jeg. I netto, Føtex, Kvickly osv. Jeg har aldrig ikke kunne finde det 😉

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret